Pamfletul are limitele lui. Și caterinca. Uneori ce e prea mult, e prea mult

Cu violența la adresa femeilor nu te joci, mai ales într-o societate „ educată” și „ evoluată” ca a noastră. În care tradiția spune că femeia mai trebuie atinsă din când în când, ca să știe…mă rog, de frică. Și care mai postulează faptul că dreptatea este la ăla cu palma mai grea.

Asta fiind o axiomă neaoșă a poporului nostru caracterizat de paradox, fatalitate și mimetism.

Când Flavia Boghiu a încercat abuziv evacuarea a doi jurnaliști din sala de plen a CL, n-a sărit de cwr în sus nici un USR-ist. Activitatea ar fi fost una „ normală”. N-au fost ochi vineți!

Când Flavia Boghiu a girat deschiderea și funcționarea unui muzeu fără nici măcar o autorizație, nici un USR-ist n-a sărit de cwr în sus. Activitatea ar fi fost una „ normală”. N-au fost ochi vineți!

Când patinoarului din Piața Sf. Ioan i-a fost amânată deschiderea de două ori, de deschiderea lui ocupându-se viceprimarul Flavia Boghiu, nici un USR-ist n-a sărit de cwr în sus. Activitatea a fost una „ normală”. N-au fost ochi vineți!

Nici atunci când Coliban & Co. au fost urecheați de Avocatul Poporului pe motivul că Flavia Boghiu a încercat evacuarea jurnaliștilor, nici un USR-ist n-a sărit de cwr în sus. Activitatea ar fi fost una „ normală”. Nici cu această ocazie n-au fost ochi vineți!

Nici când imaginea „ pamflet” și articolul din argumentul.ro de anul trecut au apărut public, deși acolo viceprimarul Boghiu avea un ochi vânăt pentru că autorul pamfletului a scris că „ Avocatul Poporului îi dă peste ochi Flaviei Boghiu!…” ( link articol – https://bit.ly/3IPWP7P  ), nici un USR-ist n-a sărit de cwr în sus. Activitatea a fost una „ normală”. De data asta au apărut ochi vineți, dar doar ca pamflet.

În schimb au sărit de cwr acum. Concertat, miștooo, cu strategie, cu învăluire, cu valuri după valuri de postări și zeci de comentarii. Exact ca în campania electorală când Coliban încrucișa mănușile de box cu Scripcaru într-o caricatură. Bună caricatura!

Într-un final PR-ul haștagist au găsit breșa de exprimare după ce, timp de un an, USR-ul la Brașov e un fel de pinata în care presa dă cu sete. De cele mai multe ori pe bună dreptate.

Nu e nici o problemă. Sar acum de cwr în sus. Pentru că rana deschisă, provocată de incidentul de la Primăria Mogoșoaia, unde o consilieră USR a fost agresată și amenințată că va rămâne în scaun cu rotile a produs valuri de nemulțumire în societate. Cum, dealtfel, era de așteptat. Comportamentele de acest fel sunt de condamnat și nu au ce căuta în societatea noastră.

Și PNL-istul care a postat pe Facebook acum imaginea cu Flavia „ boxată”, și-a ales prost momentul de a face o glumă. Pentru că ceea ce anul trecut în toamnă era un „ pamflet”, acum este „ carne vie”. Și când mai vine și un om de afaceri controversat, aflat în clinciuri și procese cu Primăria Brașov și pune gaz pe foc, afirmându-și dorința de a face și la Brașov exact ca la Mogoșoaia, aparatul de partid se pune pe făcut propagandă. Că nimic nu-i mai dulce ca victimizarea la ceas de seară pe Facebook. Anormală reacția propagandei USR-iste? Nicidecum.

Pamfletul are limitele lui. Și caterinca. Ce e prea mult, e prea mult, când pleci de la o glumă deplasată.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *