De azi avem cu ce! Cum cu ce? Cu UPU nou plus elicopter SMURD

Ceea ce pentru mine era greu de crezut că se poate realiza în Brașov, am văzut astăzi cu ochii mei. O unitate UPU ( unitatea de primiri urgențe) nouă. Imaginile atașate vă vor convinge. Eu, personal, am rămas uluit. Ceea ce am văzut astăzi, este la nivelul clinicilor private.

În plus, Brașovul a primit din partea Ministerului Sănătății un elicopter. Care va deservi zona Brașovului, și care va fi găzduit de noul aeroport Brașov.

Eu, personal, m-am săturat de veșnica placă cu Brașovul „ n-are”. N-avem spital Metropolitan! Nu avem, pentru că nu a fost voință politică, și nici măcar o singură persoană să fie capabilă să apuce taurul de coarne. Dar acum două săptămâni, Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean a promis că se ocupă.  N-avem autostradă! Avem câțiva km de la intrarea în Cristian până la ieșirea din Râșnov. A cui e vina că avem bucata asta de autostradă. Ia să ghicim…cumva Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean. N-avem aeroport! Corect, până în toamnă când va fi gata. Vinovatul de serviciu? Exact. Adrian Veștea.

Acum avem Unitate de Primiri Urgențe. Nouă! Țiplă! Zâmbea personalul angajat de ziceai că sunt în prima zi de muncă. Pentru mine e ireal!

Doctorul Raed Arafat, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a spus în fața presei că vechea unitate UPU de la Spitalul Județean avea 400 de metri pătrați. Acum, noua unitate are 2000 de metri pătrați.

Pe lângă faptul că spațiul este de 5 ori mai mare, dotările sunt de ultimă oră. Mă plimbam prin spațiile respective și dădeam mărunt din buze, aveam senzația că visez.

Totuși cineva a lipsit de la inaugurare. Că doar nu era la el în oraș, și oricum ieșirile publice îi fac rău la ten. Lipsea primarul Coliban. Cred că mai nou a prins fobie socială. Sau măsura pistele de bicicletă. Nu sunt sigur. Bine măcar că l-a trimis pe Sebastian Rusu în calitate de viceprimar.

Tot e bine! De azi avem cu ce!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *