Sânpetru – oamenii plătesc impozite și taxe degeaba !

Politica USR de folosire a taxelor și impozitelor locale este greu de înțeles chiar și pentru cei ce știu mecanismul finanțelor publice. Oamenii din comuna Sânpetru au pus de nenumărate ori mână de la mână și-au construit infrastructură de canalizare și iluminat public chiar pe domeniul public deși plătesc taxe și impozite pentru realizarea acestor investiții.

Mai nou, primarul comunei vine cu afirmații destul de periculoase, și anume că obligă dezvoltatorii imobiliari să facă investiții pe domeniul public în utilități publice de tip canalizare , iluminat public și asfaltarea drumurilor. Nicăieri într-un stat de drept, oamenii nu pot fi obligați să plătească taxe și impozite și în același timp să realizeze pe banii lor investiții publice. Asta ar fi o nebunie ce anulează scopul impozitului.

Dacă ar fi să urmăm logica progresistă a primarului Arhire, este foarte posibil ca în curând oamenii din Sânpetru să fie obligați să construiască drumuri și poduri pentru fluidizarea traficului, semafoare și marcaje rutiere, școli și grădinițe, pentru ca primăria le ia banii prin taxe și impozite doar pentru salariile primarului și a angajaților primăriei.

O alta situație fără precedent în România este și hei-rupismul afișat in asfaltarea unor străzi din comuna Sânpetru fără a fi trase utilitățile la marginea fiecărei proprietăți, fapt ce duce inevitabil la distrugerea unei părți din străzile nou asfaltate precum și la îngrădirea dreptului unor cetățeni de a fi conectați la utilitățile publice. Ne punem întrebarea firească – pentru ce mai plătesc acești oameni taxe și impozite la primărie atât timp cât nu pot fi conectați la sistemele publice de utilități? Menționăm că lucrările de asfaltare și închidere a străzilor noi asfaltate au fost efectuate pe repede înainte din dorința primarului de a avea cu ce să se laude în campaniile de imagine de pe platformele sociale. Bineînțeles că oamenii aflați în această situație nu își pot intabula casele și nici nu pot locui în aceste case.

Din câte am observat, Arhire are alte preocupări decât bunul mers al comunei și rezolvarea problemelor oamenilor ce locuiesc aici , Arhire fiind mai mult în concediu sau concentrat asupra unor acțiuni umanitare de strângere de ajutoare pentru criza din Ucraina.

Se pare că pentru Arhire și USR Sânpetru contează mai mult imagine online decât rezolvarea sarcinilor pentru care au fost aleși în funcții publice.

 

Cu stimă,

Buzatu Dumitru Adrian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *