Jurnalul lui VictyRoza ( II )

După un weekend de coșmar în care șefuțul meu nu mai vroia sa auda de mine și de Răducu,  de dimineață, în drum spre Primăria MEA,  mi-a venit o idee genială.

Ia să-i fac eu o petrecere surpriza la Cami, să mă pun bine cu ea că și așa Șefu face ce zice ea.

Am sunat-o repede și i-am zis:

– Bună dimineața, frumoasă doamnă!

Ea a fost mai tăioasă și mi-a răspuns:

– Da, Roza! Zi-i repede că sunt la volan și ăștia de la poliția din  Hărman nu știu cine sunt eu!

– Mă gândeam să organizăm o petrecere unde să invităm crema orașului. Vreau sa o organizăm pe asociația ta, pe HERA. Aduni tu banii pentru donații și apoi vezi tu ce faci cu ei. Vorbesc cu Raducu și face el mare tam tam în oraș, și pe Facebook, acum că curg urmăritorii pe conturile lui. Mai aducem de forma vreo 10 ucraineni să stoarcă o lacrimă și ne scoatem.

-Roza! Doar asociații și ONG-uri ai în cap! Nimic altceva! Ai mai pus tu mâna pe vreo 3,5 milioane de euro atunci cu Codlea și i-ai făcut praf. Acum ți-a venit ideea să mă bagi și pe mine în hora ta?

– Dar Cami, înțelegi greșit, cum să…

– Nu înțelegi că nu mă interesează? Hai că-i poliție! Hai, pa!

I-auzi frate ce cutră încrezută! Mi-a închis ea, mie, telefonul în nas! Auzi mă, dar cine se crede și asta? O fi vreo divă, o fi vreo zână. Nici măcar viceprimar nu e, ca mine! Lasă că-i arăt eu și ei!

Îmi trebuie un plan B pentru ca asta nu a înghițit gălușca. Stai că-l sun pe Răducu.

Sper sa nu-l trezesc ca așa frumos dormea atunci cand am plecat, de ziceai că e aproape normal.

-Iubire?

– Hmmm, aaaahhhh

– Ne trebuie rapid un plan!

– Hmmm, ăăăăă, ….ce….. plan?

– Mă dă Allen afară din primărie iar Cami m-a trimis să plimb ursul, clar că nu mă mai suportă nici asta. Vrei să o iau pe urma lui Nico. Să plec în exil la vreu serviciu prin primărie?

– Hmmm, ăăăăă…frumoasa mea! Stai să…îhhh…. mă trezesc. Am fumat prea mult, doar știi….

– Radu! Nu avem timp! Te rog, ajută-mă!

– Ăăăăă….bine! Hai că inventez eu încă o diversiune….hmmm…ceva cu Allen și o sa uite toți de tine. Așa mai câștigăm ceva …..ăăăă…..timp!

-Mulțumesc viețișoara mea! Lăsa că o să mă revanșez eu diseară, doar ți-am promis! Pussy dulce la băiat.

– Ăăăă…Pussy…ăăăă… pa

Acum sunt liniștită. De fiecare dată pot să mă bazez pe Raducu. Știam eu că a meritat să bag divorț. Este atat de creativ. Nu știu cum reușește, dar mai toate ideile îi vin când visează.

Lasă Allen! Lasă „ dragă” Cami, că ignoranța voastră o să vă coste scump. Abia aștept să văd ce va debita Raducul meu. El este geniul, nu voi. Sălbaticilor! Nerecunoscătorilor!

Am ajuns la Primăria MEA! Am intrat repede în birou ca să nu dau nas în nas cu șefuțul. Oricum, slabă șansă, ăsta nu iese din birou decât când pleacă acasă.

Pe birou am găsit un buchet de trandafiri de culoare roz dar fără nici un bilețel.

Clar! Kehaiyan mi-a trimis florile. El crede că se va face primăvara pe la el pe la Coasta Vacii cu un buchet de flori!. Hahaha … un dobitoc! El crede că mă cumpără cu niște buruieni. Hahaha. Ce naivitate debordantă!

Lasă că îi arăt eu și lui cine sunt!

Na, hai pa că am treabă multă! Intru pe Facebook să văd când fraierii o să-i servească coliva lui Coliban printre lacrimi și suspine. Hahaha…

 

VictyRoza Rozalinda Ciclam

 

* ATENȚIE ! Acest text este un pamflet și/sau ficțiune și va fi tratat ca atare. Orice asemănare cu personaje sau întâmplări reale este pur întâmplătoare.

** PAMFLÉT s.n. Scriere satirică în proză sau în versuri în care sunt înfierate atitudini, fapte, concepții negative.

*** SATIRA este o formă literară de critică a slăbiciunilor individuale, sociale sau general omenești, adesea într-un mod acuzator. Caracteristicile stilistice ale satirei sunt ironia, exagerarea caricaturală a unor aspecte particulare și construirea unor relații neobișnuite de aparență absurdă. 

**** FICȚIÚNE, ficțiuni, s. f. Reprezentare produsă de imaginația cuiva și care nu corespunde realității sau nu are corespondent în realitate; plăsmuire a imaginației; născocire. [Pr.: -ți-u-] – Din fr. fiction, lat. fictio, -onis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *