Coliban ( noul Scripcaru ) – „ Zona Star – Modarom revine în exclusivitate pietonilor ”

Tonul l-a dat George Scripcaru când a interzis parcarea autoturismelor la baza aleilor de sub Tâmpa, când a „ ras ” parcarea din fața magazinului Star, când a „ redat naturii” parcarea de pe B-dul Nicolae Iorga, și când a restaurat Piața Sf. Ioan sub forma unei piațete urbane veșnic goală. Și asta doar ca să pună în valoare investiția minune de la Spitalul Militar, sub forma unei parcări supraetajate – capcană.

Și cum așchia nu sare departe de trunchi, și cum Coliban e „ fiert” pe mediu și pe dat cu stângul în dreptul, doar, doar îl mai aplaudă și pe el niște hipsterași de prin partid, iese frumușel pe Facebook și face anunțul momentului – „ Zona Star – Modarom revine în exclusivitate pietonilor ”. O să fie „ frumi” , că am mai dat-o odată în folosință cu ocazia nenorocirii de Forum al Orașelor Verzi, când indicele de poluare și nemulțumire a ajuns până la cer. Nu că l-ar interesa, singurul lui scop fiind să se laude că a redat Brașovului un hectar de pietonal în ovațiile leșinaților din partid. Faptul că va prelungi drumul din Răcădău spre Bartolomeu, via Dobrogeanu Gherea, asta traducându-se în costuri ca timp și combustibil pentru șoferi, și poluare în plus pentru oraș, la care adaug ambuteiaje pe Str. Agrișelor și îngreunarea traficului pe Str. Al. I. Cuza, nu contează, Coliban repurtează victorie după victorie împotriva brașoveanului de rând. Exact ca George Scripcaru, mentorul lui. Cât despre cele aproximativ 50 de locuri de parcare care o să dispară ca prin minune din proximitatea Prefecturii Brașov și a Colegiului Național Unirea, nici despre ele nu am ce povesti, decât faptul că putem să ne luăm adio de la ele.

Parcări supraetajate în Centrul Vechi, sau în proximitatea celor ce urmează a fi desființate? Niciodată cu Coliban la conducere.

Probabil lui Coliban i-a plăcut foarte mult bancul cu evreul care se duce la rabin și îi spune că n-are foarte mult loc în casă. Și rabinul îi spune pe rând să bage animalele în casă. Oile, caprele, găinile, până când bietul om, exasperat de înghesuiala din casă, se duce la rabin și îi spune că e insuportabil și are de gând să plece de unul singur, să-și abandoneze casa și familia. La care rabinul are o replică genială, îi spune să scoată animalele din casă. Întorcându-se la rabin, acum omul nostru era mulțumit și cu zâmbetul pe față.

Morala este evidentă. Ai populație nemulțumită, creează o criză astfel încât, când aceasta se termină să fie mulțumit cu ceea ce oricum avea înainte.

Interesant este traseul politic și decizional asemănător al celor doi, atât George Scripcaru, cât și Allen Coliban aplicând aceeași strategie malefică. În loc să creeze condiții pentru a face viața brașovenilor mai ușoară, pentru ca ei să devină mai eficienți, o fac mai grea, ca să scape cumva de ei. Și asta la umbra politicilor de mediu care în viziunea lor se pot aplica cu succes numai dacă șoferul e gâtuit bine și forțat să meargă cu trotineta, bicicleta și autobuzul. Pentru că strategiile sunt evidente. Și strigătoare la cer.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

One thought on “Coliban ( noul Scripcaru ) – „ Zona Star – Modarom revine în exclusivitate pietonilor ”

  1. „Și asta doar ca să pună în valoare investiția minune de la Spitalul Militar, sub forma unei parcări supraetajate…”
    – bașca pentru a se răzbuna pe brașovenii care nu-l lăsau să defrișeze Parcul Central pentru uriașa parcare subterană de acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *