Ia să vedem pe ce mai dă niște bani prin atribuire directă „Nenea” Coliban. Că doar nu dă de la el

Fiind convins de faptul că Primăria Brașov este exact pășunea ce i se cuvine cu titlu de proprietate, Coliban bagă adânc mâinile în bugetul instituției și cheltuie discreționar. Pe vrute și nevrute. Să fie pentru toată lumea bună belșug și bunăstare. Pe bani de la buget.

Zilele astea a ajuns la capitolul monitorizarea presei. Ca atare a solicitat serviciile unui consultant extern, pe care-l cadorisește cu 4000 de euro, cu TVA cu tot, ca să-i furnizeze lui, instituției și, de ce nu, partidului, rapoarte de presă. Rapoarte ce cuprind menționările din presa locală și națională, radio, TV, social media.

Și asta în ciuda faptului că Primăria Coliban are un astfel de serviciu în subordine.

Asta e! Mai dai un ban, mai stai de vorbă, rapoartele se întocmesc singure, pe bază de algoritm. Altfel trăiești când dai la troli comanda directă, unde și cum să atace. Altfel te bărbierești dimineața când știi că îi bubui pe micuți pe național, și când tragi de scandalurile din presa brașoveană ca să nu bubuie pe național. Și mult mai în siguranță și dulce e traiul când ai tot pe aplicația mobilă de pe telefon, instant. A scris Argumentul.ro ceva de rău de tine, imediat pleacă comanda la troli. Te-a făcut de tot rahatul „ Informația Brașovului”, afli asta instantaneu. A scris urât de tine Brașov Metropolitan, Newsbv.ro sau Transilvania365? Imediat se însemnează băieții cu softul de monitorizare și pleacă la atac „ aparatul” de partid.

Ce să mai povestim, suntem în secolul 21, viteza de reacție e cheia operațiunii.

Așa e când la capitolul comunicare ești 0 barat, chiar dacă la primărie ai 6 oameni angajați care se ocupă de PR și Comunicare, plus om dedicat pentru canalul de TikTok. Plus o găleată de consilieri personali plătiți gras, de la buget ca să îți spele imaginea pe care o bușești zilnic.

Da, știu, paza bună pe bani publici trece primejdia rea. Ori Coliban remarc că nu s-a prea născut sub o stea norocoasă în ceea ce privește PR și Comunicarea Publică. Că toate i se cam întorc în cap, de nu mai știe pe unde să o ia la fugă.

Așa e cu profesioniștii ăștia plătiți din bani publici, când nivelul de furie e maxim pe Facebook. O freacă la cafele și te lasă în cwrul gol în fața hienelor și șacalilor din presă, de parcă au pactizat cu dușmanul. Care mari mâncărimi are la degete când te vede cum te bâlbâi și o „ întorci” ca la Ploiești.

Acum gata, s-a terminat cu frecangeala, cum apare ceva, zbang telefonul, toată unitatea e în alarmă permanentă.

Lasă, nu-i bai, pariul zilei este dacă mai apuci finalul mandatului, sau dacă zbori la referendum. Că despre al doilea mandat, dacă ar fi să se aleagă dintre tine și un pisic găsit prin tufele din parc, sunt sigur că te bate pisicul. Cu „ Ceasul de la gară”!

 

Dan VÂJU

#Informatiabrasovului  informatiabrasovului.ro

Foto – mediatrust.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *