AUR se poziționează fățiș de partea Rusiei

Nu este deloc surprinzător faptul că partidul AUR, trompeta propagandistă rusească, se poziționează de partea Rusiei lui Putin. Conform unuia dintre senatorii partidului ( Lavric ), prin acest război se dorește distrugerea națiunilor creștine, iar războiul de fapt este o confruntare între Putin și globaliști, nu o luptă între invadatorii ruși și ucrainenii care își apără țara.

Pentru neinițiați, comunicarea publică a partidului parlamentar AUR este bazată pe  naționalism izolaționist, naționalism economic, anti-europenism, tradiționalism și ortodoxism se și promovează tipul de mesaj împins în lumea democratică de propaganda Rusiei. La toate acestea se adaugă mesajul anti vaxx și anti restricții, intens promovat în social media de trolii Kremlinului pe durata pandemiei, ce doreau polarizarea socială dusă la extrem.

La începutul invaziei, partidul parlamentar AUR a evitat să se poziționeze clar. Mai mult decât atât, Simion a refuzat să condamne agresiunea. Se pare că debutul ostilităților i-a luat pe nepregătite pe propagandiștii pro Kremlin, cărora brusc li s-a schimbat agenda publică ce prevedeau proteste împotriva Ocultei Mondiale, proteste împotriva incompetenței guvernului în ceea ce privește costurile suportate de populație cu energia electrică și gazul, sau proteste contra restricțiilor ce au fost ridicate până la urmă de guvern.

În România, din punct de vedere sociologic, este imposibil să susții direct Rusia. Și asta datorită faptului că populația este ostilă și amintirile cu „ binefacerile” armatei sovietice și ale influenței Kremlinului sunt încă vii. Există la nivel social, colectiv o ură viscerală față de Rusia, și o orientare spre valorile occidentului.

În schimb propaganda pro rusă s-a orientat din mers și temele care curg dinspre ea încearcă să convingă opinia publică din România de faptul că și ucrainenii au partea lor de vină, prin prisma faptului că sunt naționaliști ( sic!) și au tolerat și promovat ura față de ruși, că președintele Zelenski ar fi homosexual, corupt, o marionetă în mâna globaliștilor,că ar avea o înțelegere cu americanii, actoraș ratat. Deasemenea propaganda pro-rusă din România ne indică faptul că refugiații nu trebuie ajutați absolut deloc prin prisma faptului că au haine și mașini scumpe, și că ar fi bine să ne declarăm neutralitatea pentru că nu este războiul nostru, este un război fratricid în care „ ei” au niște răfuieli istorice care pe noi ne depășesc.

Delirul AUR, poate fi însumat într-o singură frază – „ Se vrea distrugerea națiunilor creștine și a statelor suverane, și formarea unui supra-stat federal cu un singur parlament, un singur guvern, cu un singur președinte. Adică globalizarea totală, ateistă, egalitaristă, fără memoria trecutului și fără tradiții. Să fim niște capsule goale, îndopate numai cu drepturile omului, și atât! Nici alea nu sunt, însă, respectate. Niște aberații, vor trece! Nu se poate, vor trece! Părinte 1 sau Părinte 2? (râde). Acum depinde, aveți sex „fluid”, s-ar putea ca mâine să fiți tată, așa cum eu pot fi femeie, o tâmpenie… e diabolic, distrug individul, familia, tradiția, biserica și da, distrug tinerii! Acum totul e într-o sincopă din cauza războiului din Ucraina, totul depinde de cine va câștiga, Putin sau globaliștii( Sorin Lavric, senator AUR ).

Speechless….

Deși oarecum formal și indirect, George Simion – copreședinte AUR a luat poziție săptămâna trecută pe tema invaziei rusești în Ucraina, nedepășind în schimb narativul indicat de la Kremlin – Suntem îngrijorați de soarta etnicilor români de acolo și de amenințările repetate asupra teritoriului României”.

Nici un cuvânt despre dramele din Ucraina. Nici un cuvânt despre refugiați.

Kremlinul, în configurația actuală, se plasează în opoziție cu democrațiile consolidate. Și pericolul pentru actualul sistem politic din Rusia este exact democrația.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *