Lucian Pătrașcu ( PSD ) – „ Chiar vreți să îngropați de tot societatea RIAL?” ( Video )

Ieri, Lucian Pătrașcu ( PSD ), a susținut o conferință de presă. Acesta a discutat despre două proiecte care ar fi necesar de implementat în Brașov, precum și despre, iubirea noastră, managementul defectuos al societății RIAL S.A. impus de USR ( pe ăsta îl las la urmă, e mult prea bun ).

Dar să încep cu proiectele

Pătrașcu susține ( și aici îi dau dreptate ), faptul că Brașovul are nevoie de piețe volante, în care producătorii brașoveni să își vândă mărfurile. Fundamentează această idee făcând referire la cităm „  un mecanism de stabilitate pentru producători, de predictibilitate economică pentru companii, dar și de predictibilitate socială pentru consumatori”.

Cităm în continuare comunicatul de presă pe această temă – „ Piețe volante pentru producătorii locali (din județ) în cartierele din municipiul Brașov

Lansarea unui program pilot care să aibă în vedere amenajarea unor piețe volante unde să-și vândă marfa producătorii din județul Brașov. Ar fi o soluție benefică atât pentru producători, cât și pentru brașovenii care vor putea achiziționa produse de calitate la un preț bun. Un alt beneficiu ar fi legat de stabilitatea unor locuri de muncă.

Piețele volante ar putea reprezenta un mecanism de stabilitate pentru producători, de predictibilitate economică pentru companii, dar și de predictibilitate socială pentru consumatori. Piețele volante și producătorii locali pot asigura dezvoltare durabilă în regiune prin capitalurile și profiturile generate.

  • Piețele volante generează o cultură a consumatorului, obiceiuri de consum, dar și stabilitate economică ca urmare a acestui fapt.

Piețele volante pot să contribuie la stabilitatea locurilor de muncă.

  • Piețe volante trebuie să fie rampă de lansare pentru branduri locale, regionale
  • Piețele volante pot genera mercurialul locurilor de muncă și al prețurilor din regiune.

Spațiile unde ar fi amenajate aceste piețe volante ar trebui să fie oferite gratuit de municipalitate, în contextul în care firmele plătesc impozit pe profit, TVA, contribuții, impozit pe salarii – venituri sustenabile la bugetul local.

Locații avute în vedere: Răcădău, Noua, Bartolomeu, dar nu numai.

Aceste locuri pot fi identificate cu ușurință de către reprezentanții administrației locale în funcție de datele obținute din teren, de necesitate.”

Al doilea proiect propune ca toți copiii cu vârsta de până la 10 ani din județul Brașov să beneficieze de intrare gratuită la Grădina Zoologică. Cităm din comunicatul de presă – „ (…)Prin acest demers, s-ar încuraja vizitarea locației de către familiile cu copii.

Primăria să subvenționeze de la bugetul local accesul copiilor care au până în 10 ani. Pentru o evidență clară, vizitatorii care ar beneficia de această facilitate ar primi tichete gratuite/vouchere speciale. Brașovenii plătesc taxe și impozite, astfel că este un lucru firesc ca administrația locală să le ofere locuitorilor anumite facilități.

Un management de calitate al administrației locale se vede și în buzunarul cetățenilor. Ce le oferim noi? Nimic! De aceea cred că este timpul să ne implicăm mai mult pentru ca brașovenii să simtă cu adevărat că locuiesc în județul cu cei mai mulți turiști, într-un oraș cu pretenții europene”.

Și acum să discutăm un pic despre RIAL S.A.

Păi nu s-au lăudat haștagiștii că au ei manageri de top din companii multinaționale, gata încălziți și pregătiți să facă societățile de stat profitabile. Nu măcăneau ei în romgleză că dacă câștigă alegerile, vin cu know-how și hau-hau și fac un brainstorming și ne arată cum vine calitatea vieții înspre român de nu se mai poate feri românul de ea? Mai aveau puțin și ne spuneau cum ne-a spus CDR-ul că au zece mii de specialiști. Care o să lanseze România pe orbita prosperității.

Păi și de când a fost numit director Jula, ce s-a întâmplat la RIAL S.A.? Sunt dați afară oameni, sunt încheiate contracte cu companii de consultanță, zboară banii din conturi de nici nu apuci să-i vezi. Cum naiba a ajuns RIAL-ul din nou dator vândut când acum câțiva ani avea profit? Mister USR-ist.

Dar să cităm din comunicatul de presă –

„ De la profit, la minus 5 milioane de lei. RIAL, cu un picior în groapă din cauza managementului defectuos

Cine plătește pentru aceste greșeli, domnule primar?

Cine a mințit în cazul RIAL?

Fostul director de la RIAL a câștigat la Curtea de Arbitraj și va trebui să primească despăgubiri. Cine va plăti pentru managementul defectuos al administrației USR?

Domnule Allen Coliban, ați mințit în legătură cu situația de la societatea RIAL Brașov! Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Brașov i-a dat dreptate fostului director Doru Constantin în disputa cu societatea RIAL. Mai mult, obligă societatea să-i achite remunerația fixă cuvenită până la sfârșitul mandatului, adică undeva la peste 9 luni, de la data încetării contractului. Decizia este definitivă și obligatorie.

Domnule primar, explicați-le acum brașovenilor pe Facebook cum din bani publici se vor plăti salarii unui director care a fost dat afară ilegal. Totul din cauza incompetenței administrative. Ați adus un apropiat USR și l-ați instalat director general acuzându-l pe fostul că a prejudiciat societatea.

Mai mult decât atât, ați mai înființat un post de director adjunct, iar în schimb ați dat afară mai mulți muncitori. Totodată, Consiliul Local a dublat salariul directorului general și, de asemenea, a majorat capitalul social anul trecut cu suma de 9.5 milioane de lei.

Acum, în 2022, văd că societatea figurează cu o pierdere de 5 milioane de lei. Cum explicați cheltuirea banilor? Acesta este managementul mult promis brașovenilor? Chiar vreți să îngropați de tot societatea RIAL? Cine va plăti pentru acest management defectuos?”.

Chiar așa Coliban, cu RIAL-ul cum rămâne? O lăsăm așa, o trecem la pierderi sau căutăm un alt manager?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *