Unu la sută cu ținut de mână la poză

A început să ardă Facebook-ul ceva de speriat. Cineva a găsit o imagine în care apar alături, la poză, frumos, de mânuță, după cum urmează. Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu, Octavian Goga, Francisc Tobă și Melinda Țuțuianu. Cu o hartă frumoasă în spate. A României. Pe care scrie mare „ Alianța Pentru România” și ceva de „ suveranitatea României”.

De ce arde Facebook-ul și a luat-o razna toată lumea?

Păi simplu. Liviu Dragnea o ține de mână pe Melinda Țuțuianu.

Aș putea să spun că nu mai înțeleg nimic. Dar, cu toate acestea, poza de „ o mie de cuvinte” îmi spune o poveste. Ce poveste? Încerc să o conturez în câteva cuvinte ( maxim o mie ).

În primul și primul rând în imagine apare Liviu Dragnea. Despre el nu am o părere bună. N-am avut niciodată. Din cauza lui, ca președinte al PSD, atât partidul cât și țara au luat-o efectiv razna din 2017 până la intrarea lui Dragnea la închisoare.

Începând cu nebunia de OUG 13, cu moțiunile de cenzură prin care și-a schimbat propriul guvern, cu interpretările cel puțin discutabile, dacă nu absolut scandaloase ale Curții Constituționale, și culminând cu măcelul de la 10 august 2018. La care adaug și guvernarea lui tanti Veve „ douăzeci douăzeci”, doctoranda noastră în zacuști la pirostrii.

Gurile rele mai spun faptul că Liviu Dragnea a executat cu mână forte mutările „ în plic” sugerate de către Kremlin. Cum ar fi de exemplu legea „ offshore”, aceea cu gazul din platforma continetală a Mării Negre. Și multe, multe altele.

Părerea mea e că Liviu Dragnea a încercat să pună efectiv mâna pe România. Să o confiște. Pe lângă el, un alt pușcăriaș notoriu, alintat „ Bombonel” a fost „ pantaloni scurți”. Sau „ pistol cu apă”.

Și toate acestea pentru că i-a fost „ fricuță de pușcăriuță”. Și cum, de ce îți e frică nu scapi, omul a jucat table, tabinet și șeptică la răcorică vreo doi ani și un pic.

România a respirat ușurată după ce poarta de metal de la închisoare s-a închis în urma lui Liviu Dragnea. Și din el personal a rămas doar povestea.

Personajul numărul doi care apare în imagine este chiar Codrin Ștefănescu. Fost secretar general al PSD, fostă mână dreaptă a lui Corneliu Vadim Tudor. Un personaj care nu a făcut mulți purici prin politica mare, el fiind mai mult „ la umbră”. Nu a prea ieșit în față. Bine, nici nu prea avea ce să comunice. Fondator al partidului Alianței Pentru Patrie, conduce acest partid pentru Dragnea. Care din cauza problemelor penale preferă să se joace de-a consultantul politic. A zburat din PSD odată cu Dragnea. Eu credeam că e un cuplu politic de conjunctură. Dar e dragoste adevărată între ei. Potrivire de caracter.

Personajul numărul trei, o să-l las la sfârșit, pentru că mâ mănâncă degețelele să scriu despre personajul numărul patru. Francisc Tobă. Un personaj sinistru, din punctul meu de vedere. Asupra căruia au planat suspiciuni în legătură cu niște infracțiuni deosebit de grave ce ar fi fost comise la Revoluția din 1989. Personaj ce a ajuns parlamentar de Brașov pe listele AUR. Asupra lui au planat suspiciuni, nedovedite de către o instanță de judecată, de tortură, rele tratamente, și chiar omor deosebit de grav. Niciuna dovedită! Dar suspiciunea e suspiciune. Și uneori te urmărește toată viața.

În imagine mai apare și Octavian Goga. Așa de important e, încât nu are nici număr. Fost deputat de Covasna din partea PMP. Cu o condamnare penală la activ. Doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Condamnat cu suspendare. Fost UNPR, fost PMP, fost PSD, acesta acum se ocupă de organizația APP Brașov. În sensul că o conduce.

Personajul numărul trei. Melinda Țuțuianu. Neînregimentată politic, susținătoare înfocată a lui Allen Coliban în timpul campaniei electorale din 2020. După alegerea lui Coliban, relația s-a defectat. Cunoaștem cu toții de ce. Plecând de la incapacitatea lui Coliban de a administra, trecând prin sinecurile oferite membrilor de partid și apropiaților și terminând cu combinațiile de partid.

Alianța Pentru Patrie, conform ultimului sondaj de opinie e creditat cu 1% ca intenție de vot.

Platforma lui politică aduce în prim plan un soi de patriotism marca AUR. Zice că nu e bine cu occidentul pentru că ne transformă în colonie. Cu cealaltă jumătate de gură ne spune o poveste inspirată din propaganda Kremlinului. Inspirată, nu conformă sută la sută.

Pentru 1% intenție de vot nu mă stresez să scriu despre el. Pentru că „ aproximativ” nu există. Ca să intre în parlament peste 2 ani, partidul trebuie să ajungă la 5 %. Ori mă uit la chinurile Pro România, ALDE sau PMP. Toate aceste partide create de rupturi din alte partide se chinuie undeva la 5%. Și de la 1% la 5% e drum greu și anevoios. Mai ales acum.

Și viitorul îmi arată că undeva prin 2024, după alegeri, tot PSD și PNL vor guverna. Nu e în interesul nimănui din lumea civilizată să mai vadă la butoane USR-ul sau să faciliteze creșterea AUR. Așa că sorții APP sunt cam bătuți în cuie.

Acum Melinda apare în imagini de mână cu Dragnea. Dacă imaginea ar fi fost preluată de la o nuntă, nu zicea nimeni absolut nimic.

Dar a fost luată de la o ședință ce a avut loc la sediul APP București. Și aici începe povestea.

Citez din postarea Melindei Țuțuianu de pe Facebook

  1. Pozele nu au fost facute in urma cu 2 zile, ci mai exact in data de 13.04.2022.
  2. Pozele nu au fost facute la APP Brasov, ci la sediul central APP din Bucuresti.
  3. Prezenta mea la sediul APP a fost in urma invitației pe care am primit-o din partea domnilor Codrin Stefanescu, Liviu Dragnea și președintele Asociației oamenilor de afaceri din România.
  4. Nu sunt membră APP!
  5. Calitatea mea la intalnirea respectiva a fost ca și Președinte al mediului autohton de afaceri.
  6. Am avut ocazia sa cunosc importanți oameni de afaceri  care își pun experiența de peste 25 de ani la dispoziția tinerilor romani care vor sa dezvolte o afacere.Cele cateva poze care au fost rostogolite în mediul online si cu un text “de milioane” nu a făcut decât să ducă în eroare cititorii și asta din cauza disperarii si incompetentei de care au dat dovada cei din USR.
  7. Aceasta asociație reunește o comunitate extinsă de antreprenori, manageri, consultanți, specialiști în diverse domenii, avand ca si obiectiv sa contribuie la bunăstarea României, având la bază susținerea formării și consolidării capitalului autohton.
  8. Pentru cei care nu știai, Liviu Dragnea în momentul în care a intrat în politică în anul 1996, avea peste 1100 de angajați. A fost sau nu o greșeală alegerea dansului la acea vreme? Doar el știe!
  9. Asociația oamenilor de afaceri este o asociație non-guvernamentală, non-profit și apolitică și nu aparține nici lui Dragnea, nici lui Codrin și nici APP-ului.
  10. Liviu Dragnea si Codrin Stefanescu au facilitat aceasta intalnire și ne-au asigurat ca vor lupta alaturi de oamenii de afaceri români, producători autohtoni și asta pentru o economie sanatoasa”.

Bănuiesc că dacă îi întreb și pe ceilalți patru din imagine, vor avea același răspuns.

 

Ce e, e! Ce nu e, nu e!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – APP Brașov

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *