Pe aia cu WC-ul public gratuit din Sibiu o știți? V-o spun eu acum

Pe aia cu WC-ul public gratuit din Sibiu o știți? V-o spun eu acum. A dat subprefectul Lucian Pătrașcu ( da, știu, PSD, huo) un comunicat de presă și acolo am citit o chestie interesantă.

Citez – „ Am văzut de exemplu în centrul Sibiului, chiar lângă ”Podul Minciunilor” o toaletă publică pusă la dispoziția sibienilor, dar și a turiștilor în mod GRATUIT. Oare Brașovul de ce nu poate să aibă așa ceva? Brașovenii plătesc taxe și impozite, iar turiștii aduc bani la bugetul local prin sumele pe care le lasă la restaurante sau hoteluri/pensiuni. Este o chestiune de bun simț să amenajăm toalete prin cartiere. Vorbim despre unul dintre cele mai vizitate orașe din România. Ne mândrim cu acest lucru, dar nu suntem în stare să oferim condiții minime și decente”.

Să vedem ce ne mai spune Lucian Pătrașcu. Păi ne spune că, citez – „  am discutat cu mai mulți brașoveni, atât în mediul online, cât și față în față despre problemele întâmpinate de aceștia în municipiu. Una dintre nemulțumirile locuitorilor a fost cea legată de lipsa toaletelor publice. Mi-a fost semnalată această problemă și consider că administrația locală ar trebui să ia măsuri în acest sens, nu doar la nivel declarativ cum se întâmplă cu mai toate proiectele, ci prin fapte concrete, realizări. Consider că este necesar să avem câte o toaletă în fiecare cartier din oraș, cu atât mai mult în zonele cheie, cum ar fi Centrul Vechi”

Păi parcă mai ieri vuia Facebook-ul în urma unui articol de presă în care un cetățean făcea pipilică în parcul de lângă Gară. În public. Cu boltă, jet potrivit și aplomb. Și fără rușine. Știu, boschetul e frate cu românul!

Și mai e o problemă. Coliban a pus în buricul târgului, lângă „ PET-rică” înghițitorul de PET-uri, un container WC cu autocurățare. Dar exact în mijlocul târgului l-a pus. Să sară în ochiul poporului! Mai precis la capăt de linie la Livada Poștei. Parcă ar fi spus în barbă „ luați de vă pi…ți!”. Daaaa, ne-a creat condiții!

Bun, și totuși, de ce la Sibiu se poate și la Brașov nu? Păi nu e Brașovul mai cu ștaif, nu dă el din coate să iasă în față. Că cică e oraș oraș turistic, că nu știu ce? Păi de unde atâta WC-uri publice, când le numeri pe degete. Că dacă stai rău cu prostata sau ai băut o bere ( două, trei, zece), și o iei agale spre casă, prin Brașov trebuie să-ți reconfigurezi traseul în funcție de necesități. Mai pe lângă un bar, mai pe lângă o benzinărie. Și dacă mai ești și turist și te-ai rătăcit un pic, trăiască boschetele progresist. Pentru că na…la noi numai garagara e la putere. Măcănește administrația publică despre păduri urbane și despre alte SF-uri, dar noi nu avem chestiuni uzuale. De bun simț. WC-uri publice, locuri de parcare, management pentru trafic auto, trotuare măturate. Păi deocamdată, de când rânjește USR-ul de la primărie, dacă trag linie, mai mult se degradează decât se cârpește. Cât despre făcut chestii, o lăsăm pentru altă legislatură. Adică în ritmul ăsta ajungem departe. Departe de tot.

Că așa e cu hipstereala, mârâie socialism soft, de cafenea, dar când să pună mâna să facă chestii, tot la mârâit rămâne.

Chiar așa, când se apucă useriștii de administrație publică, că se vede un nimic de te dor ochii în cap?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *