Sânpetru – Uite pubela, nu e pubela! De fapt, unde e pubela?

La Sânpetru teoretic se colectează selectiv gunoiul pe patru fracții de colectare. S-au alocat bani de pubele, s-a scumpit gunoiul, totul ca la carte. Încă din vara anului trecut o parte din banii pentru pubele au fost vărsați către ADI Inter SAL, o asociație de dezvoltare intercomunitară care are doar un scop: să facă pe dracu-ghem și să ridice gunoiul gata selectat. Sau să-l selecteze el. Asociația aparține PNL, fiind mai mult o organizație politică decât una care să facă real managementul gunoiului. Timp de un an, această asociație a fost lăudată și super lăudată, iar pentru asta primarul USR al comunei Sânpetru a decis că e cazul să scumpească gunoiul și să aloce bani pentru pubele. Userism curat, pe față. Inițial asociația nu avea bani nici de compot de corcodușe, dar încet, încet , prin bunăvoința unor politicieni ce conduc mai multe comune, asociația a fost capitalizată. La fel și societatea comercială ce aparține acestei asociații și care prestează serviciile în numele ei. Cei de la USR au făcut maxim posibil ca atât asociația cât și societatea comercială sa beneficieze de sprijin politic amplu, indiferent dacă Sânpetru sponsorizează degeaba acest serviciu. Spun degeaba pentru că oamenii din comună nu văd ca pe ceva ce a adus plus valoare, ci doar un fel de frecție scumpă la picior de lemn, pe bani mulți. Marcă înregistrată USR.

Revenind la pubele. Selectarea gunoiului trebuia să se facă de către producătorul de gunoi, adică de către populație, acesta fiind motivul major pentru care a fost aleasă aceasta schemă de finanțare în detrimentul fostei companii de ridicare a deșeurilor care nici ea nu colecta selectiv. Pentru ca oamenii ce ne citesc sa înțeleagă mai bine, CIBIN a primit o reziliere unilaterală din partea primarului Arhire pentru că nu colecta selectiv, iar noua firmă, ce a primit cu încredințare directă contractul, a primit bani pentru pubele și a beneficiat de majorare de tarif la nici un an de activitate, ei bine, nici noua firmă nu prestează serviciul public în mod corespunzător.

S-au dat bani pentru pubele colorate, cu CIP pe ele, dar pubelele nu au mai ajuns la populație. Așa că în Sânpetru se colectează la grămadă. Păi exact așa colecta și fosta companie de ridicare a deșeurilor.

USR a fost speranța de bine a acestei comune, dar, milimetru cu milimetru, au ajuns la același comportament ca al fostului primar, comportament ce spuneau cei de la USR cândva că este unul în defavoarea comunei, uneori având accente penale. Cei de la USR au uitat când promiteau că vor dezvălui faptele penale ale fostului primar mai ales în legătură cu CIBIN. Unde sunt faptele penale? Că așteptăm să le vedem și noi. Numai Arhire și consilierii USR știu acest lucru

Ca să concluzionez, oamenii din comuna Sânpetru își doresc colectarea selectivă, dar cu un primar ce merge mai mult pe la teatru sau care se ocupă doar de concedii și alți cai verzi pe pereți este greu, practic imposibil.

 

Cu stimă,

Buzatu Dumitru Adrian

One thought on “Sânpetru – Uite pubela, nu e pubela! De fapt, unde e pubela?

  1. Sunt curios cât de documentat este acest articol ? Aveți idee de ce s-a recurs la formarea ADI-ului în cauza ? Aveți idee ce “masuri” a luat primaria ? Știți ca la semnarea contractului au declarat ca sunt x locuitori și la ridicarea deseului defapt erau x+5000? Știți ca primăria nu vrea sa plătească firmei de salubritate pentru toți cetățenii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *