Domnul de la „ Apa” te ajută să te „ înțepi” în țeava de canalizare. Mai alb, mai eficient, mai imaculat. Doar 100 ron

Un urmăritor a avut bunăvoința de a relata niște întâmplări „ ciudate și-o minune”. Vorba cântecului. Despre „ Apa” și canal, și cum poți să te faci „ om” dacă cunoști pe cine trebuie și dai ce trebuie. Ca de la om la om.

Și cum societatea noastră va progresa într-un presupus viitor incert, noi, pulimea, ancorată în realitatea lui aici și acum va trebui să ne „ descurcăm” în fața unor șmecheri angajați unde trebuie. Adică să dăm o șpăguță, o atenție, o măslină.

Se face că în cartierul Stupini există o canalizare nouă, funcțională. Și Compania „ Apa”, a trimis proprietarilor de spații locative dintr-o anumită zonă notificări, prin care li se punea în vedere faptul că trebuie să se racordeze cât mai repede la canalizare. Până aici toate bune și frumoase, uite măi nene cum progresează țara, cum ne emancipăm, și scăpăm de hazna. Avem canalizare!

Și pentru ca treburile să meargă unse, printre vecini s-a dus vestea că există un anumit domn, care lucrează la Compania „ Apa”, un domn care poartă numele unuia dintre întemeietorii Romei, care, cităm „ oferă asistență, proiect și chiar prețuri decente pentru racordare”. Și că acest domn ar conduce o echipă care, cităm din nou „ lucrează pe străzile Albinelor, Bârsei, Nicovalei, Fagurelui, Tâmplarilor ”.

Lesne de menționat este faptul că pentru a te lega la țeava de canalizare, doritorul are nevoie de niște lucruri. O cerere către Compania „ Apa”, un proiect, o companie care să execute lucrarea și care este agreată de compania „ Apa”. Și dosar cu șină! Neapărat dosar cu șină!

Unele dintre lucrurile cerute pot fi înlocuite cu modesta taxă de o sută de lei, plasată omului de la „ Apa” care vine și își exprimă interesul în a aviza lucrarea și dezinteresul în ceea ce privește „ cine” a efectuat lucrarea. Important este să fie bine și frumos și suta să ajungă în buzunarul care trebuie. Și suta asta se ia și se dă la marea combinație pentru că aici e chichirezul, dacă faci lucrarea cu companie agreată costă. Dacă bagi tu la lopată sau te-ai înțeles cu domnul de la „ Apa”, dezideratul de a te branșa la canalizare devine realizabil pe sume mai mici și prietenie între oameni. Și un șpriț ( asta cu șprițul am băgat-o de la mine, )!

Să cităm! „ … se completează o cerere de racordare (…) pt. începerea lucrărilor, o trimiteți pe clienti@apabrasov.ro după care vă puteți apuca propriuzis de lucrare cu oricine, când este gata lucrarea îl sunați pe dl. R(…) 0762(……) și asta a fost, dacă vedeți că nu îi convine ceva îi dați acolo de o cafea și a închis ochii imediat. Recomand totuși să aveți niște poze cu lucrarea (…)”.

Ce să mai povestim! Eficiență ca la mama acasă!

Acum mai am de spus o chestiune.

Nu sunt jurnalist, nici investigator. Ca atare nu mă simt responsabil, conform deontologiei jurnalistice, să dau telefoane pe la Compania „ Apa” ca să-mi confirme sau infirme lucruri. Cine citește, citește! Dacă citește!

Așa că Compania „ Apa”, în virtutea celor scrise aici, ar face bine să nu își piardă timpul cu răspunsuri alambicate presărate cu pedanteri. Pentru că nu este cazul.

În schimb ar fi cazul să înghită în sec și să facă curat prin companie, să ajusteze salariile conducerii, și să mai lucreze un pic la prețul metrului cub de apă de la robinet. În jos dacă se poate.

Sper să nu își imagineze cineva de la „ Apa” că o mână spală pe alta, și amândouă cu apă, pentru că vremurile alea au trecut.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

2 thoughts on “Domnul de la „ Apa” te ajută să te „ înțepi” în țeava de canalizare. Mai alb, mai eficient, mai imaculat. Doar 100 ron

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *