Lucian Pătrașcu ( PSD) – „ Avem nevoie să venim cu soluții simple, de bun simț, care au aplicabilitate imediată”

Coliban o arde greu pe poluare, e fiert pe poluare, dar de un an și jumătate în afară de gargară cu ceai verde și amenințări voalate cu închidere de străzi și desființare de locuri de parcare, din păcate pentru noi, nu face nimic. Doarme în post, fiind uneori deranjat vizibil de unul și altul care-i solicită să facă naibii ceva din ce a promis în campanie. Mneah, USR-ul doarme, nu ia poziție împotriva primarului. Primarul se scarpină cu reabilitarea Pieței Sfatului. Și pentru cetățeni nu se devoalează nimic pozitiv.

Noroc că mai apare câte un politician cu câte o idee. Ia să auzim

„ În lupta pe care Brașovul ca oraș trebuie să o ducă cu indicele foarte ridicat de poluare, avem nevoie să venim și cu soluții simple, de bun simț, care au aplicabilitate imediată.

E adevărat, avem nevoie și de strategii solide, clare, pentru a reduce poluarea, dar aceste soluții se lasă din păcate așteptate, și cel mai important, implementarea lor poate dura ani. Și necesită voință politică!

Studiile ne arată faptul că aproape 30% din traficul rutier și congestia urbană se datorează mașinilor aflate în căutarea unui loc de parcare. Și la acest capitol, al locurilor de parcare, Brașovul are un deficit imens. Mai ales în zona centrală.

De aceea propun ca toate locurile de parcare din zona centrală a Brașovului să fie dotate cu senzori de identificare a locurilor libere de parcare. Practic, fiecare loc de parcare dotat cu un senzor ne poate arăta în timp real, prin intermediul unei aplicații pe care o instalam pe telefoanele inteligente, gradul de ocupare al locurilor de parcare.” – Lucian Pătrașcu ( PSD).

Ups! Păi asta chiar e o idee bună. Și destul de ieftin de implementat. Câteva mii de senzori puși în puncte strategice și când vrei să te deplasezi spre zona centrală a orașului, verifici dacă sunt parcări disponibile. Dacă nu sunt, lași mașina acolo unde e și o arzi cu autobuzul, trotineta, cu „ Pejos-ul”. Sau riști să te învârți ca titirezul până golești rezervorul și se înnegresc plămânii ăia de la Modarom, puși demonstrativ ca să înțelegem că respirăm orice, numai aer nu.

Și chestia cu „ soluții simple, de bun simț, care au aplicabilitate imediată”, cuvintele astea înșiruite, au valoare de lovituri cu biciul pentru actuala administrație. Habar n-au de „ soluții simple”, la ei totul e complicat și viziunea se pierde pe drum, „ bun simț” există doar la nivel declarativ, faptic, obrazul USR-ului fiind ca talpa de bocanc, și „ aplicabilitatea imediată” e un concept de care se feresc ca draq de tămâie. Mișto când vine unul de la PSD și ți-o dă „ de față” exact cu discursul tău!

Anyway, soluția e mai ieftină decât să faci parcări. Bine Coliban și „ făcutul” de parcări sunt o antiteză flagrantă. Pentru că din punctul de vedere a lui domn primar, dacă el are loc de parcare acasă și la primărie, presupun că visează că și restul populației are. Și când nu găsește loc de parcare, o mai lasă pe treceri de pietoni, nu-i problemă, noi să fim sănătoși.

Dacă pune senzori, măcar poate indica pe aplicația de pe telefon și să ridice din umeri în legătură cu lipsa parcărilor. Ceva de genul, „ bă, eu v-am anunțat că nu sunt locuri de parcare, dacă dați ture ca proștii, de ce dați vina pe mine? Că oricum mă doare în c…..” ( scuze,mi-au luat-o tastele razna ).

Să concluzionez.

Idei bune sunt. Cu voința administrației publice stăm prost, că e plecată să râdă ca broasca la barieră pe niște randări de piețe publice, și la problemele noastre reale se gândesc alții.

Mai jos aveți comunicatul de presă integral al subprefectului Lucian Pătrașcu ( PSD)

„ Monitorizarea în timp real a locurilor de parcare disponibile în centrul Municipiului Brașov

În lupta pe care Brașovul ca oraș trebuie să o ducă cu indicele foarte ridicat de poluare, avem nevoie să venim și cu soluții simple, de bun simț, care au aplicabilitate imediată.

E adevărat, avem nevoie și de strategii solide, clare, pentru a reduce poluarea, dar aceste soluții se lasă, din păcate, așteptate și, cel mai important, implementarea lor poate dura ani. Și necesită voință politică!

Studiile ne arată faptul că aproape 30% din traficul rutier și congestia urbană este cauzată de mașinile aflate în căutarea unui loc de parcare. Și la acest capitol, al locurilor de parcare, Brașovul are un deficit imens. Mai ales în zona centrală.

De aceea propun ca toate locurile de parcare din zona centrală a Brașovului să fie dotate cu senzori de identificare a locurilor libere de parcare. Practic, fiecare loc de parcare dotat cu un senzor ne poate arăta în timp real, prin intermediul unei aplicații pe care o instalăm pe telefoanele inteligente, gradul de ocupare al locurilor de parcare.

Acești senzori pot fi integrați cu ușurință în asfalt și au o durată de viață a bateriilor între 5 și 10 ani.

Prin utilizarea acestei tehnologii inovatoare, cei care doresc să ajungă cu mașina în centrul Brașovului pot consulta în timp real unde sunt disponibile locuri de parcare libere în arealul în care doresc să ajungă. Își pot planifica mai bine călătoria, și, pentru că nu dau „ ture” pentru găsirea locurilor de parcare, contribuie la reducerea poluării și la eficientizarea traficului.

Actuala administrație observ că nu a luat în calcul acest lucru, preferând să ne vorbească despre măsuri mai dure de reducere a traficului auto în centrul orașului. Aceste măsuri prevăd închiderea unor străzi și anularea câtorva zeci de locuri de parcare. Totuși, trăim într-o eră digitală și tehnologia ne poate ajuta să reducem eficient și inteligent gradul de poluare.

Să ne imaginăm o rețea cu câteva mii de senzori care îți arată instantaneu, pe o hartă, disponibilitatea locurilor de parcare. Șoferii pot avea decizia de a pleca cu mașina spre centrul orașului sau de a utiliza transportul în comun, la un click distanță.

În plus, gestionarea locurilor de parcare din centrul Brașovului poate fi corelată mai ușor cu valorile de trafic.

Aceste sisteme inteligente de gestionare a locurilor de parcare funcționează în Cluj Napoca și urmează să intre în folosință și în Alba Iulia.

Sunt convins că acest proiect va aduce brașovenilor și turiștilor un mare plus în ceea ce privește decongestionarea traficului auto și în scăderea indicilor de poluare.”

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – Transilvania365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *