Primarul „ zero transparență, zero realizări, zero administrație” a primit exact ce oferă. Adică „ zero răspunsuri, zero dezbatere, zero implicare”.

Coliban de obicei comite una pe zi. Ieri a comis trei. La mai mareeee!

Chestiuna cu râuri de cerneală nu mai sună bine în urechile publicului. Acum, chestiunea asta a fost înlocuită cu râurile de comentarii de pe Facebook. Nu-i așa că e minunat să-ți taxezi primarul direct la postările de pe Facebook. Scutești o groază de timp. Nu te mai duci în audiență, nu te mai amână, nu mai pierzi timp pe holurile primăriei sau pe drum. Tehnologia te ajută cum nu bănuiam acum câțiva ani.

Dar să revenim la chestiunile zilei de ieri. Coliban de obicei dădea câte o „ chiflă” la zi. O vreme s-a potolit. A realizat că este cam „ ermetic”, că vorbește cam singur și că nu are discursul calibrat pe urechile cetățeanului. Bad for him! Dar e și bad for us, pentru că te dor ochii din căpuț la ce lucruri nu face. În altă ordine de idei, eu l-aș obliga cumva să prezinte zilnic în scris un raport de activitate. Ca la corporație. De exemplu, să scrie acolo ce a făcut, cu cine s-a întâlnit, scopul întâlnirii sau acțiunii, ce își propune de la întâlnire sau acțiune, care a fost rezultatul concret. Că am senzația că se învârte prin biroul ăla din primărie absolut degeaba. Asta ar fi transparența transparenței! Ce? A zis cineva transparență? Să nu facă USR-iști urticarie de la atâta transparență.

Chifteaua nr. 1

După ce a ieșit cu cântec faza cu reabilitarea Pieței Sfatului, ieri Coliban&Co., văzând că sunt combătuți pe tot terenul și aliniați cu spatele la perete, au făcut „ o magie cu har” și vor prezenta toate proiectele ce au intrat în concursul de reabilitare a Pieței Sfatului. Ele, proiectele, vor fi expuse în holul Teatrului Dramatic ( Sică Alexandrescu ) pentru ca toți cei interesați să vadă cu ochii lor care sunt viziunile arhitecților în legătură cu reabilitarea cu cântec.

Trebuie să recunosc, USR-iști habar nu au să pună în practică o strategie de facilitarea a unor lucruri către cetățeni. Habar nu au cu spume! PR și comunicarea lor nu că sunt făcute praf, parcă doresc cu tot dinadinsul să-și saboteze primarul. Bine, primarul ăla care e pe nicăieri, vai de cwrul lui și al nostru.

Cei interesați să vadă cu ochii lor proiectele arhitecților, nu numai proiectul câștigător sunt invitați între 14 și 22 aprilie 2022, între orele 14 – 18  în foaierul Teatrului Sică Alexandrescu. Mai puțin luni, 18 aprilie 2022 când e închis.

Expoziția este organizată de OAR împreună cu Primăria Brașov și cu sprijinul Teatrului Sică Alexandrescu.

Îmi și imaginez cum Coliban, în disperarea lui, pentru că prostimea nu a înghițit gălușca, s-a pus pe telefoane ca să salveze situația. Dacă era angajat la corporație, era concediat în 10 minute după apariția postării cu proiectul premiat.

După cum scriam și ieri ( link – ) la capitoul PR și comunicare Coliban stă atât de prost că nici lui nu-i vine să creadă.

Chifteaua nr. 2

Ieri ( 14 aprilie 2022 ), după ședința de Consiliul Local, iese din nou Coliban pe Facebook și postează foarte inspirat ( crede el ) următorul text. Cităm „ Finanțare pentru sport? Nu. Așa au decis astăzi consilierii PNL și PSD.

Fără argumente, fără amendamente, fără o motivare a votului. Ieri, în comisiile de specialitate ale Consiliului Local, acest ghid, esențial pentru susținerea cluburilor sportive, a fost avizat pozitiv de către aceiași consilieri care astăzi au votat împotriva lui. Mai mult decât atât, Ghidul privind finanțarea proiectelor sportive a stat în consultare publică timp de 45 de zile, fiind transmis apoi consilierilor locali pentru a-și putea prezenta propunerile.

Aparatul executiv a primit zero răspunsuri, zero dezbatere, zero implicare. Doar l-au respins astăzi prin vot în plenul Consiliului Local. Tot cu zero argumente.

Votul de astăzi este unul iresponsabil, ignoră nevoile de finanțare ale sportului și întârzie nepermis depunerea și implementarea proiectelor.

Voi repune acest ghid pe Ordinea de Zi a următoarei ședințe Ordinare de Consiliu Local.”

Nu intru în detalii pentru că acesta e obiectivul articolului. O să mă refer doar la o frază din „ comunicarea” de baltă. Citez „ Aparatul executiv a primit zero răspunsuri, zero dezbatere, zero implicare”.

Domnul aproape inginer, păi ar cam trebui să plătești o taxă de proprietate intelectuală. Pentru că prin toamnă circula pe Facebook următorul cartoon.

„ Primarul 000. Zero transparență, zero realizări, zero administrație.”. Aoleu!!!

PR-ul și comunicare are și o parte de creativitate. Păi ce ați făcut? Ați mutat-o de colo-colo.

Vaaaaai! Chiar așa, domn primar? Păi primarul „ zero transparență, zero realizări, zero administrație” a primit exact ce oferă. Adică „ zero răspunsuri, zero dezbatere, zero implicare”.

Ar fi bine ca administrația Coliban să fie un mare ZERO! Din păcate e cu „ minus”.

Chifteaua nr. 3

Iese PNL-ul în 14 aprilie în conferință de presă, conferință în care consilierul local Pamela Diaconu face niște precizări în legătură cu scandalul de la Grădinița 13 ( link – ). Cităm „ Astăzi, 14 aprilie 2022, NU există nicio comunicare oficială din partea Primăriei Brașov nici măcar către părinții copiilor care frecventează grădinița cu privire la modul în care, grădinița își va desfășura activitatea, pe viitor.

Arăt că în data de 6 aprilie 2022 am cerut o informare completă asupra acestui subiect și în special cu demersurile efectuate până în prezent. Cu aceeași indiferență am fost tratată și eu, întrucât nici până astăzi nu am primit informațiile solicitate. Dată fiind experiența mea profesională de avocat, am început să verific situația la instanțele de judecată din Brașov. Așa am aflat că în cele din urmă Primăria a inițiat două acțiuni pentru ca proprietarul terenului să fie obligat să-i permită accesul la clădirea în care se află grădinița. Într-unul din dosare, instanța a dat o soluție prin care a permis accesul în clădire. Soluția nu este definitivă și chiar a fost atacată cu apel de către proprietarul terenului.

Chiar dacă este aparent favorabilă această soluție, grădinița în continuare, NU va avea niciun drept să folosească curtea pentru activități, cât timp municipalitatea nu va negocia cu proprietarul terenului vânzarea sau închirierea terenului. În concluzie, domnul primar și doamna viceprimar nu se pot culca pe-o ureche, întrucât problema e departe de a-și fi găsit rezolvarea.

Deși situația se prezintă în acest fel iar hotărârile privind dobândirea dreptului de proprietate sau de închiriere cu privire la imobile, se adoptă de consiliul local, arăt că până în prezent NU a fost convocat Consiliul Local al Municipiului Brașov pentru a lua o hotărâre în vederea rezolvării intereselor celor afectați de această situație.

Am aflat că  mâine 15 aprilie, urmează să aibă din nou loc o întâlnire între doamna viceprimar și proprietarul terenului, întâlnire la care nu am fost invitați să participăm și îmi pun întrebarea de ce asemenea întâlniri dintre doamna viceprimar și proprietarul terenului trebuie să aibă loc cu ușile închise departe de ceilalți consilieri locali ? Reamintesc că aleșii locali, respectiv consilierii locali, indiferent de partidul din care provin sunt aleșii cetățenilor în Consiliul Local iar discuțiile cu privire și la acest subiect trebuie să fie purtate cu aleșii locali din toate partidele, nefiind vorba de o prerogativă acordată exclusiv doamnei viceprimar.”

Cum? Administrația USR dă transparență decizională de ne lasă lați pe toți? Păi așa trebuie să aflăm noi că asta face Coliban & Co., dă oamenii în judecată? Au întâlniri de „ taină”, departe de ochii presei și ai consilierilor locali? Vaaaai, asta e administrație făcută de oameni noi în politică?

Păi să nu te iei cu mâini de cap și le spui de „ dulce”?

Administrația Coliban e campioană absolută la administrat chiftele. Oare sunt vegane?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *