Progresismul USR-ist de la Sânpetru e canalizat pe canalul inexistent

Mi-au venit dinspre Sânpetru trei vești, numai una și una. Demne de un viitor progresist USR-ist de mare angajament, utili și apropiat locuitorilor. Ce să mai tura-vura, hai să le luăm pe rând.

Prima veste sună cam așa. Un consilier local din Comuna Sânpetru a pus mânuța și a făcut o sesizare la ISC ( Inspectoratul de Stat în Construcții ) prin care aducea la cunoștință respectivei autorități că stațiile de autobuz din comună sunt construite de către primăria lui Arhire USR-istul fără autorizație de construcție. ISC-ul s-a umflat în pene și a trimis rapid o solicitare către primăria Sânpetru, prin care solicita să vadă autorizațiile reclamate. Numai că, ciu-ciu, Arhire s-a făcut că nu vede solicitarea, n-a răspuns în termen și s-ar fi trezit cu o amendă modică de una mie lei pe persoană fizică. Acum, noi nu știm dacă autorizațiile există sau nu. Dar îmi place cum se strânge lațul în jurul progresismului USR-ist, și cum îi bate lanțul. Priceless and speechless – ca să înțeleagă și aripa romgleză din USR!

A doua veste este tot din domeniul construcțiilor. Se face că un dezvoltator imobiliar s-ar fi înțeles la ceas de taină, să depoziteze pământul rezultat din săpăturile efectuate pentru fundațiile imobilelor ce vor râde la soare, pe un teren de sport. Doar pe bază de ochi frumoși. Și se pare că mașinile ce transportau pământul rezultat din săpături către terenul de fotbal, nu aveau nici LT ( permis de liberă trecere, care se eliberează de către primărie ).

Acum sunt convins că Arhire are de gând ca din pământul depozitat să vrea să facă tribune. Să fie și acolo un San Siro, un Maracana, un Lia Manoliu, frumos, să meargă lumea la meciuri. Că știm și noi, pământul e scump, și e bine să fie depozitat acolo unde își poate dovedi utilitatea. Și e bun, mai ales că e gratis!

A treia veste, de o gogomănie ieșită din comun, ne arată că primarii USR au capacități infinite de a face tot felul de nefăcute. Nu că n-am fi în cunoștință de cauză. Doar avem exemplul viu și aproape viabil dar plin de disfuncționalități de la Brașov. Ieri, Primăria Sânpetru se lăuda cu faptul că a pus în vedere unui dezvoltator imobiliar să dărâme un bloc pe motiv de încălcare a normelor legale și a prevederilor din PUZ ( plan urbanistic zonal ). Și primăria îi mai și arde o amendă de 100000 de ron. Ceea ce nu spune propaganda USR-istă este faptul că blocul respectiv face parte dintr-un cartier care aparține aceluiași dezvoltator. Dezvoltator care pentru două dintre blocurile lui a primit din partea primăriei aviz de dare în folosință, deși, mare atenție, se pare că blocurile nu sunt branșate la rețeaua de canalizare a comunei, ele deversând deșeurile într-o fosă septică. Evident, neconformă! Ori, ca să primească avizul respectiv, blocurile ar fi trebuit branțate la canalizare. Adică, gurile rele spun faptul că Arhire a semnat ca primarul, pe încredere. Să fie primit, și la mai mare!

Și ne mai mirăm că progresimul USR-ist e canalizat pe canalul inexistent? Pentru că dacă alte administrații au fost pur și simplu aruncate la haznaua istoriei, USR-ismul se pare că alunecă ușor pe canal, colectând tot rahatul, în drum spre haznaua istoriei!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *