Mercurialul șpăgii – 600 ron neacordarea de prioritate și lipsa ITP valabil

DGA-ul a mai „ săltat” un agent de rutieră, de data acesta de la Târlungeni.

Un cetățean fără ITP valabil la mașină, n-a acordat nici prioritate în sensul giratoriu. Agentul de la rutieră l-a oprit. Normal până aici. Era vorba de contravenții grele la regimul circulației, Ridicare de plăcuțe de înmatriculare, amendă, puncte.

Dar negocierea a ajuns la 600 ron. 600 ron și ne despărțim prieteni.

Nu știu dacă suma a oferită sau a pretinsă. În schimb a fost acceptată.

Și DGA-ul n-a fost de acord cu acest lucru. Și l-a săltat pe agent. 24 de ore la răcorică și plimbare pe la Tribunal.

Ca atare, vă rog să citiți comunicatul lor de presă

„ Ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au realizat, la data de 09.04.2022, prinderea în flagrant a unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Postul de Poliție Comunală Tărlungeni, imediat după ce acesta a primit de la un conducător auto o sumă de bani, cu titlu de mită,  pentru a nu își îndeplini atribuțiile de serviciu.

În fapt, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, agentul de poliție a pretins conducătorului auto toți banii pe care îi avea asupra sa și a primit de la acesta suma de 600 de lei în schimbul neaplicării măsurilor contravenționale pe care le constatase la regimul circulației, respectiv neacordarea de prioritate în sensul giratoriu și conducerea pe drumurile publice a  unui vehicul având termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice expirat.

Persoana în cauză, care are calitatea de inculpat, a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, unde, în prezent, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Totodată, procurorul de caz din cadrul unității de parchet sus-menționate a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a agentului de poliție, acesta fiind propus Tribunalului Brașov pentru arestare preventivă, iar instanța de judecată a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *