Pentru moment Zelenski demonstrează că o are mai mare ca Putin

Trei știri mi-au sărit ieri în ochi dintre sutele de știri care apar zilnic în legătură cu agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.

Prima

CNN ( da, știu, americani, huo ) a obținut mărturiile câtorva locuitori din orașul Herson proaspăt ocupat de ruși. Ei vorbesc ( da, știu, minciună și dezinformare, Putin s-a dus să-i pupe pe frunte și să le facă viața mai ușoară ) despre un proces în desfășurare de rusificare a regiunii. Locuitorii se confruntă cu brutalitatea rușilor ( da, știu, minciună sfruntată, rușii sunt pâinea lui Dumnezeu ), care îi prind pe bărbați și îi duc în afara orașului sub amenințarea armelor. „Nu putem ieși afară. Bărbații sunt prinși și luați”, a declarat un locuitor al orașului. Televiziunea ucraineană a fost scoasă din grila de canale și înlocuită cu canalele de televiziune rusești. Acestea difuzau știri despre situația liniștită din oraș, cu copii care merg la școală sau cu ajutoarele umanitare aduse de ruși. Locuitorul a mai observat că rețelele de telefonie mobilă au fost întrerupte. Potrivit acestuia, joi au venit 50 de autobuze din Crimeea cu ruși care s-au instalat în clădirea administrației locale.

Pun pariu că urmează o invazie de știri ale propagandei ruse, bolnavă de kaghebită cronică, care o să ne arate cum armata rusă eliberatoare defilează în orașul Herson, și populația leșinată de admirație, aruncă cu flori în ei. Ce să mai zic, denazificare curată!

Secunda

Autorităţile ruse au restrâns vineri accesul la site-urile a patru publicații independente, printre care BBC şi Deutsche Welle, întărindu-şi astfel controlul asupra informaţiei, în contextul invaziei declanşate de Moscova asupra Ucrainei. Facebook, Twitter și Youtube nu mai pot fi accesate de pe IP-uri rusești începând vineri 4 martie 2022. Paginile de Facebook a mai multor publicații mass-media independente erau parţial inaccesibile vineri în Rusia, pe măsură ce autorităţile strâng laţul informațional, în plin război cu Ucraina.

Asta pentru ca rusul nu trebuie tulburat cu propagandă occidentală ( da, știu, mincinoși și fără scrupule, vânduți ocultei, Putin e un îngeraș neprihănit și plin de intenții bune ).

E interesant cum funcționează mașina de cenzură a regimului Putin în acest context.

Vor pune și internetul în cap în Rusia? Să vezi atunci ce vor ieși zombie pe stradă că le-a tăiat Kremlinul accesul la toate aplicațiile ce vin din „ nenorocirea” de occident.

Interesant !!!

Terța

În timp ce în marile orașe din Europa sunt organizate manifestații pentru susținerea Ucrainei, în Serbia a fost organizată vineri seara o demonstrație pro Rusia și pro Vladimir Putin. Sute de persoane au mărșăluit pe străzile din capitala Serbiei, cu un drapel imens în culorile Rusiei. Asta așa, ca să înțelegem cum e împărțită lumea, și cum au și dezaxații fani lor.

Totodată, acum vedem și ce țări se mai consideră prietene cu Rusia. Numai una și una, democrații consolidate. Coreea de Nord, Siria, Eritreea și Belarus.

Hai că e de bine, Putin are cu ce se lăuda.

Pe la noi, șoșocarii n-au primit încă ordinul de luptă de la Moscova, au rămas tot la mască și prețul la utilități. Așa e când cauți Sputnik și Russia Today și nu mai dai de ele, te decompensezi și începi să te rățoiești în comentarii pe la postările pro Ucraina și să postezi filmulețe cu Zelenski dansând pe tocuri și cântând la pian cu „ rușinea”.

Deocamdată Zelenski demonstrează că are „ rușinea” mai mare decât Putin!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *