Haștagul Rezist USR-ist la Brașov e pentru refugiați mumă și pentru cetățeni ciumă

În cazul în care ne întrebam de unde se acționează butoanele la care răspund întocmai și la timp USR-iști, acum avem răspunsul. Fără echivoc, fără ambiguitate și fără rezervă mentală de vreun fel. Direct de la Bruxelles! Și ordinul a fost să lase orice altceva aveau de făcut, și să facă pe „dracu, ghem” ca să ajute refugiații. Gest umanitar normal!

Numai că, pentru că aici vine uimirea în legătură cu răspunsul aproape instantaneu la solicitare, totul merge către refugiați, și către Brașov, ciuciu.

Păi cum să faci tu teleconferințe cu companiile din Brașov ca să angajeze rapid ucraineni, când tu pentru brașoveanul de rând, nu faci nimic, nimic, nimic? Brașovul n-are șomeri? N-are cazuri sociale? N-are nevoi? Are, dar mai repede te guduri pe lângă televiziuni și mâna care te hrănește, decât să faci ceea ce trebuie să faci. Să administrezi orașul.

Așa că ai luat de mânuță toate, toate, toate ONG-urile USR-iste abonate la bănuțul public ( marcă înregistrată USR ), și le-ai băgat în pâine cu o eficiență fantastică. Peste noapte a apărut tot ce era necesar să apară pentru criza umanitară. Adăpost, hrană, jucării, haine. Tot, tot, tot. Așa eficiență a demonstrat USR-ul și ONG-urile afiliate, încât nici n-am avut timp să zicem ceva. Inclusiv semne de orientare pe șosea, inscripționate în limba ucraineană. Eficiență nemțească!

Excepțional, bravo vouă! Dar cu brașovenii cum rămâne, pentru că administrația Coliban face un pas în față și doi înapoi, pe tot ce pune mâna face zob, și cetățeanul stă și se uită cu uimire cum Primăria Brașov își dă cu stângul în dreptul.

Și pe bună dreptate începe să arate cu degetul, că pentru refugiați se poate, dar pentru brașoveni nu se poate. Până și bugetul ăla din PNRR pentru anveloparea blocurilor a fost pus bine de tot, să nu știe nici naiba de el, numai ca să nu supere „ efortul” de a ajuta refugiați. Că parcă văd că trece termenul limită și Coliban ne râde în nas, de parcă ar avea comision din facturile noastre de gaz și curent.

Păi nu-ți e rușine măi Colibane? Așa puțin de la obrazul ăla gros? Chiar în halul ăsta am ajuns de îți urăști proprii concetățeni? Pentru oraș nu faci nimic, dar ca să dai bine la vopsea, te faci luntre și punte și răscolești tot pământul?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *