Politica reală cere să livrezi conținut, nu DRAME și VICTIME !

USR a crescut pe un val de nemulțumire a românilor față de formula „ clasică” a partidelor bătrâne: a furat, dar a și făcut. A venit cu sloganul „ fără penali în funcții publice” și „ transparență”. Discursul despre absolut al progresiștilor s-a transformat într-o bâlbâială atunci când au ajuns la guvernare. Orgolioșii lideri ai USR care se credeau extrem de inteligenți, au afișat disprețul față de ceilalți, care nu erau ca ei, dar din lipsa de experiență și nepăsare, au uitat că:

AROGANȚA lor va diminua numărul simpatizanților, iar INCOMPETENȚA lor va genera haos, nemulțumire și lipsa de încredere, chiar dispreț.

Din păcate, se pare că noua strategie adoptata de către USR tinde să-l transforme pe cetățean într-un simplu slujbaș al intereselor puterii.

Ghinionul lor este ca nici unul dintre ei, nu a convins cetățenii că ar reprezenta calea cea bună.

La fel, nici primarul Allen Coliban și nici viceprimarul Flavia Ramona Boghiu ( fosta Samoila) nu poate vârî pe gâtul cetățeanului propria versiune despre „ realitate”.

Acest lucru a început să-i deranjeze și ghiciți ce au făcut ?!

Au adunat șefii postacilor de pe net, posibili baroni de mâine, majoritatea tineri și foarte tineri, dornici de parvenire rapidă sau dezamăgiți de greșelile „ bătrânilor expirați”.

Acestor postaci li s-a promis marea cu sarea, putere, funcții cu mare răspundere.

Ei sunt îndobitociți cu doctrina uâUSR-ista – „ Voi o sa schimbati lumea!”…și acționează.

Asistăm de ceva timp la o degradare gravă a calității clasei politice din România în timp ce și la Brașov, tabăra progresistă a luat-o la vale. Tabāra care contestă istoria națională, militează pentru dominația minorităților de toate felurile (LGBTQ), tabără ce este împotriva religiilor creștine și a bisericilor și care militează pentru demolarea identității și a principiilor morale.

De cealaltă parte, s-a format o tabără conservatoare puternică, care castiga teren promovand credința, patriotismul și libertatea. Atenție la extreme!

Dacă USR-ul visează ca o minoritate își poate impune modelul și filosofia de viață în fața majorității, și că poate să oblige majoritatea să fie ca ei, înseamnă că nu sunt doar extrem de naivi, ci sunt cufundați și într-o imensă prostie.

De circa două milenii și jumătate, regimul democratic a funcționat bine acolo unde minoritatea s-a supus deciziilor majorității.

Așa cum știm, dictaturile au promovat dărâmarea statuilor, arderea sau interzicerea cărților, crearea modelului unic de comportament, supunerea și interzicerea unor drepturi, ca de exemplu interzicerea dreptului la opinie personală.

Românul trebuie să decidă în ce direcție vrea sa mearga deoarece nu poate fi și progresist și tradiționalist în același timp!

Unii, așa cum sunt cei din USR își doresc voturi multe și încearcă să atraga atât pe cei cu sexualitate incertă, dar și pe cei ce vor cu genul în buletin. Asta nu se poate!

„ Stimați” USR-iști! Oricât veți încerca dumneavoastră și prietenii dumneavoastră să convingeți poporul ăsta că este înapoiat, și că fără progresismul dumneavostră nu se poate salva, nu veți reuși!

În scurt timp ați dat dovada de lașitate! Atunci cand ne ardea, ați ieșit de la guvernare și asta nu a fost pentru prima data! Nu v-a pasat că ne scufundam fără un guvern. Ați aruncat toata mizeria voastra in curtea PNL-PSD-UDMR.

Nu am fost și nu sunt fan PNL-PSD-UDMR dar voi m-ați determinat să-i respect!

De ce? Pentru ca ei, au preluat mizeria lăsată de voi și au rămas langa ROMÂNI!

Unii o sa ma numiți ipocrita, nebuna sau orice altă formă de viețuitoare dar voi ăștia, chiar nu contați!

Fie el cel mai slab căpitan dintre căpitani, dar la un dezastru, părăsește ultimul nava!

Voi ați aruncat armele și ați fugit cu speranta ca o sa fiti premiați. Ca o sa primiți o bulina roșie în piept ca și la gradiniță.

Nu „ dragilor”! Poporul v-a penalizat! Sunteți niște măscărici demni de milă!

Implicarea voastră în bucătăria politicii reale este zero. Iar rezultatele vă plasează în afara oricărui exercițiu de guvernare.

Politica voastră nu face decât să distragă atenția publicului de la adevăratele probleme sociale!

Ce faceți voi?

Creați o problemă, o „situație” care se așteaptă să provoace un anumit răspuns public, pentru ca acesta să fie imboldul acțiunii pe care îl doriți să fie acceptat.

Regizați atacuri, deveniți victime, căutați momente prielnice, denigrați persoanele care vă incomodează, inventați minciuni și toate acestea cu scopul ca publicul să vă creadă pe cuvânt și să fie cel care să ceara lichidarea adversarului, asta bineinteles în detrimentul “ adevărului absolut”!

Sunteți în stare de orice pentru a obține validarea din partea publicului!

Cu cât încerci mai mult să înșeli spectatorul, cu atât ai tendința de a folosi un comportament copilăresc, de grădiniță, de pârā și de sensibilizare.

Folosești aspectul emoțional, adică îi lucrezi la sentiment. Voi știți ca românul este sensibil și reacționează. Da, exploatarea emoțiilor este o tehnica clasică prin care implantezi idei, frici, dorințe, ură, care induc comportamente. Voi știți asta!

Vorbeam cu un drag prieten și coleg care îmi spunea –  „ eu cred ca USR-ul a adoptat Cancel Culture ca și instrument conceptual”.

Ce este Cancel Culture? Este spirala tăcerii sau cenzura!

„ Cultura anulării” sau „ cultura anihilării”, este o formă modernă de respingere, care presupune expulzarea cuiva din cercurile sociale sau profesionale – online, pe mediile de socializare, în lumea reală, sau ambele.

Anularea cuiva este o formă de „ boicot cultural”, iar „cultura anulării” este „ expresia desăvârșită a influenței” care „se naște din dorința de a avea control deoarece oamenii au putere limitată în a decide ce li se prezintă pe rețelele de socializare și din nevoia de un sistem de responsabilizare necentralizat.” – Sursa Wikipedia

Te descurajează și te determina să nu-ți exprimi unele idei pe care le consideri că ar putea fi văzute ca nepopulare, de teamă să nu fi denunțat/ criticat/ desființat pe rețelele de socializare, și astfel vei evita să pui întrebări sau sa vorbești despre ceea ce consideri că este corect. Consecințele acestei practici pot implica pierderea, uneori definitivă, a reputației și a surselor de venit.

Iar tehnica asta poate induce publicului certitudini morale înșelătoare!

Cultura Cancel promovează „anularea” oamenilor, mărcilor și chiar a emisiunilor TV și a filmelor din cauza a ceea ce unii consideră a fi remarci sau ideologii jignitoare sau problematice.

Acest fenomen a explodat din cauza puterii de amplificare ale rețelelor sociale, a diviziunilor profunde ale societății și a dificultăților de a remedia inechitățile de lungă durată.

Comunismul ne-a indoctrinat cu ideologia că „ BINE” este doar atunci când nu te bagi, când nu comentezi, exprimându-ți tacit acordul, când nu te implici și nu permiți nici altora să se implice.

Lipsa de atitudine doare. Cu toții vrem sa fim în centrul atenței, viteji, bogați și deștepți. Dar nu facem nimic, ne complacem în starea de comoditate și lașitate. Pentru unii, asta a devenit un mod de viață.

Azi, sunt puțin dezamăgită și îngrijorată, dar credința mea în Dumnezeu îmi dă speranță. Credința, speranța, iubirea, cultura, istoria și tradiția nu mi-o poate lua nici un USR-ist!

Deschideți ochii prieteni dragi!

Melinda ȚUȚUIANU

Foto – blcknews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *