Coliban – campionul eșecului administrativ

Primo – iese public subprefectul Pătrașcu ( PSD) și îi arde una la țurloaie lui Coliban, de n-a văzut-o nimeni că vine. Cităm „ În urmă cu un an, primarul de la USR a simulat o dezbatere publică pe platforma online Zoom pe tema podului hobanat la care au participat câteva persoane, dar care nu a fost relevantă pentru comunitate. Metodele de informare a cetățenilor utilizate de către Primărie lasă de dorit. Lipsa transparenței reprezintă o altă problemă. De altfel, administrația useristă a fost avertizată și de Avocatul Poporului. Cu alte cuvinte, la dezbaterile publice organizate de primar nu pot avea acces brașovenii așa cum ar trebui, iar prin Zoom intră, de obicei, apropiații partidului.

Din acest motiv solicit primarului să caute soluții pentru fluidizarea traficului rutier, dar și ”scoaterea de la naftalină” a proiectului care are în vedere construirea podului hobanat care să facă legătura între bulevardul Gării, zona dintre Sala Sportului și cartierul Coresi Avantgarden.”.

Domn Pătrașcu, vă rog eu frumos, nu-l tulburați pe Coliban că e ocupat să închine Brașovul către imperiul bicicliștilor și trotinetiștilor. Vă rog frumos să-l luați mai ușor cu poduri hobanate și chestii din astea că îl ia cu leșin când aude de mașini. Nu vedeți că nici gropile din străzi nu le mai astupă. Păi și mata vrei hobanate când lupta se dă de la bucșa la jantă, și de la pivot la cap de bară?

Secundo – „ Adio tren metropolitan cu finanțare prin PNRR”. Așa a titrat brasovmetropolitan. Cităm răspunsul edilului șef la întrebarea „ Care este stadiul proiectului trenului metropolitan?”. Răspuns „ Există Programul Operațional de Transport, care detaliază perspectivele de implementare a unor astfel de proiecte. Există finanțările prin Programul Operațional de Transport, care vor fi disponibile pentru trenuri metropolitane. Intenția noastră este să aplicăm la aceste finanțări, în momentul în care vor fi deschise. În acest moment, ghidurile de finanțare nu au fost lansate în consultare publică. Sunt finanțări pentru exercițiul financiar 2021 – 2027. În paralel, este un studiu  al AMB (Agenția Metropolitană Brașov – n.red.), privind extinderea rețelei și pregătirea unui concept maximal până în anul 2030. Managementul acestui proiect este realizat de AMB”.

Adică hai pa și „ La Mulți Ani!”, ne dăm cu trenul prin randările lui Dragoș David.

Terța – Reconversia platformei Rulmentul. Via #alexandracrivineanu. Întrebat fiind de stadiul proiectului, Coliban o plimbă de la stânga la dreapta, între „ bâlbă și țambal” În schimb, pe pagina partidului e lăudat că a demarat lucrările pentru cel mai mare parc.

Care parc mai Allen, măi? Ăla din căpuțul vostru? Ăla de lângă podul hobanat și trenul metropolitan? Voi vreți să le faceți pe astea în Metaverse? Nu, pe bune acum, că mă apucă toate alea. Mai adaug Parcul IUS și Spitalul Metropolitan?

USR-ul vorbește delirant despre tot felul de…., și voi nu sunteți în stare să astupați câteva gropi în asfalt, sau să faceți niște locuri de parcare. Vorbiți despre concursuri pe randări ale Pieței Sfatului, dar scăpați din vedere lucruri elementare, de bun simț administrativ.

Hai că mă ia căpuțul!

 

Dan VÂJU

#InfomatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *