Primăria Coliban face creșă nouă în Tractoru. Pe „ noua dar veche” din Astra nu reușește să o branșeze la utilități de aproape un an

Primăria Coliban ne anunță cu surle și trâmbițe că „ au început lucrările la creșa de pe strada Turnului. Construcția grădiniței de pe str. Ioan Popasu a ajuns, deja, la etajul II

Zilele acestea au început lucrările de construire a creșei din cartierul Coresi, situată pe str. Camil Petrescu nr. 9B. Aceasta va fi o construcție pe trei niveluri – demisol, parter, etaj și are ca destinație principală copiii din zona nouă a Cartierului Tractorul.

Termenul de finalizare a lucrărilor este în prima parte a anului viitor. Este cea de a doua unitate de învățământ destinată celor mici din acest cartier care este realizată pe un teren donat de un dezvoltator imobiliar.

Prima unitate este grădinița de pe str. Ion Popasu, a cărei construcție a început în luna august a anului trecut, acum fiind deja la etajul 2 cu lucrările de construire.”

E bine, bine, bineeee! Putem să zicem că s-au apucat și useriștii ăștia de treburi serioase, pun cărămidă peste cărămidă, cu mortar între ele.

Dar ( pentru că mereu este un dar), ce naiba facem cu creșa aia din cartierul Astra, ctitorie a lui Costel Mihai, fost viceprimar în ultimul mandat a lui George Scripcaru?

Prin septembrie 2021, administrația USR PLUS a Brașovului se lăuda că în câteva săptămâni va fi deschisă noua creșă de pe strada Apollo din Brașov. La momentul respectiv mai erau de realizat branșamentele la rețelele de alimentare cu energie electrică și gaze naturale. Sau cel puțin așa anunțau reprezentanții municipalității brașovene.

Deși toate lucrările la creșă erau finalizate și mobilierul montat, și deși branșamentele la rețeaua de apă și la cea de canalizare erau finalizate încă de la mijlocul lui septembrie 2021, se pare că incompetența marca USR lovește din nou, și rămân în aer branșamentele la energia electrică și gaze.

Asta în timp ce administrația lui Coliban ne aduce energie verde, forumuri verzi, deliruri cu bicicliști și trotinetiști, festivaluri, contracte cu dedicație pentru membrii USR PLUS, și alte cele trebuincioase pe lângă casa omului de partid. În schimb, deschiderea unei creșe de minim 80 de locuri e tergiversată, deși stă în pixul lui Coliban.

Ca multe alte chestiuni stringente pe care omul nostru se face că nu le vede. Sau poate, orbit de propria viziune, chiar nu le vede.

Cu toate acestea, în Tractoru se pune cărămidă peste cărămidă cu mortar între ele spre mândria întregului partid.

Pam – pam!

 

Dan VÂJU

#informatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *