România intră în colaps economic?

Observ cu „ atenție și îngrijorare” incapacitatea de de decizie a guvernului. Proaspăt scăpat din gura molimei, se îndreaptă cu pași mari spre dezastrul economic. De parcă s-ar gândi în adins că o mare criză poate fi uitată prin altă mare criză. Și poporul…mai dă-l în gura mă-sii de popor, pare că ar zice alianța de guvernare, să stea și să rabde, că noi suntem ocupați.

Când ordinele veneau de la Bruxelles și Bonn, parcă, parcă era mai vioaie situația, se mai implementau lucruri, exista comunicare publică. Acum, de când ne-au dat înapoi la americani, cred că mesajul zilnic e „ hold”. Sau „ freeze”.

Deși canalele de comunicare secretizate sunt consultate zilnic de mai multe ori, se pare că America nu s-a hotărât ce să facă. Fie criză economică, fie război în Ucraina. Lucrurile încă stau în cumpănă. Și noi așteptăm cu traista din ce în ce mai goală să decidă alți pentru noi.

Am ajuns în 2022 să cheltuim 70 % din venituri pe facturile la energie electrică și gaze, și mâncare. Și să ne bucurăm pentru orice zi de februarie mai călduroasă. Și guvernul se screme să adopte plafonarea prețului la gaze și energie. Lună după lună ne bagă mâna soiasă în buzunar și ne gâtuie sub spectrul foamei.

Cât despre combustibil, numai de bine. Se învârt prețurile la pompă ca ecranele de la păcănele. A trecut benzina și motorina de pragul psihologic de 7 ron, și se îndreaptă spre pragul psihiatric de 8 ron pe litru. De parcă coaliția ține cu tot dinadinsul să ne trimită pe toți la închisoarea datornicilor cât mai repede, să ne scoată sărăcia la mezat, și să ne condamne la sclavie perpetuă.

Unde este prosperitatea promisă? Unde sunt salariile îndestulătoare? Noi nu putem decât să sărim din „ foame” în „ foame”? Chiar nu există printre politicienii zilei nici unul în care să existe urmă de empatie și bună cuviință? Ne urăsc atât de tare încât evită cu orice preț o urmă de bunăstare pentru popor?

Și poporul este atât de obosit acum, la ieșirea din iarnă, și atât de sătul de sărăcie, încât nici măcar nu mai are puterea de a le arăta cu adevărat că a înțeles cum stă treaba cu democrația și cu presiunea străzii? Chiar ne-au lăsat lați de data asta, și vor cu orice preț să ne arunce în mâinile extremismului de dreapta pe fondul nemulțumirilor continue?

Am înțeles, a fost PSD-ul la butoane, partid care ne-a furat și ne-a mințit. Constant și cu tupeu golănesc. Am înțeles, a fost PNL-ul la butoane, și față de PSD n-a fost nici o diferență marcantă. Între timp au mai ajuns la butoane pentru scurtă vreme ( slavă Domnului ) și USR – haștag, ca să promoveze hipstereala urbană cu aromă turbat-bruxelleză, și politicile lor de nelalocul ființei umane. De UDMR nu mai zic nimic, măcar ei au fost constant la masa bogaților și nu s-au dezmințit de la făcut plinul.

Acum l-a butoane e alianța PSD – PNL, administrează un viitor colaps economic aproape imposibil de evitat. Încă se mai zgâiesc la piața de energie electrică și gaz, și se scarpină în ceafă cu pizul ăla care ar trebui să ne ușureze povara.

Bun, am înțeles toate acestea. I-am lăsat pe toți să-și exprime părerea și să se afirme, dându-le cheile guvernării. Ba l-am mai pus și pe Marele Mut, fiert pe schi și golf, să garanteze pentru drepturile și libertățile noastre. ABSOLUT DEGEABA! Nici o guvernare n-a făcut nici cât negrul de sub unghie. Când am zis hop, ba a venit molima, ba criza, ba se scumpesc toate, ba naiba să îi ia că prosperitatea aia pentru popor mai degrabă fuge de noi, decât să se apropie.

Cât mai poate continua situația asta dezastruoasă? Cum să îți vină nenorocirile pe ca cap sub forma unei facturi la curent și încă una la gaz? Chiar așa de tare a dat damblaua în politicienii, de nu mai înțeleg că mergem spre colaps? Că se vor nărui toate afacerile mici, și că oamenii vor rămâne șomeri, la mila ajutorului social? Nu sesizează nimeni iminența colapsului economic, urmat în scurt timp de iminența colapsului social?

Chiar nu este nimeni în stare să preia frâiele guvernării și să guverneze naibii pentru popor?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – Mediafax

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *