Cert este doar faptul că primăria Brașov a plătit unei case de avocatură pentru ZERO dosare

Despre Coliban am tot scris faptul că pare lovit de bacteria incompetenței. E pălăria de primar mult prea mare și nu știe pe unde să scoată cămașa ( dacă îmi este îngăduită această forțare voită a limbii române). Și asta se vede de la o poștă. Chiar două.

Și dacă ai un pic de „ răbdărică” și ochiul ager ca să te uiți pe situația cu cheltuieli a Primăriei Coliban, vezi cum Casa de Avocatură Dobrinescu Dobrev a băgat ceva bănuți în buzunar de la municipalitate, deși iubitul nostru edil a zis în ședința de plen a Consiliului Local faptul că „ Dobrinescu Dobrel – zero dosare de reprezentare în instanță”.

La căpuțul meu, nefiind unul dintre cele mai înnobilat, „ zero dosar de reprezentare în instanță” înseamnă 0 lei de facturat. Sau, că aici stă sfântul SAU pe tron și numără mărunțișul, au fost facturate și încasate niște facturi pe consultanță juridică specializată.

Dar stai așa! Casa de Avocatură Dobrinescu Dobrev spune despre ea însăși pe site-ul de prezentare faptul că sunt specializați pe dreptul fiscal, urbanism și proprietate intelectuală. Cităm „ Dedicați întregului spectru comercial, suntem o echipă de avocați și consultanți fiscali specializați în domenii de nișă precum dreptul fiscal, urbanismul și proprietatea intelectuală.

Dacă mai căutăm un pic pe internet ( nu mult că e dimineață ), găsim faptul că avocatul „ Dumitru Dobrev, avocat fondator al SCA Dobrinescu Dobrev, şi avocat Oana Toader, reprezentând consilieri locali din localitatea Mogoşoaia, au solicitat instanţei suspendarea Hotărârilor de Consiliu Local 59, 60 şi 61 din 02.07.2021 privind preluarea de către primărie cu titlu gratuit a 39% din terenurile deţinute de cetăţeni în Sectorul 0 şi schimbarea poziţiei şi formei proprietăţilor”. Conform news.ro.

Dacă intrăm un pic pe Facebook, găsim și următoarea postare a Avocatului Dobrev –  „Sunt invitatul JURIDICE.ro, la “Controverse în dreptul imobiliar cu Andreea Secu”.

Vorbim despre: cât de vulnerabilă este autorizația de construire și în ce condiții poate fi inițiat și dezvoltat un proiect imobiliar fără riscul blocării sale în instanță”.

Hopaaa! Deci proiecte imobiliare și autorizări de construire!

Recapitulare! Casa de Avocatură Dobrinescu Dobrev, specializată pe litigii de „ urbanism”, a tăiat factură și a încasat de la Primăria Coliban, și neavând nici un dosar de reprezentare în instanță, e posibil ca municipalitatea să fi achitat ore de consultanță pentru „ urbanism”.

Adică Coliban, fiind interesat în numele primăriei să…habar n-am ce în legătură cu construcțiile și proiectele imobiliare, legale sau ilegale, a plătit din banii de la buget.

Dar asta n-a comunicat-o! Transparență sau ce? Ar fi putut să arunce un „ os” la presă pe tema asta, sau presa trebuie să sape adânc, să intuiască după resturi de informații și să urmărească contracte.

Consilierul local Alexandra Crivineanu ( PSD), a făcut o postare pe Facebook în care este surprins momentul în care onor Coliban spune că „ Dobrinoiu Dobrev zero dosar de reprezentare în instanță”. Postare în care mai găsim și desfășurătorul cu facturile plătite. ( link – https://www.facebook.com/100001648519626/posts/5166457713419128/?sfnsn=mo )

Cităm postarea „ Domnule primar Coliban, cum a plătit Primăria Brașov sume de peste 160 000 euro pentru contracte de reprezentare juridică Casei de avocatură Dobrinescu Dobrev, când dumneavoastră spuneți că are ZERO contracte?

V-ați încurcat în minciuniSau în Primăria dumneavoastră are loc o fraudă cu bani publici

Brașovenii așteaptă adevărul!

Sursă foto: extras din situația la 31.03.2022 a contractelor de consultanță, asistență juridică și reprezentare încheiate cu cabinete de avocatură de către Municipiul Brașov.”

N-am o concluzie finală! Cert este doar faptul că primăria Brașov a plătit unei case de avocatură pentru ZERO dosare.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *