Șoșocarii putiniști aruncă în luptă ultimele resurse din haznaua ideologică a Kremlinului

A început de ieri să „ pută” crâncen pe Facebook mai tare decât de obicei, duhoarea venind ca de obicei de pe conturile șoșocarilor care se tăvălesc în chinuri de când Sputnik și RT nu le mai dă ora exactă. Știrile neverificate, care aduc atingere bunului simț, sunt vărsate cu nesaț în ochii privitorului. Asta oricum se întâmpla zilnic, pentru că adoratorii șoșocari și simioniști trebuiau ținuți în zona caldă a realului ireal proiectat de Moscova.

Dar ieri s-a întâmplat ceva. Ceva mai mult. Haznaua Kremlinului a proiectat în exterior însăși gardianul-ideolog, păstrătorul tradiției KGB-iste de răstălmăcire și prosteală la foc continuu,

Alekandr Dughin. Sociolog, filosof, geopolitician și politician. Un om care răsucește atât de bine realitatea încât poate duce de nas și pe cel mai fin cunoscător al ideologiilor propagandei ruse.

Acest ipochimen descreierat, se opune ideilor globalismului și liberalismului, atacând vehement ideile care stau la baza lumii moderne. În domeniul filosofic și politic el pledează pentru creșterea rolului religiilor tradiționale în societate și pentru respectarea setului de valori tradiționale, erijându-se drept partizan al ideologiei drepturilor națiunilor în defavoare drepturilor omului.

Dar să analizăm ce „ vomită” această plagă ambulantă. Să analizăm un pic ideile delirante care aduc puncte peste puncte unor partide naționaliste, și bagă bățul prin gard democrațiilor autentice din lumea civilizată. Cităm dintr-un interviu –

„  ( Occidentul  n.r.) Nu mai este Occidentul culturii mediteraneene greco-romane, nici Evul Mediu creștin, nici violentul și contradictoriul secol XX. Este un cimitir pentru deșeurile toxice ale civilizației, este anti-civilizație. Și cu cât Rusia se desprinde mai repede și mai complet de ea, cu atât se întoarce mai repede la rădăcini. La ce? Cu rădăcini creștine, greco-romane, mediteraneene, europene… Adică cu rădăcini comune adevăratului Occident. Rădăcinile acelea – ale lor! – Occidentul modern le-a suprimat. Și au rămas în Rusia.”

Păi să nu ne mire faptul că Ucraina încasează bombă după bombă și rachetă după rachetă. Pentru că în viziunea ideologului șef, opțiunea occidentală poate fi scoasă de aici numai cu violența. Atât de ahtiată după aceste non valori opuse culturii antice, creștinismului, anti-civilizației este populația încât merită să moară. Sau să se întoarcă spre adevăratele rădăcini creștine, greco-romane, mediteraneene și europene pe care le reprezintă Rusia.

Ar fi hilar, dacă n-ar fi tragic și dacă chiar acum, în aceste momente, orcile armatei ruse n-ar ucide ucraineni inspirați de exact acestă ideologie.

„ Rusia a urmat grecilor, Bizanțului și creștinismului oriental. Și ea încă merge așa. Da, cu zig-zaguri și ocoliri. Uneori, fundături. Dar se mișcă. Rusia s-a născut pentru a apăra valorile Tradiției împotriva lumii moderne. Este tocmai această „răzvrătire împotriva lumii moderne”. Înțelegeți?”

Nu, nu înțelegem. Să avansezi ideea și să te erijezi în adevăratul păstrător al civilizației greco-romane, accentuată cu valențe creștine, să îți arogi ascendența bizantină, a bisericii răsăritene ( ortodoxia ), când aceasta a militat întotdeauna pentru autocrații acceptabile de masele de locuitori, a militat pentru despotism birocratic, a rămas înțepenit și nu a înțeles nimic din Iluminism și Renaștere, este o porcărie ideologică ce justifică un conflict armat.

Unde e libertatea de conștiința? Și libera exprimare? În Rusia, unde dacă acum pronunți cuvântul război și invazie în asociere cu Ucraina poți fi condamnat la 15 ani de închisoare.

Unde e democrația aia de o promovează Dughin? În dicționare, la litera D? Cum poți să te pretinzi adevăratul păstrator și propovăduitor al civilizațiilor greco-romane cu accente creștine când propriul tău popor zace în bezna ignoranței și a intoleranței, pentru că tu, Rusia, promovezi fanatismul ideologic cu arma în mână, delirând patologic despre păstrarea tradițiilor și autenticitatea survenite dintr-o moștenire ilegitimă.

Ucraina, dragul meu mâncător locuitor din haznaua Kremlinului, nu este doar un teritoriu scăpat din mâna Moscovei, așa cum se propagă în mass media rusă, și prin gurile otrăvite ale trolilor pe Facebook. Ucraina este un stat suveran. Care are dreptul la autodeterminare.

Și Europa are dreptul și puterea de nu părăsi moștenirea leagănului civilzațional. Europa într-adevăr, acum este rătăcită și subminată. De propria ideologie de sorginte neomarxistă, și de atacul furibund al trolilor Moscovei, dar de aici, de la rolul determinant al Europei în societățile civilizate, până la Rusia, adevărata păstrătoare a tradiției este, nu este un drum lung, este un drum inexistent.

Rusia nu are, nu a avut și nu va avea o democrație adevărată. Nu are cultura și maturitatea de a fi un stat civilizat, inovativ, inspirațional. Moscova exportă doar moarte, despotism și sărăcie. Și asta se va termina mai curând decât credem.

Dughin va trăi ziua când toată propaganda vomitivă pe care o promovează își va da obștescul duh.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *