„ Nu au fost identificate documente din care să rezulte acordul Primăriei Municipiului Brașov”

A apărut sinteza auditului comandat de Allen Coliban în legătură cu ocuparea abuzivă a catacombelor, în care a funcționat Muzeul BUM administrat de către Asociația AMURAL.

Menționez faptul că auditul a avut loc pentru că presa a făcut scandal și a pus presiune. Că dacă nu….rămânea așa cum am stabilit. Detalii despre această „ afacere” cu iz penal găsiți aici ( link – https://gazetabrasovului.ro/2021/10/08/oare-poate-controla-curtea-de-conturi-atata-transparenta/ ).

Și cred că nu este vorba numai despre transparență aici, pe care au clamat-o până la leșin în campania electorală, ca pe laitmotiv. E clar că au „ dat-o pe după cireș”, la marea combinație, și când s-au prins că e și lungă, și groasă, au început să mimeze activitate și au „ retras-o” pe Flavia Boghiu mai pe linie moartă. Și mai cred cu toată sinceritatea că este vorba de proasta administrare a bunului public, poate chiar cu intenție, și de incapacitate crasă a actualei administrații de a gestiona interesul public.

Și asta pentru că noi, brașovenii, ne-am dus pe „ fenta” USR-istă și ne-am trezit într-o situație absolut nebună, în care nu știe stânga ce face dreapta, și în care ne apropiem cu pași mari de un dezastru administrativ. Pentru mine e clar, Coliban nu are capacitatea de a „ controla” instituția. Job-ul este mult peste capacitățile lui manageriale. Poate are structura necesară de a conduce, dar în nici un caz organizații de acest calibru.

Sunt foarte, foarte curios dacă, în acest caz, sinteza auditului va fi transmisă către organele de cercetare penală, pentru că mie îmi miroase de la o poșta a abuz în serviciu, așa cum este definit în Codul Penal, articolul 297

„ Abuzul în serviciu

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”

Mai jos aveți postarea consilierului local Alexandra Crivineanu ( PSD ), care stă la baza acestui articol, auditul nefiind încă public!

 

Aceștia sunt, de fapt, promotorii transparenței în administrație.

Vă invit, dragi brașoveni să citiți concluziile sintezei raportului de audit privind catacombele Brașovului.

Galeriile subterane (catacombele) de După Ziduri, folosite de către Asociația AMURAL(ILEGAL) fără vreun contract încheiat cu Primăria Brașov.

Practic, șase luni, o Asociație apropiată administrației USR, a folosit, cu titlu gratuit, fără niciun fel de autorizații, avize, un spațiu aflat în zona istorică a orașului, a taxat vizitatorii (deci a încasat sume de bani) și a folosit (pe bani publici!) rețeaua de energie electrică.

Toate acestea se întâmplau cu girul viceprimarului USR Flavia Boghiu, care inaugura cu surle și trâmbițe un muzeu unic în România. Încă un model de bună practică marca USR

P.S. Asociația Amural (ILEGAL) a câștigat la finele lunii Februarie, în cadrul Galei Premiilor în Cultură la Brașov, premiul pentru expoziția anului, fix cu proiectul Brașov Underground Museum”.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *