84 de amendamente la „ Ghidul de finanțare a proiectelor sportive”. 84!!!

Allen Coliban pare că este campion absolut la a da cu stângul în dreptul. Și dacă administrația lui până de curând lansa câte o „ gogoașă” pe zi, făcând futil orice efort de a săpa în tenebrele politicii USR-iste pentru a scoate la iveală ceva combinații, învârteli și prosteli, zilele acestea nu ne ajung foile de hârtie ca să contabilizăm eșecurile administrative.

Luăm la întâmplare un subiect de zâzanie politică. Acum ceva timp consiliera pe probleme de PR și imagine a lui Coliban, aceea cu gura mare și păguboasă de se lua în coarne cu presa brașoveană și avea exprimări cu „ varză murată”, a fost trasă pe linie moartă din cauza multelor realizări cu conotație negativă, primind la schimb șefia BRETE din primăria Coliban&Co. ( Biroului Relaţii Externe, Turism şi Evenimente). Scriptele o consemnează victorioasă într-un concurs organizat pentru acest post chiar de …Crăciun. Că atunci se fac combinațiile de mare valoare, când publicul e cu mațul prin și cu ochii pe Moș Crăciun. Nu știu dacă postul a fost oferit cu dedicație specială ( trăiască nașul mare Coliban că ne-a fugărit foamea din viață ), sau pur și simplu a fost câștigat pe bune, pe examen, pe CV, pe realizări, pe muncă cinstită.

Și la ultima ședință iese madam @emilyinparis tare pe turnantă și sare la gâtul viceprimarului Sebastian Rusu, cică, cităm „ „Aș vrea să clarific perioada în care a fost în dezbatere Ghidul de Finanțare, pentru că domnul viceprimar este într-o eroare constantă. Și domnul viceprimar aș vrea să vă amintesc că, în afară de faptul că sunteți politician, sunteți și colegul nostru în executiv. Și nu este OK…”. După care are loc următorul dialog, să ne ținem bine de ceva ca să nu luăm vreo trântă

„ Nico Cîrjan: „Atâta timp cât suntem făcuți mincinoși, cred că avem dreptul să ne apărăm (..) Noi suntem funcționari publici, suntem aici în interes public, nu în lupte politice”.

Rusu : „Dacă sunteți funcționar public, vă rog să nu mai faceți comentarii și să aveți atitudini politice în timpul programului de lucru, pentru că sunteți funcționar public, iar ANFP vă interzice asta”.

Nico Cîrjan: „Nu-mi interzice deloc legea să am opinii politice”.

Dialogul ăsta între @emilyinparis și viceprimar are loc după ce „ Ghidului de finanțare a proiectelor sportive”, un proiect de HCL a fost respins la ședința anterioară și amendat de consilierii locali PSD și PNL, și pe masa Consiliului Local erau pregătite nu mai puțin de 84 de amendamente pe acest proiect.

Păi n-are proiectul 84 de rânduri scrise ( lol). Îmi imaginez cum proiectul cu pricina era pe post de minge de rugby prin primărie și Nico fugea cu el sub braț, și se ferea de consilierii PNL și PSD, cu gândul de a înscrie eseu pe masa de consiliu local.

Cum naiba, Doamne iartă și păzește, un ghid de finanțare să aibe 84 de amendamente, 84 de neclarități, 84 de posibilități de discuții în contradictoriu? Și pentru a spori tragismul situației, 84 de posibilități de a expune și susține punctele de vedere în fața Consiliului Local Brașov.

84! Păi la cum se mișcă treburile în administrația Coliban, astea 84 de amendamente vor fi dezbătute la Sf. Așteaptă, imediat după Paștele Cailor.

Cu alte cuvinte ghidul de finanțare e zob, zdrențe, praf, dacă te uiți de pe partea celor care au depus amendamentele.

Ceea ce reflectă cu surle și trâmbițe ( dacă mai era nevoie) eficiența administrației Coliban&Co.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *