„E normal ca USR să se teamă de moarte de AUR pentru că intră pe segmentul abandonat de către USR!!”

Citeam articolul lui Dan Vaju despre ”barometrele de încredere” în partidele politice care cuprind întrebarea crucială „ dacă duminică ar fi alegeri, ce partid ați alege?” Nu sunt un analist politic format la școli de prestigiu. Sunt un cetățean care pentru a-și apăra drepturile a trebuit să lupte personal împotriva celor pe care i-a votat. În cele 9 luni avute la dispoziție, realitatea politică a Brașovului s-a cristalizat înaintea ochilor mei. Iată cum apare politic orașul nostru astăzi:

PNL și USR sunt partide de dreapta, deși USR a pornit de lângă om și în principiu, de stânga.

Am trăit personal epoca în care USR își forma doctrina și asta a însemnat ruperea de esența începutului. Pentru cetățean a contat ceea ce a adus nou:

-fără infractori

-fără nepotisme

-fără salarii nesimțite,

-transparenta, totul pentru folosul omului de rând, deci orientare socială /socialistă.

Liberalii, teoretic ar trebui să protejeze întreprinzătorul dar ce face PNL de fapt? :

– permite (încurajează tacit emigrarea forței de muncă calificate).

-încurajează importurile.

Ce protecție aduce întreprinzătorului local și cărei categorii, pentru că nu permite apariția și dezvoltarea industriașului local?!

Din perspectiva mea, PNL a adunat interese din prea multe partide ajunse sub 5%. Văzut ca produs de marketing, PNL a acumulat siguranță materială dar prin aroganța demonstrată, pierde credibilitate.

Votul înseamnă credibilitate.

Oare despărțirea de Ludovic Orban ce a însemnat dacă nu o luptă pentru putere între puteri? CMID Prejmer, nu este acțiunea în teren a unei facțiuni? O luptă care a nemulțumit și trezit atenția oamenilor, a celor cu drept de vot?

Nu cred că Ludovic Orban nu se va reîntoarce. Cred că e bine definit și că se va întoarce tot ca liberal. Să revină ca socialist ar fi o rușine pentru el. Demn ar fi să fie independent dar cine l-ar susține?!

Se spune că nu e bine să îți urăști dușmanii dar uman, cred că îi va fi greu să nu o facă. Așa că revenirea lui pare plauzibilă în uniformă de combatant al PNL. Va apărea un nou partid? Am experiența unui partid onest devenit masă de manevră, nu știu cine se încumetă la așa ceva sau măcar dacă ar fi momentul potrivit….

Cât despre AUR, partid vocal (culmea ironiei, apărut pe scena politică prin voturile PNL si USR care nu se mai regăseau în noua linie de partid), reușește să se poziționeze pe cetățean, pe drepturile lui.

E normal ca USR să se teamă de moarte de AUR pentru că intră pe segmentul abandonat de către USR!!

Insist asupra acestui aspect : USR nu este înlăturat de către AUR! USR a abandonat cetățeanul îmbrățișând ideea de comunitate pentru care nu are însă nici măcar o idee cum să o adune laolaltă și ce să facă pentru ea!

O fi AUR plin de proști cum spun unii, dar atâta timp cât nu se dezice de cetățean și e dispus să învețe din mers, are toate șansele să bată orice partid de inteligenți fără simț practic..

Și ca picanterie, am aflat că investitori milionari in euro, susțin deja partidul AUR.

Apoi mai este pandemia care a avut un rol decisiv pe scena politică prin campania fără precedent USR/PNL în scopul vaccinării populației, fără să se ia în calcul toate datele, pro și contra vaccin.

Nimeni nu s-a întrebat ce și cum simt oamenii, deși domeniul Facebook este sfera de manifestare USR. Nu au făcut niciun sondaj al abordării cetățeanului pentru că nu aveau date complete asupra vaccinului.

Toți cei care se manifestau precauți în această problemă și atrăgeau atenția asupra efectelor colaterale erau puși la zid sistematic de către tinerii și pensionarii USR, îndoctrinați pe linie de partid.

Când AUR a apărut, invocând drepturile cetățenilor și ridicând problema efectelor secundare a fost urmat instantaneu de toți cei care își simțeau amenințată viața.

Cred că ei vor rămâne fideli mișcării AUR pentru că aparent, ea este în acest moment singura forță care îi reprezintă.

În schema mea, am lăsat la urmă intenționat PSD pentru că are mingea la fileu în cazul în care își recunoaște greșelile și își readuce în joc oamenii capabili pe care i-a înlăturat în ultimii ani.

Dacă e să privesc în urmă, pot spune că politica începe cu implicarea noastră, nu cu acordarea încrederii unei sigle. Am fost dezamăgită de sigla căreia i-am acordat încrederea mea, am fost dezamăgită de oamenii cocoțați în funcții de siglele care ajunse la putere au încercat să îmi anuleze drepturile garantate de Constituție. Sper ca mesajul meu să ajungă la PSD, PNL, UDMR, Pro România, AUR, USR. Să analizeze situația, să evalueze viitorul si trezirea civică a cetățenilor. Trebuie filtrate caracterele care ajung „ la butoane” dacă vreți încrederea noastră. Oamenii capabili să găsească soluții nu au lipsit niciodată. Ei merită promovați!

Monica Bodnar

Foto – infozoom.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *