Să-i explicăm lui Coliban în limbaj de GO cum se văd lucrurile. Poate, poate înțelege ceva

Cum noi nu înțelegem limba lui, iar el nu înțelege limba poporului brașovean, am transcris totul pe limba lui, poate așa înțelege în ce dezastru se poziționează ca om politic. Și în ce dezastru urmează să ne azvârle, de parcă am fi piese de GO, nu oameni.

Coliban e precum cireașa de pe tort: nici nu îngrașă, nici nu schimbă gustul, nici nu îndulcește, ci doar are rol decorativ, ca un fel de plantă decorativă pe holurile primăriei. Mai deschide el gura în scris din când în când, și când o deschide … mai bine ar fi ținut-o închisă.

Ca să înțeleagă și lumea largă, oamenii care ne citesc, noi i-am acordat lui Coliban vreo 7-8 piese „ handicap”, pentru că așa e frumos atunci când se dorește un meci cât de cât echilibrat. Noi nu-l înțelegem de ce a stat mai bine de un an din „ atari” în „ atari”, de parcă îi place să experimenteze tehnicile „ JoSeki”, dar cele de începători. A încercat el sa facă niște „ aji” pe ici pe colo, de parcă cineva se mai simte amenințat de mișcările fără valoare ale celor de la USR. Măcar dacă s-ar fi mers pe influență, dar nici asta nu au reușit să facă cei de la USR (sub conducerea lui Coliban), iar ca dovadă vie este faptul că deși Nuremberg își dorește înfrățirea cu Brasovul, Coliban nu a fost în stare să își folosească deloc canalele diplomatice. A stat și s-a uitat la ele, pierzând timp. Și n-ar fi fost o problemă că a pierdut timpul lui. Dar l-a pierdut pe al nostru. Și timpul, ca resursă, e neregenerabil. Și asta o știe Coliban, că doar e manager cu diplomă. Sau ar fi trebuit să o știe.

Noi înțelegem că orice începător se apuca și își delimitează teritoriul, doar că fiind „ extrem” de începător, Coliban nu a înțeles ca e un teritoriu un pic prea mare pentru capacitatea lui de procesare a informațiilor. Și a rămas așa nemișcat în oglindă captat de imensitatea lucrurilor, admirându-și contemplativ figura. Și „ figurile” de joc.

Totuși , ca oamenii ce ne citesc și ne susțin, să nu se simtă plictisiți de Coliban, ne-am gândit să îi mai oferim din când în când încă 5-6 piese „ handicap”, poate, poate măcar ajunge la un „ seki” cu noi , cei care scriu despre diletantismul progresist nețărmurit al acestui om. Om, evident, de tip nou.

Trebuie sa îi lăsăm totuși și niște merite savantului Coliban, mai ales când se chinuie în jurnalele lui video să ne explice ca el este „ mâna lui Dumnezeu”, adică cum ar spune japonezul de rand „Kame no Itte”. Dar noi nu ne pricepem la chestiuni atât de complexe precum Sensei Coliban 4 „ ouă” (dan în japoneză) , și ne apucăm să îi mai dăm încă vreo 5 piese „ handicap”, poate, poate vedem și noi în următorii doi ani și ceva, ceva benefic pentru acest oraș. Ne-am așteptat noi la rezultate, dar tot ce ne oferă Coliban este „Baka no Itte”. Măcar dacă ar reuși sa faca doi ochi până la finalul mandatului, pentru că degeaba și-a pus piesa în „ tengen”, ca nu prea se vede cu alte piese de-ale lui pe „ goban”.

Așa că, remarcăm cu tristețe, că așa zisul nostru campion la GO, marea artă a strategiei, este de fapt doar un așa zis campion la GO. Probabil joacă bine table, dar după cum se vede, i-au rămas zarurile mici.

Coliban este cel mai inteligent, așa cum spuneam, numai că e inteligent pe limba lui. Situație asemănătoare cu a unui medic care vrea să dea sfaturi la televizor și vorbește pasărește, că nici draq nu pricepe nimic, cu dex-ul în brațe.

În schimb n-are somn noaptea, și nici poftă de mâncare, muncit de gândurile și strategiile care ar trebui, la un moment dat, într-un viitor incert, să ne furnizeze o calitate mai înaltă a vieții.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

One thought on “Să-i explicăm lui Coliban în limbaj de GO cum se văd lucrurile. Poate, poate înțelege ceva

  1. Dacă nu greșesc, că am citit opera când eram adolescent, în satira ,,Mizantropul” Moliere aducea ca personaj un pseudo-medic care atunci când nu știa ce să răspundă o băga pe latină și toți picau de papagali admirativi că nu înțelegeau mesajul. Așa și macacul de centură de socializare Coliban. Dar la el merge acum romgleza cu emoticoane. După aproximativ 400 de ani, același rahat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *