Sânpetru – Al treilea incendiu de la începutul anului!

Cândva, cei de la USR erau opăriți la poponeț când era vorba de abuzurile făcute de primarul implicat în drama de la Colectiv. L-au făcut pe acel primar albie de porci, fie că nu a verificat hidranții, fie ca nu a verificat autorizațiile de funcționare ale clubului respectiv, fie că nu a condus imediat corect operațiunile de salvare a răniților, fie pentru faptul că nu a efectuat controale preventive- primarul fiind acuzat în calitate de șef în teritoriu pentru toate operațiunile privind situațiile de urgență. Lista de acuze aduse la acea vreme de către USR este una extrem de lungă. La acel moment USR se zbătea propagandistic să ajungă în fața electoratului pentru a intra în parlament, iar acum este la putere cel puțin în Sânpetru și în Brașov.

Suntem deja la al treilea incendiu în câteva luni in comuna Sânpetru. Despre verificarea minimală a hidranților se pare că nici nu poate fi vorba, primarul comunei fiind preocupat fix de alte probleme personale. Dacă am reacționa și noi, cetățenii, așa cum a reacționat USR când a fost drama de la Colectiv, oare cum ar fi? Probabil va trebui să așteptăm o dramă de proporții în Sânpetru ca autoritățile să aibă un comportament corect față de cetățeni.

Mulțumim pe aceasta cale șefului ISU Brașov care este și locuitor al comunei Sânpetru pentru implicarea reală în prevenirea și stingerea incendiilor. Se pare că că nu s-a luat nici o măsură pentru inventarierea hidranților defecți și pentru remedierea defecțiunilor. Sau cel puțin nu am auzit de această măsură ca fiind rezolvată.

Totodată dorim să felicităm pe această cale pe viitorul șef serviciu SVSU Sânpetru, deși nu a fost organizat încă în mod public concursul , dar „ se aude tot satul” că va fi ocupat de finul adjunctului vecinului nostru fruntaș de pompieri din birou.

Dorim pe aceasta cale ca ISU Brașov sa prezinte public procesul-verbal de control asupra hidranților de pe teritoriul UAT Sânpetru. Primarul comunei Sânpetru, USR-istul Marian Arhire,  a refuzat orice răspuns pe tema aceasta, deși cererea de informații publice a fost depusă in 09.02.2022. Oricum el întârzie nepermis de mult cu răspunsul la toate solicitările, uneori mai primind și câte o amendă, cum a fost cea primită de la Inspectoratul de Stat în Construcții.

Menționăm că până în acest moment Compania Apa Brașov a formulat un comunicat în care specifica faptul ca hidranții au fost verificați împreuna cu inspectorii ISU, comunicat în care se specifica faptul ca toți hidranții sunt funcționali și în parametri și că toate străzile sunt acoperite de acești hidranți , așa cum prevede legea. Din păcate noi putem demonstra contrariul, mai ales că ISU Brașov se pare că nu a efectuat niciun control pe tema hidranților.

 

Cu stimă,

Buzatu Dumitru Adrian

INFORMAȚIA BRAȘOVULUI nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de articole primite şi publicate de la colaboratori pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului articolului.

INFORMAȚIA BRAȘOVULUI nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/incomplete  transmise de către colaboratori.

Conținutul website-ului www.informatiabrasovului.ro este destinat exclusiv informării publice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *