Putin „ și-o ia” din ce în ce mai rău. Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns

Eu nu-mi revin din uimirea provocată de impotența armatei ruse. Mândria marelui vecin de la răsărit, care se lăuda că o are atât de mare încât își face pantaloni la comandă, și pe care ne-o arată demonstrativ pe la defilările de la Kremlin, așa, în avanpremieră, ca să înțelegem ce pățim dacă-l deranjăm de la, mă rog, orice face el, s-a fâsâit de tot. Și de fapt e mică și zbârcită.

Mărturie o stau zecile de mii de tone de fier vechi abandonat generos prin Ucraina. Presupusa coloană de 63 de km care tot atacă Kievul de vreo 4 zile, și care la un calcul simplu, aritmetic, în care un vehicul ocupă 20 de metri de șosea, și coloana e ordonată pe două rânduri, îmi dă un rezultat de aproximativ 6300 de vehicule. 6300 de vehicule militare nemișcate de 4 zile. Așteptând ce? Pe Sfântul Bayraktar și pe Sfânta Javelin? Sau tehnica militară e abandonată pur și simplu și soldații au luat-o pe jos către Belarus, justificându-și demersul prin faptul că s-au defectat vehiculele? Pentru că dacă sunt 6300 de vehicule militare, și fiecare vehicul e deservit de 4 militari, mie îmi indică vreo 25.000 de militari stocați la vedere pe o șosea din Ucraina. Și astea nu sunt zile de stat în aer liber pe marginea unei șosele în bătaia armelor ucrainene.

Dar asta nu e tot! Pentru că coloana trebuie protejată cumva din aer. Păi cât combustibil trebuie ca să ridici avioanele și elicopterele de la sol ca să protejezi fierul vechi depozitat pe șosea? Că deja îmi dă cu multe virgule, de nici nu îmi vine să cred că se întâmplă asta.

În plus am mai citit ieri o informație. Poate fi propagandă de război, în sensul că poate să fie sau nu reală. Știrea zice că armata ucraineană a pus mâna pe planurile de luptă ale armatei ruse ( link – ). Și aici intervin o serie de neclarități mari de tot.

Conform planurilor, invazia respectivă ar fi trebuit să dureze 15 zile. Să înceapă în 20 februarie, și să se termine în 6 martie. În plus, conform articolului ( link –      ) au apărut pe Twitter înregistrări ale comunicațiilor radio dintre soldații ruși care luptă în Ucraina. Cităm „ din discuții reiese că soldații ruși ar fi tras unii în alții din cauza lipsei de suport logistic. În plus, comunică nesecurizat prin radio și mii de oameni le pot asculta convorbirile și chiar bruia. ”Este un război unic pentru 2022 la capitolul supraveghere”.

Aceeași susă citată mai indică următoarele – „ Nimeni nu vrea să lupte. Acesta e adevărul. Aproximativ jumătate dintre soldați habar nu aveau ce fac. Urmau să meargă la un loc de exerciții… Pe drum, telefoanele le-au fost confiscate și li s-a livrat muniție reală (lucru relativ normal pentru exerciții mari). Câteva ore mai târziu, se trage brusc asupra lor și trebuie să se apere (în calitate de invadatori, știu că asta pare ridicol)”.

Deși aceste lucruri mi se par scăpate dintr-un film prost despre război, uitându-mă la întreaga scenă, ele devin brusc credibile.

Și dacă adaug presiunea internațională asupra regimului Putin, și asupra poporului rus, îmi dau seama că zilele lui Putin sunt numărate. Pentru că a reușit să se facă de rahat, și să-și facă țara de rahat, big time.

Îmi e clar faptul că Putin nu mai are contactul cu realitatea. Și îmi clar faptul că informările din partea serviciilor secrete care l-au determinat să ordone această operațiune militară, au fost neconforme și ele cu realitatea.

Și asta înseamnă două lucruri. Fie a fost „ lucrat” de serviciile secrete bine de tot, și e pe tobogan, se pregătește de glonțul dulce ca mierea al patriei, fie există o fractură gigantică în lanțul de comandă al operațiunilor, ordinele nefiind respectate. Ambele situații vor avea consecințe tragice pentru regimul lui. E doar o chestiune de timp.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *