Jurnalul lui VictyRoza ( III )

De data asta chiar că mi-a ieșit figura. Hahahahaha.

Duminică pe la prânz m-am trezit cu fața spre Raducul meu care avea ochii lipiți de lacrimi. Chiar auzisem prin somn că scâncea ca un bebeluș, dar m-am gândit că visez.

– Răducul meu! Ce-i cu tine? Mă sperii!

– Hmmmm, stai că nu văd nimic, zice Răducul.

– Vai de mine! Ai fumat prea mult și acum te-a afectat și la ochi!

– Hai că-i mai bine. Roza mea! Rooooza mea! Am visat că ucrainenii ne rugau ca eu să le fiu președinte și tu primarul Kiev-ului.

– Vaaaai, Raducul meu, pai nu merităm noi? Păi vezi? De asta le dau eu de toate pentru ca sunt recunoscători! Nu ca brașovenii. Ăstora nu le convine nimic! Ne amenință că nu o sa ne mai voteze nimeni! Ce bolovani! Au impresia că ne pasă nouă ce zic ei!

– Fii atenta! zise Răducul. Mâine, mergi la CATTIA, vezi cum faci, îl suni pe comunistul ăla de David. Îi dai ordin să scoată bani din Agenția Metropolitana și să-ți facă o grădiniță pentru copiii ucrainencelor! Ordin să-i dai!

– Păi Raducul, așa o sa mă linșeze brașovenii. Lor nu le-am făcut nimic! Sunt ocupată până peste cap cu donațiile și cu achizițiile pentru refugiați. Plus, să nu uităm că mai am de rezolvat și autorizațiile pentru construcții. Știi tu….,cele din Poiana,….ale tale, și ale șefului. Am uitat să-ți zic și de Junii Brașovului. Au venit să-i autorizez! Hahaha….o sa le-o dau fix la bot și la ăștia… hahahaha. Îi pun la concurs de proiecte! Hahaha… Au impresia că ei au inventat tradițiile.Habar nu au ca eu sunt experta în cultura! Le arăt eu juni și călărit la paștele cailor. Astia chiar nu pricep că bășina calului poluează cât zece mașini euro 2 ???!

– Nu fi proastă din nou! Fă cum îți spun eu! Vorbește cu David!

– Hai mă Raducu, cum sa ajung „ io” primariță cu o grădiniță?

– Roza mea! Iubirea mea! Primăria mea! Ți-am mai spus că nu te prea duce căpuțul ăsta roz, dar lasă că te scoate Răducul la suprafață!

– Radule! Vrei să zici că eu nu sunt deșteaptă? Ai uitat ca datorită mie ești acum și pupolog?

– Offf, Rozulica mea! Despre ce pupolog vorbești? Eu sunt politolog, iubita, doar că nu am studii. Dar la ce te ajută studiile. Nu vezi că nici Coliban nu avea și uite, a ajuns primar acum chit că eu sunt mai șmecher decât el. Nu vezi că mușcă fiecare gălușca? Hahaha.

– Raducul meu, dar eu tot nu înțeleg cu grădinița! Explică-mi cum e cu grădinița!

– Hai Roza că ești grea de cap! Lasă că-l sun eu pe comunistul asta și îi dau eu în scris ce are de făcut. Ai văzut cum s-a conformat și data trecută? Instant mi-a amenajat un apartament la CATTIA pe banii proștilor. Hahahaha….De ce să plătesc eu gaz și curent degeaba? Acum o să-i scot pe ucraineni la miting, să vadă lumea ce armata mi-am tras. Le dau câte un Nesquick, o cafea și o lenjerie de la Ikea și i-am făcut ai mei. Tu nu vezi Roza ca mi-am cumpărat și followeri pe Facebook?! Dau ăia cu like-urile de zici ca înțeleg ce scriu. Ce botaniști! Hahaha….. așa o să creadă și alții că sunt important!

– Lasă iubire, eu oricum știam ca esti important. Te fac eu celebru după ce ajung primăreasă la Kiev în locul lui Kliciko.

– Fă tufo! Tu chiar mă enervezi acum! Tu nu înțelegi ca eu o să te fac primăreasă după ce voi ajunge eu președintele Ucrainei ?

– Hai Răducul…de ce ești atât de ofticat ?

– Oare de ce? Nu tot eu te-am făcut om? Nu erai tu cea care umbla cu sandalele rupte și te plângeai de boșorogi?

– Hai mă Raducule! Eu doar voiam să glumesc cu tine.

– Bineeee! Bine, bine, bine…..

A trecut și ziua asta….ce bine. Nici azi n-am făcut mai nimic. Parcă unii sunt blestemati. Muncesc precum sclavii hahaha. Eu am valoare și mi-am tras argați. Raducu degeaba se crede pupolog sau pupilolog, sau ce vrea el să se creadă, că tot mic rămâne, dar nu trebuie să știe.

Luni pe la prânz, în timp ce dădeam un interviu la televiziunea mea, m-a sunat David și mi-a spus că a făcut exact ce i-a zis domnul Radu!

– Măi David, ce domn mă? Ce ai făcut mă că nu înțeleg?!

– Doamna viceprimar! Am rezolvat cu banii și cu grădinița.

– Ahhh…, bine mă. Hai și apuca-te sa mai aduni bani, nu vezi că oamenii ăștia de stau la CATTIA nu au nimic?

– Da, șefa, am înțeles, șefa! Așa voi face, șefa!Sărut mâinile, șefa!

– Haide pa!

Argați proști și obosiți ce sunteți! În sfârșit ați înțeles cine este Roza! Măi papagalilor! Roza este una!

Și Kehaiyan s-a calmat și nu mi-a mai trimis buruieni! Hahaha … după ce a văzut ce armată de ucraineni am în spate, nici nu mai trimite prea curând. Hahaha.

Hai pa că am un fotoshooting după care merg la sala să-mi lucrez pectoralii!

 

VictyRoza Rozalinda Ciclam

 

* ATENȚIE ! Acest text este un pamflet și/sau ficțiune și va fi tratat ca atare. Orice asemănare cu personaje sau întâmplări reale este pur întâmplătoare.

** PAMFLÉT s.n. Scriere satirică în proză sau în versuri în care sunt înfierate atitudini, fapte, concepții negative.

*** SATIRA este o formă literară de critică a slăbiciunilor individuale, sociale sau general omenești, adesea într-un mod acuzator. Caracteristicile stilistice ale satirei sunt ironia, exagerarea caricaturală a unor aspecte particulare și construirea unor relații neobișnuite de aparență absurdă. 

**** FICȚIÚNE, ficțiuni, s. f. Reprezentare produsă de imaginația cuiva și care nu corespunde realității sau nu are corespondent în realitate; plăsmuire a imaginației; născocire. [Pr.: -ți-u-] – Din fr. fiction, lat. fictio, -onis.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *