Se apucă Adrian Veștea de spital? Că cu Coliban ne-am lămurit

Situația la acest moment a politicii din Brașov poate fi asemănată cu următorul banc. Cică Radio Erevan la fix prezintă știrile. Și când vine rândul știrilor din România, vocea caldă, de radio, spune că are două vești. Una bună și una proastă. Cea bună e că România este în rahat doar până la glezne. Și vestea proastă este că de fapt România stă în mâini cu capul în jos și picioarele în aer.

Așa și pe la Brașov. Piața politică a livrat ieri două vești. Conform Radio Erevan ambele bune, și în același timp proaste.

Prima veste are legătură cu aglomerația insuportabilă pe care o suportă șoferul brașovean care are nefericirea de a locui în Sânpetru, Harman, Târlungeni. Dimineața când pleacă la muncă și seara când se întoarce are aceeași problemă. Stă în trafic. Uneori cu orele. Pentru că nu avem străzi suficient de încăpătoare, asfalt, bun simț, voință politică. Nu avem nimic care să ne facă măcar să sperăm că va fi mai bine.

Ca atare, zilele acestea s-au întâlnit ca să discute, o parte din lumea bună care ia salariu gras de la stat, în speță prefectul, unul dintre vicepreședinții Consiliului Județean, primari și viceprimari din Sânpetru, Târlungeni și Hărman, reprezentanți ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov la care adaug și specialiștii Direcției de Drumuri Județene și Servicii Publice din cadrul CJ Brașov. Numai lume bună!

Cică s-au întâlnit ca să analizeze situația. Aoleu, să înțeleg că brusc nu mai pot dormi noaptea de grija șoferilor? Sau ar trebui să încep să cred că vor începe acum, cu toată seriozitatea să găsească și să implementeze soluții? Interesant e că au amestecat în discuție și Agenția Metropolitană și RAT BV. Ce să mai povestesc? Toată lumea, toată lumea, toată lumea.

Un fel de noi „ muncim” cu spor, voi stați liniștiți în trafic. Când se vor vedea rezultate palpabile? Probabil peste 5 ani. Sau niciodată! Și asta ar fi prima veste proastă.

Deja le-am dat prea multă importanță unora care încasează bani de la buget degeaba. Așa că ne putem obișnui cu ideea că vom dormi mult și bine în trafic.

Trec la subiectul doi, că pe primul l-au făcut zob, mai bine stăteau liniștiți prin birouri și se făceau că n-au văzut, n-au auzit ca până acum.

A ieșit Adrian Veștea pe „ sticlă” la Onelia Pescaru. Foarte bine! Ce vrea să ne transmită Adrian Veștea. Păi nici mai mult nici mai puțin decât că își suflecă mânecile și după ce termină cu aeroportul se apucă de spital. Ba îi mai aruncă și „ mănușa” lui Coliban ca să stabilească împreună parcursul proiectului. Bine, nu știu ce legătură are Coliban cu spitalul, și probabil discuția Adrian Veștea – Coliban e ca și cum ai dialoga cu cele mai bune intenții cu un surd. Adică degeaba!

Să vă spun părerea mea pe care n-am ascuns-o niciodată. Adrian Veștea, în prezent, este singurul politician din Brașov care face treburi. A făcut autostradă de câțiva kilometri care ocolește Cristian și Râșnov? A făcut. Termină imediat aeroportul? Îl termină. A investit masiv în spitalele din Brașov? A investit. Aceste fapte sunt palpabile. Nu sunt vorbe în vânt, ca discuțiile sterile de la punctul unu, cu traficul.

Și a comunicat cât se poate de realist faptul că, citez – „ Având pregătită documentaţia tehnică, respectiv Studiul de Fezabilitate realizat de Municipalitate, nu cred că trebuie să aşteptăm să ne dea cineva 650 de milioane de euro, pentru că NU îi vom primi!”.

Clar, cu subiect și predicat!

Adrian Veștea are abilitatea politică și managerială să facă și să desfacă, și aceste aspecte sunt sprijinite și cu argumente palpabile, în sensul existenței lor în formă fizică. Omul nu numai zice, ci și face! Ceea ce îl pune pe locul întâi la credibilitate în fața electoratului.

Bun, și atunci care este vestea proastă? Păi faptul că dacă astăzi ar exista bugetul, constructorul, terenul, tot ar dura minim cinci ani să vedem spitalul terminat.

Mi-e clar că există voință politică, Adrian Veștea nu obișnuiește să se joace cu cuvintele. Mi-e clar că o idee odată încolțită în creierul lui Adrian Veștea se va materializa. Dar contextul e neprielnic. Așa cum a fost și cu construcția aeroportului. Un travaliu asemănător muncilor sisifice. Asumate și aproape terminate de către Adrian Veștea.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

3 thoughts on “Se apucă Adrian Veștea de spital? Că cu Coliban ne-am lămurit

  1. Se apuca de Colegiul Aprily Lajos pe timpul scolii, cu elevi de liceu si personal care e zilnic supus prafului, curentului si frigului.
    Pentru niste bani care vin de la Rial merita sa i imbolbavesti pe unii si sa i muti pe altii in cladiri cu confort de mediu? Se impune respectarea indicatiilor de la medicina muncii de a ocoli semestrele scolare si a desfasura amenajari mari numai in vacante!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *