Administrația Coliban taie aripile unui multiplu campion național ( II ). Scrisoare deschisă

Am scris la începutul lunii februarie despre acest subiect. Long story short ( link pentru articolul integral – https://bit.ly/3hzvX09 ), Dan Gîrtofan depune un proiect de bugetare participativă la Primăria Brașov care câștigă concursul, este aprobat și bugetul, dar se schimbă primarul, și stupoare, încearcă ștergerea cu buretele a ceea ce în prealabil fusese aprobat.

Ca atare, pentru ca proiectul totuși să primească finanțare, Dan Gîrtofan insistă pe lângă administrația Coliban care-l plimbă de la „ Ana la Caiafa”, până când, administrația vădit enervată de apariția articolului de mai sus, găsește rapid o explicație, și dă un reject negeneros acestui campion.

Dar reprezentanții E.R.A., Dan Gîrtofan și Cătălin Toderaș nu se lasă și trimit edilului o scrisoare, atrăgându-i atenția că nu e chiar ok ce face, și cum face ceea ce face. Evident, scrisoarea rămâne fără ( așa cum ne-a obișnuit Coliban ) răspuns.

Concluzionând, publicăm manifestul de mai jos, sub forma unei scrisori deschise, din partea E.R.A.

Manifest impotriva minciunii

Scrisoare deschisa Domnului Primar, Allen Coliban

La inceput, am crezut ca este vorba doar de incompetenta sau de neputinta de a intelege. Astazi, analizand interventiile publice ale D-lui Primar Allen Coliban, constatam cu amaraciune ca discursul domniei sale este nu doar ostil ci si profund mincinos. Intr-o aparitie pe facebook, de acum doua saptamani, in incercarea de a justifica refuzul dialogului cu noi, in trei minute a rostit 10 minciuni. Este inutil sa calculam cate a rostit din septembrie 2020 pana astazi…

Domnule Primar, trebuie sa stiti ca minciuna sta la originea unor situatii nedorite. Sigur o stiti pe cea mai recenta cu trupele aduse la granita pentru un “simplu exercitiu”. Si fara vreo pretentie materiala, chiar daca dorim sa ne “imbogatim” fara just temei pe banii cetatenilor, va invatam ca si la volan minciuna este cauza celor mai multe accidente. Va este cunoscuta expresia: “mie nu mi se poate intampla?”

La cursurile “E.R.A.” sustinute VOLUNTAR in liceele din Brasov (a propos, le vom continua si in anii urmatori), una din temele importante pe care o abordam este pozitia la volan. Sa stiti ca pozitia corecta este cu spatele drept, in unghi de 90 de grade. Este doar o coincidenta ca si in viata este indicat ca spatele sa stea cat mai drept. Intr-adevar, nu stim cum aveti reglat scaunul de primar, dar intelegem ca in cazul unui “accident administrativ”, minciuna nu inlocuieste nici centura de siguranta si nici airbagul. Poate doar netul sa va salveze…

Publicam scrisoarea pe care, cu buna credinta, v-am trimis-o in data de 14.02.2022. O facem convinsi fiind ca cei care ne urmaresc vor intelege ca acest conflict pe care l-ati initiat este unul fals, lipsit de orice urma de obiectivitate, justificat doar de jocurile politice pe care noi nici nu le intelegem si nici nu dorim sa le alimentam. Incheiem astfel, scurta si nefericita noastra comunicare cu dumneavoastra, asigurandu-va ca va lasam la dispozitie banii propusi pentru sustinerea Programului de Educatie Rutiera “E.R.A.”, adica cei 0,01 % din bugetul de venituri al Primariei Brasov sau 30% din costul gradinilor de zarzavat, cu speranta ca ii veti folosi intelept, construind toalete publice, piste de biciclete, parcuri muzicale, plantand copaci si flori si, nu in ultimul rand, sustinand educatia si sportul in orasul care v-a dat sansa sa intrati in cartea sa de istorie. Nu uitati, Domnule Primar ca in cartile de istorie (scrise de regula de istorici, nu de membrii de partid) nu apar doar cei buni sau onesti!”

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *