Propaganda rusă – Zelenski ar fi la … Brașov

Ca să înțelegem și noi cum funcționează propaganda rusă. Se ia o știre care nici măcar nu e știre, ci un act economic normal. În cazul de față, câteva elicoptere ucrainene care aveau mentenanța programată la Ghimbav, au venit conform programării. Și nu sunt elicoptere de luptă, sunt elicoptere cu utilizări mai civile. Și propaganda rusă dă ca sigură fuga lui Zelenski cu aceste elicoptere la Brașov.

Știrea tradusă sună așa „ Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit Kievul, iar apelul pe care l-a înregistrat poate să fi fost editat (…) Locația probabilă a lui Zelensky este orașul românesc Brașov: utilizatorii site-ului Flightradar au atras atenția asupra unei aeronave neidentificate care a decolat de la granița dintre Ucraina și România, însoțită de elicoptere ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Este posibil, ca avioanele să-l transporte pe Zelensky și echipa sa.”

Imediat după apariția știrii pe site-ul respectiv, Zelenski a făcut un live cu telefonul, în aer liber, dintr-o locație care se presupune a fi chiar curtea administrației prezidențiale din Kiev.

Asta doar așa, ca să se tăvălească Putin în chinuri, că președintele Ucrainei e liber, se plimbă nestingherit prin birourile administrației prezidențiale sau stă afară și face live-uri.

Curată provocare!

Știrea a dat drumul la o serie de comentarii din partea brașovenilor care se jurau că fie l-au văzut pe președintele Ucrainean la SPA în Poiana Brașov, ba sărbătorind într-un PUB ziua femeii. Chiar s-au avansat și niște locații în care acesta ar fi cazat, în general fiecare comentator arogându-și rolul de gazdă.

Cele mai „ tari” postări, care au provocat multe interacțiuni pe Facebook, au fost acelea care făceau referire la primarul USR-ist al Brașovului. Cică Zelenski a venit să-i mulțumească personal lui Coliban pentru ajutorarea populației ucrainene, arătându-se surprins de munca depusă în mediul on-line de către haștagiști, și pentru panica pe care au răspândit-o în România.

Ne pune asta pe noi într-o lumină proastă în fața Moscovei? Are sens să ne panicăm?

Sub nici o formă! Și asta nu pentru că suntem neapărat apărați de NATO, ci pentru că știrile de acest gen au rolul doar de a ține poporul rus cu ochii beliți la propaganda Kremlinului.

Putin știe foarte clar că atâta timp cât populația stă cu ochii beliți în televizor și mestecă produsul propagandei KGB-iste, nu are timp să iasă pe stradă ca să protesteze pentru că în curând nu va mai avea aproape nimic.

Pentru că în curând poporul rus va afla și accepta faptul că din cauza sancțiunilor occidentului, viața fiecărui cetățean o va lua razna.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *