Isus era din Bucha. Sau din Irpin. Sau din Mariupol

Isus a fost împușcat nevinovat în timp ce mergea cu bicicleta prin Bucha. Se dusese după câțiva cartofi și un borcan cu ceva de mâncare. De data asta nu a contat cine e sau ce voia. Doar a nimerit prost. Într-o țară din coasta rușilor, într-un secol imposibil, pe o stradă dintr-un sătuc ocupat de niște orci imbecilizate.

Isus a fost îmbrăcat de mama lui în grabă și urcat în mașină. Voiau să fugă din cauza ororilor războiului. A nimerit într-o ploaie de gloanțe și a fost îngropat în nisip pe marginea drumului. Avea ghetuțe noi, îngrijite. Isus era iubit. Foarte iubit.

Isus plânge lângă un mormânt proaspăt săpat între blocuri. I-a adus mamei sale, aflate acolo, în mormânt, câteva conserve. Măcar dincolo de viață să nu sufere de foame.

Isus zăcea chircit într-un ultim spasm într-o pivniță din Bucha. Avea mâinile legate și fusese împușcat în ceafă. Locul nepotrivit, timpul nepotrivit. Moartea solicită imperativ sincronizare perfectă!

Isus a fost descoperit într-un canal de colectare. Fusese ștrangulat după ce fusese torturat. Nici el nu știe de ce. Nici cei care l-au ucis nu știu de ce.

Isus ne confirmă că după două mii de ani de creștinism, specia umană n-a înțeles nimic. Un nimic crâncen. Un nimic rânced. Un nimic cu măselele cariate, ce putrezește încă din viață.

Viață! Monedă lipsită de valoare.

Viol, omor, tortură! Război.

Moartea e regula, viața e eroarea.

Vinerea Mare! Vinerea patimilor. Judecată nedreaptă, tortură, batjocură, omor.

Sânge nevinovat!

Isus trăiește și moare zilele acestea în Ucraina. Umanitatea, creștinismul, civilizația și maturitatea au fugit de acolo. S-au împrăștiat ca și cum n-ar fi fost. În zgomotul exploziilor, a motoarelor de tanc și șuieratul gloanțelor. Și când se așterne liniștea, moartea vorbește rusește. La telefon! Sunându-și neamurile. Și spune ceva despre case de cărămidă, calculatoare, laptopuri și borcane cu Nutella. Și despre ce bine trăiesc ăștia. ĂȘTIA!

„ Ăștia” care nu sunt semenii noștri. Sunt niște forme de viață ce trebuie nimicite spre amuzamentul nostru, al glorioasei armate ruse.

ĂȘTIA!

Putin a dat drumul la omor și jaf. S-a ridicat, cățărându-se pe crucea pe care Isus stă răstignit, și în loc să-l îmbrățișeze, i-a tras un scuipat în ochi. Și poporul aplaudă.

Istoria îl va reține ca fiind un moș patetic care se ține bine de măsuță. Nu se mai poate ascunde în spatele actoriei.

Moscova nu crede în lacrimi! Moscova doar contabilizează. Bani, gaz, petrol, morți, KGB.

Specia umană a reușit material dar a eșuat spiritual.

V.I.T.R.I.O.L. – „ Visita Interiora Terra, Rectificando Invenies Occultum Lapidem” (Vizitând interiorul pământului şi rectificând, vei găsi piatra ocultă, filosofală).

Vizitează-ți interiorul, cercetează-ți sufletul, vezi ce nu e conform, rectifică și vezi ce schimbări faci în lumea reală.

Metanoia!

Procesul spiritual e dur și nu lasă loc ipocriziei. Te scoate din zona de confort.

Etos, patos, logos!

Materialism dialectic. Economie politică și politică economică.

Nimic fără Dumnezeu vs. Totul fără Dumnezeu!

Isus își pipăie rănile de la mâni, uitându-se când la răni, când la spectacolul grotesc. Ar vrea să ne îmbrățișeze pe toți. Morți, vii, buni, răi.

Catharsis și ataraxie!

Isus pășește ușor prin ruinele Ucrainei, pentru a muri și a învia în fiecare dintre noi.

Nu mai e vorba de Paște, de simbolistică ocultă, de creștinism, de politică, de oameni și orci.

E doar liniște și distrugere. Îngerul morții face colecta și contabilizează.

Credința și mila ne-au părăsit!

A rămas doar SPERANȚA!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

One thought on “Isus era din Bucha. Sau din Irpin. Sau din Mariupol

  1. Alt articol idiot.
    Bucha = scenarită
    Mariupol = fabrici de virusache muricanistanez și batalion Azov.

    Dar asta este când trotinetiștii își dau cu presupusul. Înghit ca pelicanii propaganda lui bidonache, kamala…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *