Coliban „ și-a luat-o” din nou. Din zbor!

Hai că și ieri Coliban „ și-a luat-o”! La pachet! Consiliul Local convocat de îndată ca să aprobe niște bugete pentru avocații mult doriți de către Coliban, a hotărât, spre disperarea distinsului nostru primar, și a întregului partid, că bugetele nu se aprobă. Ceea ce era de așteptat, dacă e să mă întrebați pe mine. Legea e lege, instanța de judecată e instanță de judecată, Primăria Brașov are juriști angajați, specializați pe drept administrativ și drept civil. Nu fac față juriștii? Angajați alții! Nu aprobă consilierii locali bugete din banul public ca să angajați avocați, faceți voi o aroganță și scoateți niște avocați din buzunarul partidului care să presteze „ pro bono”

Un fapt cu totul hilar a avut totuși loc în cadrul ședinței. Viceprimarul Sebastian Rusu ( PNL ) a avut o remarcă mai neinspirată și l-a asemănat pe Coliban cu Doctorul Mengele. Doctorul Mengele, acela care în timpul ultimului război mondial, făcea experimente pe deținuți. Experimente ce nu au nici o legătură cu umanitatea.

Cităm remarca viceprimarului „ Nu încercați să fiți precum un regretat doctor Mengele care fără să studieze nimica s-a apucat să taie și să facă.”

Ca atare „snowflakes”-i simțitori de la USR consideră că această remarcă trebuie să ajungă la CNCD. Cităm din comunicatul USR Brașov „ Organizația USR PLUS Brașov va depune plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, cu speranța ca decizia acestui organism să descurajeze pe viitor astfel de derapaje, total inacceptabile în spațiul public.”

Mai târziu, au venit și scuzele din partea viceprimarului Sebastian Rusu, cităm „ Astăzi în ședința Consiliului Local, cu gândul la toate aceste lucruri, m-am lăsat dus de val și am comparat acțiunile regretabile ale primarului Coliban cu cele ale unui personaj odios. A fost greșit din partea mea și îmi cer scuze public pentru acest derapaj. Intenția nu a fost de a-l jigni pe domnul primar, ci de a demonstra printr-o comparație plastică direcția greșită în care se îndreaptă administrația Brașovului.

Îmi cer scuze încă o dată primarului și cetățenilor Brașovului și îi asigur că în spatele cuvintelor nu se ascunde altceva decât grija pentru bunăstarea Brașovului și a tuturor brașovenilor”

Cu toate acestea, părerea mea este că Coliban chiar n-a studiat nimic și le ia din zbor să le potrivescă, poate, poate le nimerește. Că uneori e asemănat cu personaje sinistre din istorie, mă rog, nu mi se pare că Coliban ar fi vreo „ lumină călăuzitoare”, care se remarcă fapte lăudabile.

Ci din contră, chiar se îndreaptă spre tenebrele politicii și ale administrației publice. Destul de rapid.

Că uneori nu este ținta celui mai fericit discurs, înțeleg, nivelul de stres este mare, și tendința lui Coliban de a face totul zob, e mai mare.

Principalul scop acum e chiar limitarea potențialul distructiv al personajului haștagist de către consilierii locali

Că de intrat mințile în cap și de urmărit agenda publică, nu poate fi vorba.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *