( SURSE ) – Pentru două dungi și o siglă pe un gard, Brașovul era să rateze o investiție de vreo 30 de milioane de euro. Numai în minunata epocă USR

Eficiența „ Urbanismului” Flaviei Boghiu era să ne lase fără o investiție de multe zeci de milioane de euro.

Așa îmi e de dragă administrația USR-istă, care conform celor spuse în campania electorală, trebuia să meargă ceas elvețian, încât nu știu ce aș putea să mai scriu despre ea.

În orice caz, am prins din zbor o chestiune pe surse, de m-a umflat și râsul și plânsul în același timp.

Se face că un mare investitor din industria brașoveană ( nu dăm nume ), ar fi vrut să renoveze/ demoleze / construiască niște facilități industriale. La el în curtea fabricii. Pe care urma să o retehnologizeze parțial pentru a eficientiza procesul de producție.  Ca atare a depus acum ceva vreme la Primăria Brașov o cerere pentru autorizare a lucrărilor. Bugetul alocat activității ce urma a fi întreprinse ar fi fost per total de vreo 30 de milioane de euro.

Numai că de la Primăria Brașov, direct de la urbanismul „ depolitizat” și plin de profesioniști, păstorit de Flavia Boghiu, viceprimarul USR, vine după vreo două luni pe adresa investitorului, negația. Chipurile pe gardul întreprinderii, așa cum era în proiect, aveau să fie trase două dungi mov și scris brand-ul, pe fond gri. Cam acolo era buba mare, de nu putea urbanismul să doarmă liniștit noaptea. Ca atare, nesimțind valoarea economică și socială propriuzisă a proiectului, și concentrându-se pe liniile orizontale paralele mov de pe fond gri, urbanismul a zis pas și ne mai vedem.

Acum să ne punem în locul investitorului când a venit negația de la primărie. Stai tu cu banii ăia mulți în buzunar pentru că vrei să faci business la tine în curte, și hârtia de la primărie se zburlește la tine pentru două dungi și o siglă pe un gard? Păi nu te gândești că ai ratat țara și secolul în care să investești acei bani?

În altă ordine de idei, era complicat tare ca în astea două luni să dai un amărât de telefon și să inviți pe cineva din partea investitorului și să-i spui „ băi nene, dungile ăstea și cu sigla ta ne cam zgârie pe retină. Hai să vedem cum facem să ajungem la un numitor comun, să semnăm și noi autorizațiile ca să poți să te apuci de treabă”. Asta doar așa pentru eficientizarea unor procese.

Nu-i așa că ne ia de căpuț? Remarc ( a câta oară? ) că având USR-ul în frunte / Vom avea victorii multe.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – destept.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *