Rea-voință sau management defectuos din partea lui Coliban ? Sau amândouă….

Lucian Pătrașcu ( PSD ) îi solicită lui Allen Coliban ( USR ) prelungirea până la sfârșitul  lunii martie a perioadei de depunere a dosarelor pentru finanțarea anvelopării blocurilor prin programul PNRR

Nu există zi în care să nu aflăm despre tot felul de aiureli și bazaconii pe care Allen  Coliban le pune în practică sau le declară. Administrația USR-istă a Brașovului este o adevărată administrație de noaptea minții.

Ultima găselniță a lui Coliban, regele erorilor, a fost să anunțe în data de 9 martie că până în data de 18 martie pot fi depuse dosarele pentru finanțarea prin PNRR a anvelopării blocurilor.  Fără să facă un minim de publicitate în acest sens.

Observ că acest haștag „ Gică Contra” a început să dușmănească brașovenii. Păi de ce îi dușmanești domn primar? Pentru că vor ceea ce ai promis până ți s-a uscat gura în campania electorală? Pentru că ți se cere să respecți ți să aplici agenda publică? Te deranjează că există oameni în oraș, și că presa te taxează de fiecare dată când o iei pe câmpii?

Ce transparență visai tu în campania electorală? Ce comunicare? Ce bunăstare pentru cetățean?

Băiatule, ești mult pe lângă horă. Și trist e că toată echipa aia de fotbal de o ți pe post de consilieri, pare plecată la cules de ghiocei. Vrei trotinete și biciclete, dar de anveloparea blocurilor cu bani de la PNRR nici vorbă.

Păi nu erai toată ziua în gură cu Mediu? Anveloparea nu rezolvă parțial problemele de mediu? Pentru că ține căldura în bloc și nu mai merge centrala pe gaz ca să te plângi tu că e poluare?

Ai senzația că te mai suportă cineva încă doi ani la primărie?

Subprefectul Pătrașcu a sesizat bine încă de când era consilier local că ești cam pe lângă drum, și nu numai atât, tu și când vi se pare că pleci.

Ia să vedem ce ne transmite Lucian Pătrașcu ( PSD ), cităm

Astăzi, brașovenii se confruntă cu creșterea facturilor la utilități. Prețul gazelor și al energiei electrice dau peste cap bugetele cetățenilor. Costurile cu încălzirea locuințelor au crescut.

Anveloparea blocurilor înseamnă eficientizarea consumului și, implicit, facturi mai mici pentru oameni și un puls de confort. Mai înseamnă și schimbarea aspectului blocurilor, aducând un plus la capitolul estetic. 

În sprijinul acestui demers, există un program de finanțare ce face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Conform acestui program, asociațiile de proprietari care doresc reabilitarea termică a blocului ar trebui să depună documentația pentru finanțare până la data de 18 martie 2022 inclusiv.

Dar, din păcate pentru noi, Primăria Brașov a publicat această informație în data de 9 martie 2022 pe site-ul primăriei. Acest anunț nu a fost făcut public nici pe pagina de Facebook a Primăriei Brașov, nici nu a făcut obiectul unei conferințe de presă. A fost doar o informație postată pe site, fără a fi promovată. Mai mult decât atât, alte primării din România au anunțat acest proiect încă de la mijlocul lui februarie 2022.

Rea-voință sau management defectuos? Sau amândouă?

Nu accept ca din cauza greșelii unui om, din cauza inconștienței absolut maladive a primarului care a ținut ascuns acest proiect și nu l-a comunicat corespunzător, să aibă de suferit brasovenii.

Ce a făcut Coliban este rușinos pentru un primar care flutură steagul transparenței și informării!

Brasovul înseamnă și administratori de bloc, și asociații de proprietari care au și alte lucruri de făcut decât să-i urmărească lui Coliban orice mișcare mai mult sau mai puțin inspirată pe  Facebook. Și nu sunt nici angajați la corporațiile multinaționale, ca să fie familiarizați cu termenul de „ deadline”!

Îmi asum acest rol, de a fi alături de administratorii de bloc și de asociațiile de proprietari, informandu-i și oferindu-le tot sprijinul pentru întocmirea documentațiilor pentru anvelopare pentru că nici un ban din PNRR destinat anvelopării blocurilor din Brașov nu trebuie pierdut.

Ca atare, solicit public prelungirea termenului de depunere a dosarelor pentru anveloparea blocurilor prin PNRR până la sfârșitul luni martie 2022. Oamenii au nevoie de timp pentru a completa dosarele necesare, și ulterior pentru a le rectifica dacă ceva nu este în regulă.

Solicit o mai mare implicarea a Primăriei Brașov în problemele cetățenești reale. 

Brasovenii nu trebuie sa plătească zi de zi pentru ignoranța, diletantismul și impostura lui Coliban. Să vă fie rușine, domnule primar! Să le cereți public scuze brașovenilor care și-au pus speranța în dumneavoastră în legătură cu proiectele de anvelopare, cărora le-ați dat un termen de numai nouă zile pentru depunerea documentației!

Un bun manager rezolvă lucrurile, un manager extraordinar le prevede. Dumneavoastră nu reușiți nici să le preveniți, dar nici să le și rezolvați.

Discursurile politicianiste nu vor aduce înapoi banii brașovenilor ce vor fi cheltuiți aiurea din cauza incompetenței maladive de care dați dovadă și a incapacității de a vă concentra pe lucrurile cu adevărat importante .

Pe lângă afectarea bugetelor cetățenilor, și imaginea Brașovului are de suferit din cauza faptului că blocurile nu sunt reabilitate în marea lor majoritate. Municipiul nostru se situează printre primele orașe turistice din România. Brașovul a fost vizitat în 2019 de aproximativ 1,4 milioane de turiști, în 2020, an pandemic, de 715.000 de turiști, și în 2021, an de asemenea pandemic, de 1 milion de turiști.

Avem nevoie de orice buget disponibil pentru a-l investi în Brașov. Avem nevoie ca banii publici să fie cheltuiți responsabil pentru confortul cetățeanului din Brașov. Avem nevoie să fim aproape de brașoveni și să privim cu empatie nevoile lor reale”.

Colibane, ești pe nicăieri, și dacă ratăm și banii ăștia din cauza ta, mă tem că va ieși urât de tot.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *