Jurnalul lui VictyRoza

Azi m-am trezit cu un ochi umflat, m-am uitat în oglinda și pe loc m-a luat panica, de am început să tremur. M-au ajuns blestemele!

Bă băiate, azi este ultima zi din festivalul Massif din Poiana Brașov. Pffff… Ce-a trecut timpul. Parcă ieri a fost 6 martie când a început….Așa-i când lucrezi în administrație. Munca multă, care te privează de… Care te privează!

Mă uit cu strângere de inimă pe formularele de semnături. Cam puține! Ieri după amiază când eram cu Hossu pe la CATTIA să-i organizăm pe ucraineni, să vina la mitingul din centru, a sunat Șefu’ și ne-a zis să adunăm semnături pentru ca vrea sa candideze în Mykolaiv, că numai acolo mai are șanse reale. Parcă văd că o să urle ca Simion, și o să-și dea cu pumnii în piept. Și am strâns semnături, nu le-am spus pentru ce, că oricum se uită suspicios la noi că prea îi ținem în puf. Astea sunt ordinele de la Bruxelles, ce să facem. Executăm!

Hăi că-mi fardez ochiul și fug la festival, să nu zică cineva că i-am mințit din nou.

Aoleo! Mă suna Șefu’!

– Da, Șefu’, sunt pe drum sa vad ce au făcut ăștia de la Massif în Poiană.

-Ți-am mai zis ca nu ești bună de nimic! Faci numai gafe! Ești o habarnista care m-a făcut de râs în față la tot Brașovul și în față la tot partidul. Tu și cu Hossu împreună, nu sunteți în stare de nimic! Numai postări pe Facebook și like-uri, în rest nimic! Băăăi…! După ce că mă zbat să le dau de mâncare și cazare, nu au venit nici măcar ei la miting! Incompetenților! Ce fac eu acum, cum mă justific în fața adversarului politic care îmi scoate ochii că nu mă ocup de problemele reale? Spune-mi….! Și tu și Hossu!

– Șefu’ dar…

-Taci! Am vorbit cu Cami și ea mi-a spus sa va trag pe dreapta! Gata, ajunge, am nevoie de alți oameni, că voi m-ați băgat în groapă. Nu se poate! Nu se poate! V-am dat totul pe mână și voi v-ați bătut joc de mine!

– Dar șefu…

-Taci! Incompetent-o! Ți-am zis ce să faci!

– Dar…

-Am zis sa taci! Taci, taci, taci! M-ai făcut din nou de ras cu Untold-ul tău! Ai văzut ce au făcut aia de la Alda? Zi-mi, ai văzut? Voi nu ați fost în stare să aduceți nici 50 de ucraineni la primărie, iar Hardenberg cu Protv-ul lui a adunat câteva milioane de euro pentru Crucea Roșie.  M-ați terminat! Clar capul răutăților a fost Esca aici, dar nici măcar 50 de ucraineni n-ați putut să aduceți? Acum Nicușor și Clotilde îmi vor ocupa locul din Mykolaiv! Să nu vă mai văd!

– Șefu’, șefu’….mi-a închis în nas.

Am ajuns rapid în Poiana în timp ce mă gândeam cum să fac să-l îmbunez pe Șefu’. Șefu’ ăsta atât de tare m-a stresat cu ucraineni lui că uite ce am pățit, pe stres, mi se umflă ochiul, îmi pierd și vederea. Vai, ce mă fac? Unde naiba sunt și astea de la Massif ca nu mai văd nimic decat alb. Alb în fața ochilor. Au dispărut cu totul?

Băi frățică! Ăștia ne-au tras clapa! Nu e nici un Massif. Eu cred că s-au dus la București și-au făcut Saga. M-a lăsat și pe mine și pe UNTOLD fără nimic pe aici, orfani scrie pe noi! Cu cretă!

Nu-l mai sun pe Șefu’! Că sigur mai face o criză de nervi. Mă duc direct acasă în Sfântu și mă văd mai bine cu Georgel. E un șef mai bun! El mă înțelege că am avut și alta treaba cu asociațiile mele.

Hai ca și maine e o zi!

VictyRoza Rozalinda Ciclam

* ATENȚIE ! Acest text este un pamflet și/sau ficțiune și va fi tratat ca atare. Orice asemănare cu personaje sau întâmplări reale este pur întâmplătoare.

** PAMFLÉT s.n. Scriere satirică în proză sau în versuri în care sunt înfierate atitudini, fapte, concepții negative.

*** SATIRA este o formă literară de critică a slăbiciunilor individuale, sociale sau general omenești, adesea într-un mod acuzator. Caracteristicile stilistice ale satirei sunt ironia, exagerarea caricaturală a unor aspecte particulare și construirea unor relații neobișnuite de aparență absurdă. 

**** FICȚIÚNE, ficțiuni, s. f. Reprezentare produsă de imaginația cuiva și care nu corespunde realității sau nu are corespondent în realitate; plăsmuire a imaginației; născocire. [Pr.: -ți-u-] – Din fr. fiction, lat. fictio, -onis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *