Ies la PROTEST pentru că Coliban a trecut de la transparența promisă la combinația aplicată ( VIDEO )

Protestul din 25 februarie 2022 are la bază o serie de motive clare, din punctul meu de vedere, care să scoată din case la o „ plimbare democratică” o mare parte din brașoveni. Foarte mulți dintre cei care mă urmăresc, m-au rugat să clarific motivele pentru care, împreună cu Melinda Țuțuianu, organizăm acest protest. Și am de gând să le enumăr în acest text, pentru a înlătura orice urmă de îndoială.

În primul rând, eu am fost unul dintre susținătorii USR-ului și a candidatului lor la Primăria Brașov. Și m-am dus urât de tot pe „ fentă”. La momentul respectiv am considerat că viitorul european al orașului nostru ține de o deschidere mai largă spre o altă politică, făcută de oameni care au școala companiilor multinaționale, și care sunt bine ancorați în realitatea cotidiană, ceea ce îi plasează în apropierea nevoilor cetățenilor. Temele de campanie, și enumăr aici, poluarea, duhoarea pestilențială, infrastructură rutieră și pietonală neactualizată, presupusele afaceri multe și oneroase ale fostei administrații care părea eternă la Primăria Brașov, defrișări la limita legilor, acordarea de autorizații de construire fără noimă, abuzuri mai mult sau mai puțin fățișe, erau teme pe care eu le consideram realiste și realizabile de către o administrație USR-istă.

Momentul în care am realizat nu numai faptul că Allen Coliban are o incapacitate cronică de a manageria situațiile, ci și o lipsă maladivă de a înțelege cetățeanul obișnuit, atât el, cât și echipa lui, a fost momentul în care am decis că voi intra în luptă cu actuala administrație.

Și momentul a fost extrem de aproape de momentul în care efectiv a intrat pe postul de primar. A fost momentul în care au început discuțiile despre contractul concesionarului parcărilor publice, compania P&P. Când am realizat cu câtă lipsă de profesionalism a tratat această problemă, deși în campania electorală USR-ul venea cu cei „ 10000” de specialiști.

În al doilea rând, voi enumera ce a făcut această administrație contrar intereselor cetățenești. Sau cum încalcă zilnic „ pactul social”. Fără jenă, fără bun simț, și cu explicații nefondate.

Achizițiile directe sunt un instrument care pune la dispoziția primarului anumite sume de bani, în anumite limite pentru a eficientiza procesul de achiziție a unor bunuri sau servicii fără a mai trece propunerile de cheltuieli prin Consiliul Local, adică să supună la votul celor aleși respectiva cheluială. Și uite așa zboară bani spre diferite companii „ prietene”. Fie că e vorba de compania controlată de un coleg de partid ce ar fi trebuit să se ocupe de conturile de social-media, fie că e vorba de studii de fezabilitate, fie că e vorba de construirea unui nou brand pentru Brașov sau proiecte pentru infrastructura terenurilor de sport stradale, sumele consistente zboară spre companiile „ prietene”. Și dacă este întrebat, Coliban spune că așa eficientizează procesele. Îmi pare rău, asta nu o înghit. ( link – )

Sinecurile. Allen Coliban cu ajutorul Agenției Metropolitane Brașov condusă de Dragoș David, a angajat personal în aceasta a doua structură, pe care l-a trasferat către Primăria Brașov. Primărie care mai târziu, a organizat concursuri pentru ocuparea unor posturi, câștigate, ce să vezi de unii dintre cei ajunși în primărie prin acest „ artificiu”. În mod clar, aceasta a fost o metodă de a plăti datoriile acumulate în campania electorală față de anumiți vectori de imagine. ( link – )

Fără penali în funcții publice. Slogan cu puternic impact. Fără să intru adânc în detalii, city managerul Municipiului Brașov, Adriana Miron are o condamnare penală definitivă pentru abuz în serviciu. Acest personaj a fost mai întâi angajat la Agenția Metropolitană, transferat la Primăria Brașov, apoi a fost numit de către Allen Coliban în această funcție publică. ( link – )

Suspiciuni de „ aranjare” a unor concursuri pentru ocuparea posturilor de conducere din Primăria Brașov  de către apropiați ai administrației Coliban. Spun că este o suspiciune pentru că cerințele pentru ocuparea postului erau mulate pe CV-ul distinsei Nicoleta Cîrjan, fosta consiliera de imagine a lui Allen Coliban. Și pentru că concursul a fost aranjat „ la umbra” sărbătorilor de iarnă, când oamenii sunt mai atenți la sarmale și cozonaci, decât la „ mișcările” administrației Brașovene. ( link – )

Lipsa de empatie și de contact cu realitatea. Cu ocazia Forumului Orașelor Verzi, a fost blocată o bandă de circulație, pe sensul de coborâre dinspre cartierul Schei, spre Casa Armatei, și a fost blocat și B-dul Eroilor, între Magazinul Star și Modarom. Am scris atunci despre faptul că brașovenii au fost blocați ore întregi în trafic. Mașinile efectiv stăteau pe străzile din Centrul Vechi în coloane interminabile. Și dând dovadă de o rapacitate ieșită din comun, deși evidențele din stradă arătau altceva, Allen Coliban a menținut starea de fapt timp de patru zile. Patru zile au fost cartierul Schei și centrul Vechi absolut sinistrate de această decizie aberantă. A răspuns cineva pentru poluarea creată astfel, pentru aerul imposibil de respirat din cauza capriciilor lui Allen Coliban de a arăta oamenilor invitați la acest Forum cât de mascul alfa este el. NU!

Pentru că lupta cu aerul poluat de fapt este o răzbunare pe șoferul brașovean. Care este silit să meargă pe jos. SILIT ȘI NU EDUCAT! Silit pentru că planurile edilului nostru mult iubit prevăd desființarea de străzi, desființarea de locuri de parcare din Centrul Vechi, și gâtuirea până la limita insuportabilului a șoferului brașovean. ( link – )

Tentativa de desființare a unor simboluri creștine. Deși a „ întors-o ca la Ploiești”, dacă nu eram pe fază, Crucea Eroilor Martiri din Parcul Eroilor dispărea, și în locul ei apărea un alt monument. Nici nu știu cum să calific acest gest. Prostie? Rea voință? Atac asupra simbolisticii creștine în contextul invaziei de neomarxism? Planurile erau aprobate, la fel și bugetele. Uluitor și revoltător. ( link – )

Bătaia de joc cu care a fost tratat un Campion Național de Motorsport. ( link – ).

Și ar mai fi multe altele! Scandalul AMURAL în care atât Flavia Boghiu cât și Allen Coliban nici usturoi n-au mâncat, ci Sebi Rusu miroase, scandalul UNTOLD ( sau cum unul muncește și cheltuie, și altul vine direct la masa pusă ), tentativa Flaviei Boghiu de a da afară jurnaliștii de la o ședință a Consiliului Local, tentativă soldată cu o atenționare scrisă, trimisă de către Avocatul Poporului, managementul administrativ defectuos.

Concluzionez. Brașovul nu se simte bine sub actuala administrație. „ Pactul social” este luat în derâdere și ascuns sub promisiunile elucubrante ale USR-ului . Și ale lui Allen Coliban, ale cărui singur merit este că are justificări pentru tot. Bineînțeles, alți sunt de vină.

Ca atare, pentru că este dreptul meu, și al nostru, voi ieși în stradă. Pentru Brașov și pentru brașoveni. Vineri, 25 februarie 2022 de la ora 17 în fața Primăriei. Contra imposturii și diletantismului!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *