Odată cu interzicerea Sputnik și Russia Today, șoșocarii intrați în decompensare își fabrică singuri știrile

Și fabricarea știrilor e o chestiune grea, dar la care șoșocarii ar fi trebuit să se priceapă la cât putinism delirant întins pe mămăligă au băgat în ei. Și au mai împloșcat și spre alți oameni.

Mai nou zbiară frustrant că nu se mai vede boleșnița, unde au ascuns-o „ ăștia” cu războiul. Și că filmările cu bombardamente, victime și alte acareturi de prin Ucraina sunt filmate pe la Hollywood.

Urât e să-l consideri pe Putin ceva mai mic decât Dumnezeu! Și mai urât e să te uiți în oglindă și să crezi din tot sufletul că frustrările tale au alt autor decât imaginea din oglindă. Și că singurul cap sănătos care te va însănătoși, și va însănătoși omenirea „ decadentă” este a lui Putin.

Și e și mai urât să pui botul la propaganda rusă setată pe îndepărtarea cetățenilor de valorile europene, făcând apel la valorile naționale și demagogie, stimulând patriotismul din fiecare.

Când aud că România este o colonie a Europei, mă uit la dezvoltarea economică. E cea mai mare din istoria României. Ceea ce nu pot spune despre Rusia, și despre nivelul de trai al omului obișnuit

Dacă mă uit la comentariile șoșocarilor în legătură cu valul de refugiați, observ că „ dacă eram noi, românii, să avem probleme, nu ne-ar fi ajutat nimeni”. Ferească Dumnezeu de așa abordare! Bine, șoșocarii nu înțeleg că în fața unui rău mare, omul se smerește și ajunge la valorile primordiale instantaneu. Indiferent de naționalitate și religie. Putin nu le-a spus asta. Și oricum „ s-au dat bani!”.

Pentru șoșocari, războiul în Ucraina nu există, este iluzoriu, pentru că nu se vede nici un bombardament sau tehnică militară pe camerele video care transmit live din centrul Kievului, și au informații clare că populația „ stă la cafele” pe terase și se scarpină în cap. Deși sunt grupuri de Telegram și postări pe Reddit, în care vezi tehnica militară, trupe rusești sau ucrainene, crime de război, cadavre mutilate, și imaginile sunt surprinse de civili cu telefoanele mobile, nu de o instituție media „de la americani”. Șoșocarul te va convinge că sunt imagini din Siria sau Cecenia. Sau din 2014. „ Ce bă, tu ai plâns când a fost bombardată de americani o grădiniță în Serbia acum douăjdeani ? Ai plâns când mureau copiii în Siria?”.

Anyway, mi-a plăcut o remarcă citită pe Facebook, ce însoțea imaginile unui convoi militar bombardat. Scria cineva „ Ceva pute, voi  nu vedeți că semnele de circulație de pe marginea drumului nu sunt afectate? Doar camioanele?”. Da, corect, cineva a investit o grămadă de bani să pună pe o șosea câteva zeci de camioane militare contorsionate, care apoi să fie filmate cu telefonul mobil din mersul unei mașini. Nici măcar la Hollywood nu se mai fac scene de război atât de ample. Pentru că sunt extrem de costisitoare.

„ Ceva pute!”. „ Sunt interese!”. „ S-au dat bani!”

Războiul e fabricat! Așa le-a spus Putin! La fel ca și boleșnița care tocmai a trecut. Ucrainenii se ucid între ei și Rusia a intervenit să-i împace! Bine, acum e clar, prin prisma ultimelor evenimente și conform vocilor propagandei ruse – Rusia se apără de occidentul decadent și hrăpăreț care vrea să-i jefuiască sărăcia, atacând ea însăși un stat suveran.

Păi dragi șoșocari, hai să facem un mic pariu. Eu ies în Piața Sfatului și îmi pun pe mine o pancartă cu măscări la adresa lui Iohannis. Chiar o să mă urc pe o bancă și o să țin o cuvântare. Cuvântare în care o să-l înfierez și pe Iohannis, și pe Putin, și pe Biden. Cel mult știți ce voi păți? O amendă de tulburare a liniștii publice! Și nici asta dacă declar protestul. Pentru că în România este DEMOCRAȚIE și drepturile omului sunt respectate!

Apoi mergem în Piața Roșie. Și ținem același discurs. Și dacă Rusia este o democrație atât de mare, solidă și permisivă, probabil și acolo voi lua amendă dacă nu declar că vreau să protestez legal împotriva lui Putin. Dar mă tem că exact protestul ăsta, va duce, hai nu la un conflict democratic, pentru că sunt un nimeni, dar măcar o mama de bătaie de la miliție și un șut în cwr în drum spre expulzare + interdicție de intrare în Rusia, tot „ îmi i-au”.  Pentru că RUSIA nu este un stat democratic, este o autocrație violentă, și drepturile omului sunt facultative!

Cine pe cine minte? Cine pe cine subminează? Realitatea e atât de abstractă pentru șoșocari?

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *