Politicienii pot și altfel decât ne-au obișnuit

„ Răsfoiam” presa locală de ieri și mi-au picat ochii pe un articol din Transilvania365 ( link – ).

După ce am citit, mi-am zis că lumea nu s-a „ defectat” de tot. Mai avem speranță. Și apoi mi-am amintit ce a zis la un moment dat un filosof de „ dugheană”. Sau nu, pentru că nu-mi amintesc exact de el, ci doar de ceea ce el a exprimat. A zis ceva de genul „ Fă un bine și vor veni zece în locul tău să facă rău. Fă un rău și vor veni zece în locul tău să facă bine”.

Echilibru! Sau principiul corespondenței din ermetism. „ Ca mai sus, este mai jos; așa cum este mai jos, este mai sus.”

Când toată lumea din politică se izbea cu cwrul de pământ că vine Paștele, și nu știau cum să ne mai ureze mese îmbelșugate cu lumină și ouă roșii, Lucian Pătrașcu a luat o gașcă de copii amărâți și i-a dus la film, la Coresi. Și după film, ce să vezi, i-a dus și le-a cumpărat haine noi.

Și în afară de o postare și o imagine pe Facebook, n-a spus nimic. Parcă a vrut să treacă pe sub radar. N-a trimis nimic la presă, n-a chemat nici o televiziune, n-a făcut circ. Doar a dat fără să pretindă. Și fără să își facă imagine.

Doar a dat! Din propriul buzunar.

Speachless!

Alții dau de la buget, dau gras de tot, și zbiară ca din gură de șarpe că fac bine. Și când o pocnesc pe lângă, și aia se întâmplă groaznic de des, se fac că nu observă.

Pătrașcu a înțeles probabil că relațiile interumane nu sunt un joc a cererii și ofertei, în care ăla care dă, pretinde atenție suplimentară ca plus valoare. Și are și comportament ciudat ca politician.

Hai să vedem ce a postat pe Facebook la imaginea cu pricina.

În aceste zile Sfinte, să găsiți clipe de liniște, în care să reflectați la lucrurile bune din jurul nostru și la cum putem îndrepta lucrurile mai puțin bune.

Vă îndemn să fiți sprijin pentru aproapele vostru, pentru cei dragi, să aduceți zâmbete acolo unde găsiți tristețe și, prin orice gest, oricât de mic, să aduceți alinare și ajutor celor mai încercați.

Alături de colegi și prieteni am mers în aceste zile acolo unde am considerat că putem fi de ajutor, cu alimente necesare mesei de Paște și cu surprize pentru copiii mai puțin fericiți din Brașov.

Le mulțumesc tuturor celor care, cu credință și cu dăruire au grijă de acești copii și le promit că vom continua să fim alături de ei!

Zile cu Pace, tuturor!

Și totuși nu e prima dată când face așa ceva, a mai recidivat în duminica Floriilor când împreună cu câțiva membrii de partid au dus alimente copiilor internați la Spitalul de Pneumologie.

Noroc cu el, că atât de mult am stat cu ochii pe alții, că am uitat de ai noștri. De copiii noștri.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

One thought on “Politicienii pot și altfel decât ne-au obișnuit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *