Coliban doarme în post în timp ce Grădinița 13 a primit somație de executare silită

Faptul că administrația USR n-are nici o legătură cu nimic ce ar fi folositor Brașovului, îl cunoaștem și îl simțim zilnic pe pielea noastră. Faptul că Coliban & Compania sunt permanent prinși pe picior greșit și mai au și probleme de comunicare, nu mai e o surpriză pentru nimeni.

Dar când vin somații de executare silită pe la grădinițe, ei bine asta nu știu cum să o mai calific. Undeva între prostie, lipsă de profesionalism, durere în cwr și politică progresistă mermelită.

Sau bătaie cruntă de joc!

Să vedem ce are de spus subprefectul Lucian Pătrașcu ( PSD ) despre acest fapt, cităm „ Astăzi am aflat cu stupoare că cei din conducerea Grădiniței nr. 13 din Brașov au primit somație de executare silită, iar începând cu data de 1 aprilie 2022 ar trebui să părăsească clădirea unde funcționează unitatea de învățământ. Atât clădirea, cât și terenul, ar urma să fie vândute. Culmea este că, deși cunoșteau bine situația juridică a clădirii și a terenului, reprezentanții Primăriei Brașov, în frunte cu primarul Allen Coliban, nu au binevoit să informeze și conducerea grădiniței de aceste probleme. Mai mult decât atât, nu au găsit soluții și nu au luat nicio măsură pentru a nu se ajunge în această situație critică. Dacă la începutul mandatului, primarul Allen Coliban avea o scuză, acum vorbim despre 1 an și jumătate scurs, timp în care nu s-a făcut nimic.”

Să vedem ce are de spus și viceprimarul Sebastian Rusu ( PNL ), cităm „ Arăt că în anul 2021, Primăria a primit din partea avocatului celor doi proprietari, o ofertă de vânzare prin care aceștia au propus vânzarea către Primărie a terenului la prețul de aproximativ 300 de euro/mp și respectiv de aproximativ 2000 de euro/mp pentru construcție. Adresa înregistrată la Primărie, prin care a fost făcută oferta a fost ignorată total, domnul primar și doamna viceprimar luând decizia de a nu iniția vreo negociere/discuție, nici măcar cu proprietarul terenului pe care se află grădinița. Această lipsă de reacție și stare de pasivitate față de proprietarul terenului cu care Municipiul, nu are în prezent niciun tip de contract/convenție pentru folosința terenului, au determinat proprietarul să inițieze procedura de executare silită, respectiv de evacuare a grădiniței de pe terenul respectiv, termenul pentru acest lucru fiind fixat pentru data de 01.04.2022.”

Partea bună, dacă ar exista vreuna, e că termenul de evacuare a fost amânat două săptămâni.

Ce nu înțeleg eu este atât întârzierea în luarea unei decizii, cât și lipsa de soluții și de comunicare.

Coliban putea să ia decizia de achiziție a terenului sau de mutare a grădiniței.

Coliban putea să găsească soluții pentru a preîntâmpina această situație. Atât el, cât și echipa de fotbal de consilieri pe care o are, la care adaug și administratorul public. Nimeni, nimic.

Coliban ar fi putut să iasă printr-un comunicat de presă prin care să prevină inflamarea opiniei publice. Nu a făcut-o!

A picat într-o stare de prostație în ceea ce privește subiectul. Incapacitate cronică de a-și exercita mandatul! Incapacitate cronică de a se concentra pe anumite subiecte capitale pentru oraș.

O vorbă din popor spune că atunci când două persoane îți spun că ești beat, te duci și te culci. În cazul de față, Coliban și USR-ul de la cârma administrativă, livrează zilnic subiecte de arătat cu degetul.

Dar când un oraș întreg îți arată cu subiect și predicat că ești de decor, și că ai trei sau patru realizări într-un an și jumătate de mandat, e cazul să lași hățurile din mână și să te duci să te ocupi de alte lucruri. Deși, mă tem că nici alea nu vor ieși, dar măcar eșecul te privește personal, și rezultatele eșecului nu au amploarea de a afecta o comunitate întreagă.

Păi tu, administrație USR n-ai fost în stare să furnizezi „ lapte și corn” copiilor din unitățile de învățământ din Brașov. Peste câteva luni se încheie anul școlar și trinomul Coliban – Boghiu – Miron nu a fost în stare să implementeze acel program prin care se lăudau că elevii vor primi „ mâncare sănătoasă”. Și în loc de mâncare sănătoasă, elevii au primit promisiuni garnisite cu minciuni.

Și dacă tot vorbim de incompetență în educație, să ne amintim și de creșa de pe strada Apollo, creșă finalizată de mai bine de un an, care așteaptă după Coliban&Co. să fie branșată la electricitate și gaz.

 

Colibane, ia trotineta și du-teeeee!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – bzb.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *