România – locul unde s-au întâlnit hoțul cu prostul. La tribuna parlamentului!

Fabulos ce s-a întâmplat ieri în plenul parlamentului. Un ministru a fost luat efectiv de gât la propriu și a fost făcut hoț în față. Bine, nici el nu s-a lăsat mai prejos și și-a făcut agresorul „ prost”. Tot în față.

Hai să nu mai dăm fete mari și sărace, pline de bune intenții care vorbesc despre virginitate cu pioșenie. Când de fapt, gradul de expertiză în aria dezbătută, respectiv aratul șanțului cu spatele, este la nivel de doctorat.

Și să lăsăm la o parte și caracterul civilizațional pe care-l mimăm, chipurile, cu brio.

E dramatic ce s-a întâmplat. Ca un deputat să ia de gât un ministru la tribuna parlamentului și să-i spună că e „ hoț”. Și replica acestuia care și-a făcut agresorul „ prost”.

Dar, că aici apare un mare dar, trebuia să ia cineva atitudine când milioane de români au înjurat gros și apăsat facturile care au venit. Și să treacă de la nivel de dojană, la nivel de agresiune. Bine, pseudo agresiune. Pentru că eu miros faptul că până la proteste dure în stradă mai e un pas. Și nu protestele celor de dreapta care au scos în stradă dacii liberi, suveraniști, legionari, neofasciști, anti-vaxx. Nope, miros proteste cu oameni nemulțumiți pe bună dreptate, nu spălați pe creier de conspirații. Și de nivelul facturilor, și de nivelul politicii.

Pentru că ne aflăm în pragul în care statul Român își arată neputința „ în gura mare” de la tribuna parlamentului, dovedind că nu poate controla mai nimic. Nici prețul utilităților, nici prețul combustibililor, nici prețul asigurărilor RCA, nici prețul alimentelor, făcând referiri dese la criză. Criză peste criză.

Ia române de plătește, ăsta e refrenul ultimului an. Pentru că ăia care trebuie să controleze piețele și să facă previziuni pentru a nu se întâmpla ce se întâmplă, stau prin birouri și o freacă pe bani mulți de la buget, complicându-ne existența în timp ce ei conspiră ieftin și din vârful buzelor.

E dramatic să vezi cum se iau de gât în parlament, dar cineva trebuie să ia atitudine. Chiar apelând la violență verbală și fizică. Pentru că acolo ne-au adus.

Simion e o reflexie a societății actuale. O societate obosită să aștepte de la politicieni să-i ușureze pâinea. O societate aflată sub presiunea costurilor zilnice. O societate sătulă de minciuni și combinații care vede cu ochiul liber cum se duce căruța fix în gard și nimeni nu ia atitudine.

Degeaba ne dăm noi maturi social. Nu suntem. Și pentru că nu suntem maturi, Simion înscrie punct după punct. Pentru că arată că îi pasă. Și pentru că ne arată că dacă noi nu luăm atitudine, ia el pentru noi.

România – locul unde s-au întâlnit hoțul cu prostul. La tribuna parlamentului!

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *