Minciuna USR-istă a lui Coliban este pe post de comunicare politică

Înainte de a ridica piatra și a da cu ea, cu sete, atât în Coliban și administrația sa, cât și în „ Informația Brașovului”, să facem o mică construcție formată din declarațiile unor oameni. Declarații publice! Cu răbdare, logică și înțelepciune construim imaginea realității. Chiar dacă această realitate nu ne place.

Mai întâi a postat arhitectul Gruia Hilohi. Cităm „ Tocmai ce s-a aprobat bugetul pentru demolarea crucii mari din Parcul Eroilor, după nenumărate solicitări făcute în acest sens de o persoană ce se simţea probabil discriminată de respectivul simbol. Pretextul invocat este acela de a se face de către primărie un alt monument exact în acelaşi loc, evident fără lucruri care deranjează, de data asta”. Din păcate, postarea nu mai există pe Facebook, probabil autorul a șters-o. Unora nu le face bine hater-eala progresistă. Postarea integrală o găsiți aici, link – .

Apoi, la 24 de ore, inflamat până peste cap de războiul început pe Facebook prin preluarea postării și share-uirea ei, iese cu o postare declarație Allen Coliban. Cităm „ Nu se va dărâma crucea din Cimitirul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989!

În aceste zile se împrăștie informații false pe Facebook despre crucea-monument din Cimitirul Eroilor. Oameni de bună credință sunt atrași în malaxorul minciunilor, pentru că ani de zile cei de la putere au arătat prea puțin respect față de istoria și tradițiile bogate ale orașului nostru.

Poziția administrației este clară și o exprim cât se poate de răspicat: nu se atinge nimeni de crucea din Cimitirul Eroilor!”. Postarea integrală poate fi citită aici, link –

https://www.facebook.com/AllenColibanUSR .

Numai că ieri, în data de 14 februarie, vine un articol publicat în „ Cotidianul”. Publicație de anvergură națională. Articolul are următorul titlu „Primarul Brașovului batjocorește memoria eroilor din ’89“. De ce are articolul acest titlu?  Pentru că asta reiese din scrisoarea deschisă adresată redacției de către Elena Vlase, mama eroului–martir Nicolae Vlase, ucis în decembrie 1989, în orașul de la poalele Tâmpei, femeie care luptă de mai bine de 30 de ani ca Braşovul, oraş martir, să aibă un monument dedicat eroilor.

Randare a monumentului ce ar fi urmat să fie construit în locul crucii-monument.Ceea ce mi-a atras atenția este următorul citat din scrisoarea deschisă care poate fi considerată și o mărturie. Cităm „ Monumentul urmează să fie amplasat în cimitirul eroilor, pe locul în care acum se află o cruce de metal. Tot anul trecut , s-a realizat documentaţia tehnică, am obţinut toate avizele necesare , inclusiv avizul favorabil de la Comisia Judeţeană de cultură pentru neschimbare, pe actualul loc unde se află crucea metalică (care de altfel, poate fi amplasată în altă parte). Toate costurile avizelor au fost suportate din fonduri proprii. Documentaţia tehnică a fost realizată pro-bono de către dl. arh. Dracea, preşedintele Ordinului Arhitecţilor Braşov, un OM de-o mare nobleţe sufletească!!”. Link articol – https://bit.ly/3Blqx1U .

Cum e domnul primar? Este cum spune doamna Vlase? Sau nu este cum spune doamna Vlase? Păi dacă este cum spune doamna Vlase, tu, Primarul Brașovului ești un mare mincinos! Mare de tot. Pentru că ai dus minciuna la nivelul de comunicare politică publică. Cu alte cuvinte, având documentația tehnică și avizele necesare în mână, precum și bugetul aferent declari public că nu se atinge nimeni de crucea din Cimitirul Eroilor!”.  Poate nu se va atinge nimeni pentru că te vei face „ luntre și punte” ca să demonstrezi că ai spus adevărul.

Păi exact documentele pe care le ai efectiv în custodia instituției pe care o conduci spun altceva. Spun că în locul crucii va veni un monument. În postarea ta în care spui că „ în aceste zile se împrăștie informații false pe Facebook despre crucea-monument din Cimitirul Eroilor. Oameni de bună credință sunt atrași în malaxorul minciunilor, pentru că ani de zile cei de la putere au arătat prea puțin respect față de istoria și tradițiile bogate ale orașului nostru”. 

Cine pe cine minte domn primar? Cine pe cine atrage în malaxorul minciunilor? Nu ai nici un fel de respect nu pentru adevăr. Nu ai nici un pic de respect pentru cetățeanul Brașovului. Nu ai pic de respect pentru travaliul sisific al doamnei Vlase care de 30 de ani se bate cu sistemul. Și în general nu cred că ai pic de respect față de nimeni.

Hai domn primar, vreau să te văd cum o faci mincinoasă pe doamna Vlase! Vreau să văd din partea ta o mostră de comportament golănesc, adevărat! Pentru că aici este vorba de cuvântul unei persoane care se bate cu sistemul de 30 de ani, și care EA ÎNSĂȘI MERITĂ UN MONUMENT SEPARAT PENTRU SIMPLUL FAPT CĂ ZI DE ZI ÎN ULTIMII 30 DE ANI S-A BĂTUT CU SISTEMUL, contra cuvântului tău de inginer ratat, care și-a făcut debutul în administrație locală pe baza unei minciuni chiar în CV. Cine e mai credibil?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto randare – bzb.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *