Putin – marele perdant al finalului de pandemie?

Scenariul, pentru că despre un scenariu este vorba, se bazează pe niște fapte cel puțin ciudate petrecute odată cu tăvălugul războiului din Ucraina.

Putin declanșează o invazie. Îmi este imposibil să cred că invazia nu a fost plănuită minuțios pe baza informațiilor obținute din teren de la temutele servicii de informații rusești. Care au trimis informațiile pe baza cărora s-au făcut planurile.

Invazia este o reușită în primele 24 de ore, 24 de ore care au băgat groaza în orice om conștient de pe suprafața pământului. Invazie care efectiv s-a blocat. Pentru că, conform mass-mediei occidentale, și a propagandei ucrainene, rezistența se bazează pe eroismul ieșit din comun al poporului ucrainean.

Bun. Și atunci de ce eșuează lamentabil armata rusă în teatrul de operațiuni?

Este vizat Putin de către propriile servicii, care s-au înțeles cu occidentul ca să scoată Rusia la mezat, și pe cale de consecință este sabotata intern invazia?

Scenariul sună cam așa. Putin, pe baza informațiilor atacă Ucraina. Atacul surpriză se împotmolește după 24 de ore. Apar imagini cu soldați ruși uciși, cu coloane de blindate rusești făcute praf, cu avioane de vânătoare și elicoptere prăbușite. Oferite cu generoziate pe canalele Telegram de către agențiile de presă ucrainene.

În primele 24 de ore ale conflictului, occidentul trimite consultanți militari la Kiev care preiau controlul operațiunilor militare și controlul propagandei ucrainene. Și care sunt ajutați de către sateliții americani, de către avioanele radar NATO, și de către tehnologia militară a NATO.

Și invazia rămâne în stadiul incipient! Pentru că Rusia nu se luptă cu Ucraina. Rusia se luptă cu Ucraina îmbunătățită cu consultanți occidentali, mercenari occidentali, armament occidental și propagandă occidentală. Și extrem de mulți bani occidentali.

Propaganda aliniază întreg mapamondul în spatele președintelui-erou Zelensky în lupta cu autocrația dezlănțuită a lui Putin. Propaganda funcționează perfect!

Concomitent sunt instaurate restricții, Rusia este izolată de marea finanță internațională, și sărăcește instantaneu cu jumătate din avuția ei. Rubla și bursa de la Moscova se duc la vale, fondurile suverane stând la pândă să pună ghearele pe avuția Rusiei.

Putin nu mai poate controla situația de pe front, nu mai poate controla nici situația economică. Și nici un aparat de propagandă din lume nu-l mai poate ajuta acum să rezolve și situația socială, care oricum era un butoi de pulbere cu fitilul la vedere. Poate încerca un război civil, dar, cred că trădarea este atât de aproape de el, încât e o chestiune de câteva zile până când va fi scos din cărți.

De ce ar face cineva așa ceva?

Motivele sunt multiple. Plecăm de la deschiderea unei piețe gigantice de consum, la accesul la resurse ieftine, la accesul la forță de muncă ieftină și oarecum calificată.

Dar mai ales dispare „ dușmanul” numărul unu al lumii civilizate. Amenințarea unui sistem politic autocratic ținut artificial în viață pe post de BauBau planetar cu bomba atomică în mână.

Dacă dispare Putin, instantaneu dispar și urmările pandemiei. Și, nu-i așa „ the american hero always wins !”.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *