Și la Făgăraș este exact ca la Sânpetru !

Am aruncat și eu un ochi în ograda vecinilor , că poate mai învăț ceva despre managementul administrației publice locale. Am fost neplăcut surprins să văd aceleași jocuri de glezne și de izmene la Făgăraș ca și la Sânpetru, dar măcar Sânpetru e comună, nu oraș ca Făgăraș ( ca să fac o rimă nevinovată ). Aceleași metehne de parcă zici că primarii ăștia sunt făcuți de aceeași mumă dar cu tați diferiți. La ultima ședință de consiliu local la Făgăraș, deși se discutau taxele de gunoi, primarul nu s-a sinchisit să facă măcar figurație la ședința publică, așa cum și la Sanpetru primarul nu se sinchisește sa apară la ședințe . Mai rău e ca la Făgăraș secretarul general părea un pic în afara contextului legal, ca sa mă exprim într-un limbaj diplomatic, și să nu spun că habar nu avea de legislația aplicabilă managementului deșeurilor. Uneori este chiar penibil când unii consilieri locali care nu sunt juriști sunt mai bine pregătiți decât un secretar general de oraș. Dacă era la țară mai ziceam. Dar la oraș chiar e penibil.

M-am întrebat de ce la ședința consiliului local de la orașul Făgăraș cei de la USR au stat parcați și nu au manifestat niciun interes real în salvarea orașului. Cineva mi-a șoptit că ar fi niște înțelegeri pe sub masă între primarul de la Fagaras și unii consilieri de la PSD și chiar de la PNL. Nu am nimic împotriva acestor înțelegeri secrete , dar totuși cine apără interesele oamenilor ? Că din câte am citit proiectul de hotărâre în privința taxa pe gunoi, în niciun caz primarul Făgărașului nu este cel ce ar vrea binele comunității . Până la urmă absența primarului de la ședință a făcut ca întreaga ședința sa fie lipsită de valoare, deși consilierul local Cupu a încercat sa pună întrebări pertinente și la obiect , dar nu a avut cui.

Mă așteptam să văd un comunicat de presa, o luare de poziție , o gargara măcar din partea primarului de Făgăraș, dar și acesta la fel ca primarul de la Sânpetru prefera poziția struțului cu capul în nisip atunci când e vorba de problemele urbei .

Acordăm drep la replică primarului Făgărașului precum și liderului grupului PNL din cadrul consiliului local Făgăraș pentru a lămuri populația de unde atâta disperare în mărirea de taxe privind gunoiul.

 

Cu stimă,

Buzatu Dumitru Adrian

Foto – minimap.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *