Sânpetru – Primarul Arhire a declarat război celor ce au construit ilegal case !

În cursul zilei de ieri a apărut pe online că Arhire – primarul comunei Sânpetru a decis eliberarea unui ordin de demolare a unui bloc ce nu avea autorizație de construcție . Membrii și consilierii locali ai USR erau în delir de aplauze și felicitări la adresa deciziei primarului USR .

Încă din prima zi de mandat Arhire și USR au declarat război unor dezvoltatori imobiliari, ceea ce a dus la un lung șir de scandaluri in cadrul ședințelor Consiliului Local , iar dezvoltarea imobiliară a fost stopată pentru unii, adică pentru cei ce nu au știut cum să deschidă ușa la primar . Pentru dezvoltatorii imobiliari apropiați și dragi celor de la USR nu a existat niciodată vreo problemă.

Reamintim public faptul că această comună a avut un ritm de dezvoltare  accelerat in ultimii 20 ani in domeniul imobiliar și că există câteva sute de imobile construite fără autorizație de construcție sau care nu respectă proiectul autorizat .  Aceste lucruri au fost încurajate de fostul primar Ion Rusu care a condus  Comuna Sânpetru timp de 20 ani sub umbrela PNL .

Trebuie specificat că ne exprimăm dezacordul cu încălcarea legislației. Iar legea trebuie respectată de toată lumea, așa cum și primarul Arhire a iertat în comunicatul online.

Încă din timpul campaniei electorale cei de la USR au specificat clar ca vor demola tot ce nu este legal constituit în Sânpetru. Chiar și propriile lor case (ale celor de la USR ) dacă este cazul. O situație inedită pare a fi a consilierului local Pădure care și-a branșat casa la sistemul public de canalizare deși proiectul lui era cu fosă septică. Nu știm dacă are sau nu autorizație pe această lucrare , cert este că e singurul consilier local ce a cerut recalcularea retroactivă a impozitelor aferente proprietății lui pe baza faptului ca nu are canalizare.

Cu alte cuvinte , uneori USR este atât de corect încât pentru unii este mumă , iar pentru alții ciumă. Dubla măsură cu care se joacă cei de la USR va atrage de la sine furia populației , pentru că cei ce se vor înrola in USR vor fi Iertați de păcate, iar cei ce nu doresc să susțină USR vor fi aspru sancționați de primarul Arhire , inclusiv prin demolarea caselor .

Tot la Sânpetru mai există o situație ciudată in sensul ca primăria calculează taxe și impozite unor oameni care și-au construit singuri sistemul public de canalizare , iluminatul public , trotuarele , iar acum doresc sa asfalteze străzile pe banii lor. Ce nu înțelege primarul Arhire ? Banul public din bugetul local nu este doar ca el sa își îngroașe mațul prin mărirea de salariu și pe plimbări in concediu pe banii publici , ci pentru investiții în infrastructură. Dacă aceste investiții sunt făcute de oameni, care mai este logica perceperii de taxe și impozite , atât timp cât primăria nu face nimic pentru oameni?

Primarul Arhire nu a putut fi găsit pentru a formula un punct de vedere , acesta fiind aproape non-stop în concediu.

 

Cu stimă,

Buzatu Dumitru Adrian

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *