Prințesica șefă de la Primăria Coliban e „ tobă” de strategie militară

Nico C. Cîrjan, a.k.a.  nicoinprimarie, această #emilyinparis picată din paradisul ONG-ist USR-ist tamal la capătul Europei, fostă mână dreaptă a viitorului fost primar de tristă amintire Allen Coliban, și actuală „ mână amorțită”, mazilită șefuță la relații externe, evenimente, mai troznește un comentariu pe Facebook la o postare. Comentariu ce vine, remarcăm, însăși din puțul fără de sfârșit al gândirii progresist-oengiste.

După cum bine știm, prințesica șefă din primăria Coliban&Co., a ținut prima pagină a ziarelor de scandal datorită unei presupuse idile cu năbădăi, avute cu Principele Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai. Se pare că rodul iubiri lor efemere s-a transpus într-o fetiță, nerecunoscută de Casa Regală a României. Și care i-a atras după sine Principelui, exact retragerea titlului de Principe și excluderea de pe linia de succesiune la Coroana României.

Ne putem imagina că discuțiile intense dintre prințesica „ wanna be” și principele pe bune, în timpul consumării idilei, cuprindeau și discuții profunde de strategie militară, axate în general pe defensiva Brașovului. Probabil, dacă idila ar fi continuat mai mult timp, prințesica șefă ar fi devenit specialistă în strategie militară la nivel de România, având în vedere că primea informații pertinente direct de la nepotul Regelui Mihai, figură importantă al celui de-al II-lea război mondial.

Dar idila a luat sfârșit probabil la fel de aprig cum a început, iar informațiile de strategie s-au axat, în scurtul timp, doar pe defensiva Brașovului.

Astfel, prințesica noastră lansează în mediul virtual următoarea judecată de supervaloare strategică, cităm „…ce oraș mai e înconjurat de munți și are kilometri de galerii subterane pe sub dealuri? Eu zic ca suntem f în siguranță chiar și în caz de conflict armat”.

Avem și noi următoarea dilemă. Ne poate explica doamna șefuță de unde știe că există kilometri de subterane pe sub dealurile din Brașov? A avut acces la niște date care necesitau o certificare specială, mai precis o certificare de la ORNISS, pe care nu o are? Sau le dă așa, la plesneală, pe bază de zvon? Sau a măsurat catacombele alea de le-a ocupat Muzeul BUM, fără avize, fără autorizații, fără contract, fără conservanți? Că doar când s-a întâmplat pocinogul, era în cărți mari, făcea și desfăcea cu Flavia și Allen.

Și ar mai fi o dilemă, poate ne lămurește și cu ea. Îi cerem părerea despre următorul vers din melodia „ La Chilia-n port”. Pentru că numai un specialist în strategie militară poate să ne explice cum la „ Chilia-n port”, trenul trebuie să urce, numai că portul se află aproape de malul Mării Negre, deci, ar trebui să coboare. Cităm – „ Trece trenul printre munți / Ca un șarpe lung / Cu țigări Naționale / Sus la deținuți ”. Poate i-a spus principele ceva despre asta, că tare ne dorim să clarificăm situația. Această întrebare ne macină de câțiva ani, și așteptam un specialist în strategie militară să ne lămurească.

Trăi-ne-ar kilometri de galerii și specialiștii progresiști de la primărie!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *