Demagogia și ipocrizia acoperă impostura și diletantismul administrației Coliban

Simțind că e rost de proteste masive de stradă împotriva administrației pe care o conduce cu drag și sârg din șanț în gard, Allen Coliban și-a făcut timp, sacrificând agenda proprie pentru a merge la emisiunea lui Ovidiu Văcaru ( să trăiești, maestre! ). Unde a demonstrat că are răspuns la toate, exceptând răspunsurile în legătură cu faptul că oamenii vor ieși în stradă să protesteze. Acolo i s-a cam luat gazul, și fie a negat anumite evidențe, fie s-a supra adaptat instantaneu. Tehnici de manual de comunicare politică. Practic toată emisiunea a fost o demonstrație a tehnicilor de comunicare politică, prin intermediul cărora Coliban a demonstrat că e bun la devierea atenției și a responsabilității.

Dar mai întâi să definim termenii din titlu.

DemagogieMetodă de înșelare a maselor populare, practicată de politicienii reacționari, constând în folosirea unor mijloace nedemne (promi­siuni mincinoase, denaturare a faptelor etc. ) ( Dexonline )

IpocrizieIpocrizia este simularea unei virtuți sau a unei atitudini favorabile, ascunzând de fapt adevăratul caracter, mai ales cu privire la convingerile morale și religioase; prin urmare, într-un sens general, ipocrizia înseamnă disimulare, prefăcătorie sau falsitate ( Wikipedia ).

Impostură – Înșelătorie, minciună. Situație în care se află cineva care vrea să înșele buna-credință a altora. [< fr. imposture, it. impostura] ( Dexonline ).

Diletantism – atitudine, manifestare de diletant; amatorism.  (peior.) superficialitate ( Dexonline )

Și acum, că termenii sunt definiți, ei făcând parte din bagajul uzual de comunicare publică al lui Allen Coliban, să clasificăm și „ faptele” actualului primar USR-ist. Faptele sunt puse în ghilimele pentru că, practic, în viața reală, cu excepția câtorva lucruri minore care influențează viața brașoveanului de rând, Allen Coliban nu a făcut nimic. Doar vorbe, idei și proiecte.

Promisiunile servite în campania electorală sau dovedit a fi clar gogoși !

Transparența decizională, management instituțional, neacceptarea penalilor în funcții publice, lipsa sinecurilor personale și de partid, transparentizarea și justificarea atribuirilor directe, lipsa „ combinațiilor de partid” – acestea sunt promisiuni din campania electorală servite într-un mod ipocrit, care în viața reală după terminarea procesului electoral s-au dovedit a fi de fapt promisiuni înșelătoare ( demagogie ). Aceste promisiuni înșelătoare le punem pe seama imposturii, care ascunde în spatele ei diletantism, dar cel mai important, ascunde accesul facil la resursele de la buget. Cu alte cuvinte, mai simplu, o gașcă care a „ confiscat” filiala USR Brașov și vrea să confiște și primăria Brașov prin intermediul funcțiilor pe care acum le ocupă, impun ca politici o agendă proprie, dictată de interesele personale și de partid, în locul agendei publice dictate de necesitățile orașului și ale locuitorilor lui. Și asta ascunzând adevăratele motive ( unul dintre ele fiind accesul facil la buget și cheltuirea lui în mod direcționat și discreționar ), în spatele unor campanii neabile de direcționare a atenției publice în alte direcții. Cum ar fi poluarea, pericolul deșeurilor, închinarea la mijloacele alternative de deplasare.

Administrația Coliban s-a făcut până acum remarcată doar prin diferite scandaluri de presă

Angajări prin ușa din dos a instituției, personalul angajat trecând „ pe sub radar” prin Agenția Metropolitană Brașov, atribuire directă a unor contracte companiilor „ prietene”, sau tentative de atribuire, dat fiind faptul că primarul poate semna contracte de atribuire directă care să nu depășească legal suma de 132500 ron + TVA, diferite neclarități în legătură cu anumite concursuri de angajare pe posturi scoase la concurs, mai ales pentru „ prieteni” de partid, sunt scandalurile care au ținut atât presa locală, cât și cea națională, în alertă.

La care adăugăm tentativele de eliminare a unor elemente ce țin de istoria noastră recentă ( scandalul Crucii Monument din parcul Eroilor ), sau funcționarea unui muzeu fără autorizații și avize.

Și deși Allen Coliban a demonstrat abilitate în demontarea faptelor prezentare de către jurnalistul Ovidiu Văcaru ( să trăiești, maestre! ), venind cu lecțiile pregătite să dea vina pe alții, sau să ne spună că fie că nu vedem bine și suntem rău intenționați, fie utilizând cartea birocratului, care dă vina pe lege și/sau se acoperă cu ea, în lumea reală tot acest travaliu nu reprezintă nimic. Pentru că brașoveanul în continuare nu are acces la lucrurile care se află atât pe agenda publică ( băgată abil la fund de către actuala administrație ) , cât și pe agenda personală a lui Allen Coliban. Și asta arată fundamental faptul că administrația USR a municipiului s-a angajat într-o cursă galopantă de pierdere gravă a credibilității, antrenând instituția primăriei Brașov în propria prăbușire.

Coliban ia nota 10 la abilitățile de expunere orală a teoriei, dar la practică nu trece clasa!

Ca atare, faptul că încep proteste de stradă contra acestei administrații, mi se pare un lucru salutar. Pentru că democrația prevede atât corectarea cursului în derivă a politicienilor prin vot, cât și prin presiunea străzii.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – libertatea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *